Je lepší odborník Čunderrlík alebo Brešťanský?

mamina321
25. júl 2017

Ahojte, potrebujem poradiť ktorí z lekárov je lepší odborník, či Mudr Brestansky (HC) alebo Mudr Cunderlik (BA). Obaja lekári mi dávajú rovnaký termín na vyšetrenie, na morfologicky ultrazvuk. Nejdem na utz len preto že chcem vidieť svoje dieťa, fotky, pre parádu, ale preto aby naozaj zhodnotil či je dieťa choré a všetko podrobne popozeral. Vyslo mi z tripple testov podozrenie na downa, amnio som zavrhla a chcem ísť poriadnemu odborníkovi. Ktorého si vybrať? Moja intuícia mi hovorí chod k Cunderlikovi. HC mám zase blízko. Tak by som rada vaše skúsenosti s oboma doktormi. Pripadne je nejaké riziko ak sa v rámci týždňa robia dva utz takéto podrobnejšie? Že by som si vypýtala iný termín a išla k obom nech mám istotu?

mon29
25. júl 2017

Ka som bola v HC. Za mna super..bola som tam skoro hodinu bol velmi dosledny.. vo vysom stadiu tehotenstva neplanovane som sa dostala k cunderlikovi.. tiez odbornik dokladne popozeral.. na moj vkus bol ako to napisat drzi, neprijemny.. ale mozno mal len zly den.. kazdopadne obidvaja pozreli dcerku velmi dokladne..

mamina321
autor
25. júl 2017

@mon29 to ďakujem krásne za recenzie na oboch, ach ťažko mi je sa rozhodnúť :( a keď si odmyslis Cunderlikove správanie tak profi prístup sa ti zdal aký? Sono dôsledne? A koľko trvalo?

janka54321
25. júl 2017

Ja som bola u Cunderlika a mal uplne super pristup, dokonca zavolal dovnutra moju maminu a tiez jej vsetko poukazoval (manzel vtedy nemohol ist somnou)...velmi dosledny a hlavne ludsky pristup...vtedy ma velmi ukludnil, ze mala bude v poriadku...a dnes ma 2,5 roka a je to riadny sinter

redlola
25. júl 2017

Šla by som k cunderlikovi. Boli sme aj, aj. Keď sme mali hraničný tripple test, boli sme v ba. Inak sme boli s ostanými v hc. Brestansky je tiež fajn, boli sme aj u mladého, aj u starého. Prístup mali príjemný, uvoľnený. Všetci traja.
Švagriná mala down 1:4, bola u cunderlika. Vravela, že naozaj pozorne pozeral to bábätko, hovoril im o x znakoch, ktoré ho zaujímajú, poukazoval im to, vysvetlil.
Ak máš nie dobre výsledky afp, šla by som do ba práve kvôli tomu, že cunderlik je často spomínaný v súvislosti s týmto skriningom. Držím palce nech to dobre dopadne.

extempore
25. júl 2017

Choď ku Grochalovi do MT. Ten je na Slovensku top. A veľmi, veľmi zlatý človek.

mamina321
autor
25. júl 2017

@janka54321 jej ďakujem za super správu. Tiež si mala nejaké zle hodnoty tripple testov?

mamina321
autor
25. júl 2017

@redlola dakujem aj tebe, ja sa tiež tak viac prikláňam k cunderlikovi, len som už v pár diskusiách narazila na jeho správanie a to ma akurát trochu odrádza, ale to bolo skôr výnimočne, väčšina spokojnosť. A stačí mi že som vystresovaná z tripple testov a nie ešte potom z blbeho správania.

mamina321
autor
25. júl 2017

@extempore toho som chcela úplne najviac, len ma tento a budúci dovolenku, tak som mu písala mail, tak uvidím keď sa vráti z dovci či by som sa mu tam potom niekde zmestila ešte. Ale ten je TOP , toho by som fakt brala.

maminuska
25. júl 2017

@mamina321 ja by som počkala na Grochala. Ja idem k nemu 11.8.,, bola som u neho aj pri predchádzajúcich deťoch .
Bola som aj u Dankovíča pred 8 rokmi, bol fajn ale Grochal je u mňa absolútna jednotka.

mamina321
autor
25. júl 2017

@maminuska veď uvidím či bude ešte termín nejaký po dovolenke mať , jeho by som fakt brala a o inom ani nerozmýšľa.

miminkanase
25. júl 2017

@mamina321 mudr. Holan, v Ba, v procare. Vyborny pristup, termin tiez a morfo na vysokej urovni, len odporucam. Plati sa, ale to adi vsade.

jeniixaa
25. júl 2017

ako dlho sa čaká na termín u Grochala?

mamina321
autor
25. júl 2017

@jeniixaa ideál objednať sa čo najskor, min 4-6t dopredu. Ja som 17tt, budúci má stále dovolenku a potom už budem 19tt, morfo utz sa robí 20-21tt, tak uvidíme.

katyt
25. júl 2017

Ja som nebola u Čunderlíka ale bola som na morfo u Breštanského a Grochala v Martine a potom ešte v BA klasicky v nemocnici u nejakého lekára, ale neviem už meno. Podľa mňa obaja odborníci všetko prezreli, ťažko zhodnotiť kto je lepší odborník, ja som chcela počuť názor od viacerých lekárov, lebo každý lekár môže jednu vec vidieť úplne inak. Mala som podozrenie na ráštepy neurálnej trubice 1:45, obidvaja to vylúčili a dcéra sa narodila zdravá.

