icon

Je glukóza v sére 1,78 laboratórna chyba?

11klaudi
Včera o 11:14

Pekný deň, pri odberoch som bola 11+2tt. Mali mi robiť OGTT (ano, takto skoro, kedze mam PCOS s inzulinovou rezistenciou). Stihli mi zobrat akurat tak prvy odber nalačno, vypila som tu tekutinu no a vyzvracala som ju 😁. Takze dalsie odbery sa nepodarili. Kazdopadne v testoch glukoza v sere bola 1,78… mam pritom aj minusove znamienko. Stretli ste sa s tym prosim? Moze to byt nejaka lavoratorna chyba? Bola som samozrejme od polnoci nalačno, ale nepocitovala som nic, co vy nasvedcovalo hypoglykemii🫣. Dakujem

hederamonstera
Včera o 11:33

lekar/ka ti nic nepovedala?

kiki68
Včera o 11:47

Podla mna to vyslo dobre a preto si sa z toho cukru dogrcala. Ja som mavala taketo glukozy ako mlada do minusu a ked mi dali nieco sladke vypit hned ma natiahlo. Ja som omdlievala a potom to vekom preslo.

11klaudi
autor
Včera o 12:01
@hederamonstera

lekar/ka ti nic nepovedala?

@hederamonstera zatiaľ nie, vysledky mi dosli mailom a osobne to s nou budem riesit az o tyzden… len som chcela vediet, ci niekto sa s tym nestretol, kedze uz som si vysledky pozrela a mi to bude vrtat hlavou 🫣

kiki68
Včera o 12:11
@11klaudi

@hederamonstera zatiaľ nie, vysledky mi dosli mailom a osobne to s nou budem riesit az o tyzden… len som chcela vediet, ci niekto sa s tym nestretol, kedze uz som si vysledky pozrela a mi to bude vrtat hlavou 🫣

@11klaudi asi budes opakovat test o par tyzdnov

anonym_662f48
Včera o 14:35

@11klaudi tiež mám pcos s inzulínovou rezistenciou. V obidvoch tehotenstvach mi bol robený test v 25 týždni. V prvom 2025 som vypila celé ale potom mi bolo na odpadnutie, museli ma kriesit, vracala som až po teste ale že hodinu. Teraz v druhom som vracala po vypití tretiny fľašky. Z krvi som mala hodnotu 3,89. Norma je 4. Test opakovať nebudú.