Je hodnota HCG 50,6 v tehotenstve nízka?
Ahojte mamičky som na žačiatku tehotenstva hcg hormón mám 50,6 doktor mi tvrdí že je to biochemické tehotenstvo lebo nevidí na sone absolútne nič ani len sliznicu že nič sa tam nedeje … chcela by som radu a pomoc a váš názor na to špinám hnedé veľmi tuzime po bábätku ďakujeme za odozvu .
@andejka234 koľko mešká menzes? resp. v koľkom týždni by si mala byť
@3petka menzes mi mešká 12 dní test mi ukázal 1-2 ale doktor to počítal od októbra od posledného menzesu tak nechcapem ho , že koli čomu to počítal od októbra keď som mohla čerstvo otehotnieť možno aj novembri
@andejka234 ahoj mne tak isto na test ukazovalo 1-2 to si priblizne 2-3 tyždne a na ultrazvuku tak isto nič skus počkat este taky tyzden vsetko sa moze zmenit
@andejka234 a hcg som mala 123 po tyzdni bol vidno gestačny vačok
Baby ďakujem za pozitívne reakcie lebo mne také veci dal do hlavy , že som myslela negatívne mám svojho len ho zastupuje iný a ešte mi povedal , že keď sa bude hcg zvyšovať že je to pruser keď tam nič neni cítila som sa hrozne
@andejka234 však ale tehotenstvo sa ráta od prvého dňa poslednej menštruácie. Čiže počítal dobre
A prvé týždne je normálne špiniť hnedé ?
Ale ono sa naozaj počíta od poslednej menzes, ak bola v októbri, potom by už HCG malo byť vyššie. Ja som sHCG 35 mala tiež biochemické a to mi meškala ms 4 dni.
@michaela329 v októbri som este menzes mala novembri neprišiel
@andejka234 radšej zajdi na pohotovost ja som tak spinila a hrozil mi potrat ani plod nebol vidno bala som sa nasadili mi lieky duphaston vdaka nim plod a srdiecko uz bolo vidno
Treba dôverovať lekárovi a naozaj to nevyzerá dobre. Tak by som sa skusila zmieriť s horším scenárom. Oni to vidia často a vedia to myslím zhodnotiť, určite ti bude robiť kontrolné sono a krv. Uvidi sa
@andejka234 to by si bola už v nejakom 6-7 týždni keď si naposledy mala menzes v októbri a mešká ti 12 dní ..hcg rastie asi cca takto
@andejka234 v októbri kedy začala.
@andejka234 no ja som mala pri 2 dňoch meškania take hcg a to si Dr myslel že z toho nič nebude. Vtedy my aj test ukázal 1-2. Takze možno sú obavy na mieste.
@123miaa123 tiež si myslím, ja so v 6tt už mala aj srdiečka. Teraz ju treba skôr kontrolovať, aby to nebolo mimomaternicové.
@michaela329 ja som mala az v 9tt srdiecko
@barbarajanova33 ja som bola po IVF, vtedy sa na kontroly chodí častejšie, možno si aj Ty mala skor, len si nebola na sone.
Je možné , že hcg hormón môže poukazovať na nieake ochorenie?
@andejka234 niekedy cysta toto robí.
@michaela329 ale tú by jej zrejme na sone našiel
@domka222 asi áno, no hlavne nech to kontroluje.
Ahoj, zažila som nieco podobne, akurát mne tvrdil ze to bude zrejme mimomaternicove, sledoval hcg obden a o týždeň už videl, že je kde ma byt
@andejka234 no ak ti mrcha meska 12 dní, tak by si teoreticky bola v 6tt a uz by bolo vidieť plod...takzd ano, bud biochemicke alebo MMT
Dôležité je, či vieš kedy si mala ovuláciu, držím Ti palce
@andejka234 mohla si mat posunutú ovuláciu, treba počkať a uvidíš ako sa to vyvinie.
Akurát sa mi teraz stala taká vec že mám čiernu zrazeninu neviem či je to stara krv alebo čo ….

vsak ked je hcg len 50, nemoze nic vidiet, to co je za doktora. A sliznica je vzdy v matercnici, len rozne velka..a hovorit,ze ide o biochemicke na zaklade jedneho vysetrenia v rannom stadiu..asi by som zmenila doktora..