Je potrebné ísť na morfologický ultrazvuk po Nifty teste?
Ahojte maminky mam otázočku ohlásim týchto dvoch testov resp vyšetrení ….aj absolvujem nifty je potrebné ist aj na morfologicky ultrazvuk ?? Ak tomu dobre rozumiem tak v 13tt morfologicky ultrazvuk sleduje hlavne riziko Downovho syndrómu a ten výsledok mi presnejšie povie predsa Nifty test nie ? Ďakujem za odpovede
Ahoj....ja určite odporúčam morfologicky ultrazvuk. Mala som všetky výsledky dobre, sono u gynekológa tiež dobre, všetko v poriadku. Na morfologickom ultrazvuku doktor prišiel na to, že nemá vyvinutú jednu obličku. Moja doktorka to nevidela. Bol to šok ale na druhej strane sme boli s manželom pripravení a nebol to sok po pôrode.
Morfologicky je na organove vady, nifty zisti vsetky mozne syndromy, ale napr iba nejaku anomaliu organov nezisti. Kamoska nebola na morfo , Lebo sak drahe a dieta je bez jednej oblicky.
Ďakujem za odpovede 😊 rozumiem že morfologicky sleduje bábätko a rôzne anomálie - už mam 1 dieťa kde som tento ultrazvuk absolvovala, len mam troska vyšší vek a uvažujem ci nepostúpiť radšej nifty skrz rozne generické syndrómy ktoré sa dajú odtiaľ určiť presnejšie …:: z toho mu vychádza že asi najlepšie nifty a následne v 20tt morfologicky pre istotu (ako píšete keby niečo nech je človek prípraveny dopredu)
Nifty si môžeš kkudne zaplatiť, to sleduje genetické vady a počet chromozómov, či nemá dieťatko nejaký vrodeny syndrom (downov, edwarsdonov, atd). Ale morfologicky ultrazvuk je veľmi dôležitý, gyn pozerá, ako sa dieťatku vyvinuli orgány, či je srdiečko správne, pozerá aj cievy tepny atd. To ti nepovie žiadny test z krvi ☺️ väčšina srdcových vád sa dá zistiť už v tom 20tyzdni na morfologickom ultrazvuku 😊

Dve zasadne informacie: morfologicky utz a 3D/4D utz su dve VELMI odlisne vysetrenia. Morfologicky utz vobec nie je len na vylucenie DS (skor pri potvrdenom DS je dobre mat aj morfologicke sono a zistit dopredu ake rozne poskodenia organov dieta ma/moze mat), ale odporucam ist az v 20tt. Pri morfologickom utz vidi lekar dost podrobne vsetky organy, velke cievy, creva, kosti atd. Dokonca ani nifty nie je len o DS, su aj ovela vaznejsie - so zivotom nezlucitelne- trizomie, okrem nich zistuje nifty dalsie desiatk inych genetickych sy a poruch. Ano, trizomie urcite zisti presnejsie nifty, nez utz. Moroflogicky utz vseobecne, pokial je na beznom some podla tvojho gynekologa vsetko ok, potrebny nie je, ale je to vyborna vec (ale ako som pisala, v 20tt).