mamina321
autor
25. júl 2017

@katyt a bola si s tým podozrením aj na genetike?

katyt
25. júl 2017

@mamina321 ano bola, odporučili mi amniocentézu, ale tú som odmietla. Tak mi potom poradili, že si mám dať spraviť radšej viacero morfologických ultrazvukov a každý v inom týždni, lebo ešte tieto rážtepy sa dajú z UZV celkom dobre zistiť. Preto som bola u troch lekárov. Ale na genetike mi aj povedali, že tieto zlé výsledky testov bývajú aj vtedy ak žena na začiatku tehotenstva krváca, alebo špiní a to bol presne môj prípad. Ja som špinila pri všetkých troch tehotenstvách, ale zlé testy mi vyšli len pri jednom.

mamina321
autor
25. júl 2017

@katyt super že sa to nakoniec nepotvrdilo. Na tej genetike je vlastne len rozhovor s dr ktorý končí návrhom na amnio, iné testy alebo opakovane tripple sa nerobia vsak.? My sme sa tam ani nešli, nechce sa mi počúvať aké riziko poddtupujem keď nepôjdem na amnio atď.

mamina321
autor
25. júl 2017

@katyt a pre dieťa to nie je problém ak v krátkom čase by som absolvovala utz u viacerých lekárov? Možno by som išla aj k obom len teda obaja mi dali termin v jeden deň poobede, toho Brestanskeho som zatiaľ nepotvrdila lebo je to len mailom. Tak preto neviem čo mám spraviť.

evat2315
25. júl 2017

Moje tehotenstvo skoncilo zle, ale bola som u obidvoch lekarov. Jeden den u brestanskeho, ten nam zistil vyvojovu vadu srdiecka a dalsi den u cunderlika ktory to potvrdil. Obivaja mali velmi ludsky prisup, nemozem povedat ani jedno zle slovo. Ked budem tehotna znovu pojdem k obidvom asi... Ale keby si mam vybrat jedneho tak asi by som isla k cunderlikovi aj ked nejaky konkretny dovod na to nemam...

katyt
25. júl 2017

@mamina321 ano, je to len rozhovor, pýtajú sa na choroby v širšej rodine a teda zbierajú informácie aby si mohli vytvoriť nejaký obraz, že či reálne je tá šanca, že by dieťa mohlo byť postihnuté, alebo nie, potom odporučia amnio, lebo je to vlastne jediný spôsob ako zistiť či je tam nejaké poškodenie, alebo nie, ale je tam aj zase nejaké riziko potratu. Druhé testy sa nerobia, keďže sa musia robiť len v určitom týždni tehotenstva.
Myslím, že tie ultrazvuky dieťaťu neškodia a ak aj, tak v minimálnom množstve. Skús sa objednať tak aby Ti to vychádzalo aspoň druhý UZV dva týždne po tom prvom, nech je dieťa staršie. Už si nepamätám do ktorého týždňa sa môžu robiť morfologické ultrazvuky. Alebo by som sa opýtala toho druhého ku ktorému budeš chcieť ísť na druhý UZV, že kedy odporučí ďalší po tom prvom, že chceš aby to pozreli viacerí a v ktorom týždni je to najlepšie zopakovať znovu.

mamina321
autor
25. júl 2017

@katyt myslíš že sa lekár neurazí ak mu narovinu poviem že idem k dvom? Ale asi sa to bežne robi že keď je problém tak sa chodí k viacerým.

mamina321
autor
25. júl 2017

@evat2315 Ach to mi je ľúto :( a bolo to zistené len na základe utz či ti vyšli aj krvné výsledky s podozrením na niečo?

evat2315
25. júl 2017

@mamina321 ja som mala vsetky vysledky dobre, zistilo sa to az ultrazvukom

katyt
25. júl 2017

@mamina321 nemyslím si, že by sa mohol uraziť, keď povieš na rovinu, že chceš aby sa na to pozreli viacerí lekári, alebo to nemusíš povedať, len sa opýtaj, že ak by si si to chcela dať ešte raz prekontrolovať v inom týždni, keď bude bábätko väčšie, tak že kedy by bol najvhodnejší čas, teda v ktorom týždni. Nemusíš sa hneď objednať, môžeš povedať, že potom prípadne zavoláš a potom sa objednáš k druhému lekárovi.

mamina321
autor
25. júl 2017

@katyt už som mu napísala že v ten týždeň kedy idem do BA nemôžem a že či mi môže dať termín pred alebo po, tak uvidím. Díki moc za rady.

ukulela
25. júl 2017

@mamina321 hlavne nestresuj. triple testy su viac na vystresovanie matiek ako ku prospechu ... drzim palce, urcite bude vsetko ok.

miriamn76
25. júl 2017

@mamina321 ahoj ja som bola u Brestanskeho mladsieho. Z amnia sme mali potvrdeny ds no na sone babenko nemalo ani jediny znak ds ani ziadnu odchylku. Inak ako pristup doktora super dokonca po vysledkoch z amnia nam robil to sono a nechcel ho ani zaplatit

mamina321
autor
25. júl 2017

@ukulela si zlata ďakujem ;)

mamina321
autor
25. júl 2017

@miriamn76 a keď sa objednavam tak ako mám vedieť či mi bude robiť utz starší či mladší, oni robia v jednej ambulancii?

miriamn76
25. júl 2017

@mamina321 nie kazdy ma svoju. Treba sa opytat sestricky ci sa da vybrat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre