Je jačmeň na oku v tehotenstve nebezpečný?
Ahojte som v 38+6 dnes a urobil sa mi včera večer jačmeň na oku, ale taky menší len ma oko pobolieva a trošku tam mam opuch. Teraz otázka, je to provlem pre dieťa? Mala by som s tým utekať k lekárovi alebo môžem zatiaľ si to liečiť kvapkami, harmancekovymi obkladmi a pripadne masťou optalmo septonex? Som prvorodicka, neviem ci to je nejaké ohrozenie alebo nie...
Pripadne ak máte niekto nejakú radu ako sa toho co najskôr zbaviť, budem vďačná. Ďakujem!
@nataliia_11 ďakujem za skúsenosť, mne ten jačmeň není ani vidno poriadne ale.viem.ze tam je lebo viem aký je to pocit už, len je maličky a skôr ma to oko boli. Budem čistiť uvidím.. Ale verím tomu ze bábätku to už neublíži, o dva dní by som mala mat aj kontrolu takže ak tak spomeniem.to lekárke asi zbytočne teraz hneď utekať k lekárovi
mne radila doktorka prikladat teple obklady ake znesiem z rumanceka
Nie je to problém,pamycon,framykoin môžeš aj v tehotenstve.lokalne užívať.Oporucam ísť k ocnemu dr pre adekvátnu liečby teda lokálne atb,nech sa to vylieči čím skôr. NIe som laik .
Chod k lekarovi, napise atb kvapky a mast , to je lokalen, vyliec to, nech nenanakazis babo hned po porode. Pretoze je to velmi nakazlive. Mne to po tych kvapkach za tyzden preslo a nevratilo sa

Mala som tiez jačmeň cca v 32-35tt, už si nepamätám presne. Dávala som si len masticku z lekárne čo je vhodná aj pre tehotné, nic viac. Ani z lekárom som to neriešila, za 2 dni to zmizlo. Malý ma za chvíľku 3 mesiace a je zdravucky🤞🏻neradim robiť presne to čo ja, len sa delím svojoj skúsenosťou