Je rizikové, ak je bábätko koncom panvovým?
Dobry deň Nalieh KP je ze je bábätko dole nožičkami? Ak tomu rozumiem? Ďakujem.

V tomto tt je vacsina babatiek KP alebo v inej “cudnej” polohe, este ma kopec miesta. Vobec sa nemozes riadit tym v akej je polohe, nema to zmysel. Takto urcite nezostane - uz teraz tak mozno nie je, ale je mozne, ze sa tak pred porodom zasa otoci.
@anonym_c7960c lebo malička mi tak ostala a ja veľmi chcem ísť cisársky 😏😔
@derna uz si mala jeden cisarsky? Ak ano, je dost pravdepodobne, ze pokial by si druhy porod chcela cisarsky, tak ti vyhoveju
@anonym_c7960c jasne ja chápem, ja len chcem aby tak ostalo 😀
@derna myslim, ze aj ked neostane v KP, tak budes moct ist na cisarsky. Je mozne, ze mas take deticky, ze sa im paci zadockom dole, tak mozno aj druhe babo tak ostane😀
@anonym_c7960c jasne, dúfam že aj keď sa otočí budem môcť ísť cisársky 😉
@derna ak si zo Ziliny a budes tu rodit, tak sa ta budu pytat, da sa vybrat, nemozu ta tlacit do prirodzeneho po sekcii, pokial nechces 🙂
Preboha, admini, uz zacnite konecne najprv citat obsah temy a az potom mente nazvy! 🙈 nenormalne…
@derna KP nie je nozickami dole, ale koncom panvovym, teda zadockom.
@derna Určite sa ešte otočí, má ešte veľa času. Ale keby sa ti neotočilo, je to indikácia na sekciu. Ak ju chceš, tak to povedz predstavenstvu, aspoň ťa nebudú presviedčať a zbytočne otáčať bábätko. Inak deti narodené KP majú častejšie problémy s kĺbikmi a zvyknú mať diastázu. Takže po pôrode odporúčam poriadne vyšetriť bábätko.
Je možné že sa otočí, ja som mala malú celý čas KP ani raz nebola dole hlavou, dokonca som podstúpila aj obrat vonkajšími hmatmi a nepomohlo. 😀 Proste tak chcela byť 😅
V tomto týždni ne ešte jedno ako je, lebo ešte sa to bude menit. Ale ak už jedna sekcia bola, NEMÔŽU ta nútiť ist prirodzene.
V tomto týždni ne ešte jedno ako je, lebo ešte sa to bude menit. Ale ak už jedna sekcia bola, NEMÔŽU ta nútiť ist prirodzene.
@anonym_796820 nemozu ta nutit, ale sama si tu sekciu neurobis. Mozes maximalne odist inam. Samotny stav po sc nemusi byt indikaciou k dalsej sc, aj ked za mna je a u nas je (ale viem, ze niekde proste nie je, bohuzial). Neviem, ci uz niekto niekedy realne cakal, kym sa mu spustil porod a siel do tej porodnice, kde mu nechceli urobit sc a nakoniec ju urobili alebo neurobili, ale chcem tym povedat, ze nutit nemozu, ale ani ju nemusia naplanovat a tym padom ti ine ako ist do inej porodnice alebo pockat kym sa porod spusti neostava, nie?
Mne bábo ostalo KP a rodila som cisárskym. Aj dosť záleží od kedy je v tej danej polohe. Mne napríklad od 20teho týždňa ostala v konrétnej polohe akoby usadená a bola tak až do pôrodu. Aj mi niektorí lekári hovorili, že to je dlhá doba, že sa neotočí aj tak bolo. A v niektorých nemocniciach aj tak tlačia na prirodzený pôrod i napriek KP, tak toto si prezisti
no napr. v PP nechceli kamoške naplánovať kvôli tomuto dôvodu sekciu, pretože dieťa nebolo veľké a povedali jej, že ak má do 3,5 kila, môže kľudne rodiť normálne, aj keď je dieťa KP. Ona sa toho však bála, tak šla do SNV a tam jej urobili cisársky.
Zalezi v ktorej nemocnici. Ale po prvej sekcii by ti mali umoznit aj sekciu aj vaginalny. Aspon teda mne dali ma vyber. A ak su aj v druhom "komplikacie" tak sekcia uz by mala byt priam automaticky.
@anonym_c7960c jasne, dúfam že aj keď sa otočí budem môcť ísť cisársky 😉
@derna ešte je skoro, môže sa otočiť akokolvek, ale ja som mala druhu normálne hlavičkou dolu a mala som cisársky. Tlačili skôr na prirodzený pôrod, ale takým nie dobrým sposobom, ja som povedala, ze chcem cisarsky (hlavne kvôli problémom s chrbticou). Neboli nadseny, ale urobili sekciu.
Takže stále môžeš mať aj cisarsky, hoci bude otočené správne.

@derna ano, nalieha koncom panvovym a este bude vselijako rotovat, kym podrastie a nejaky cas pred porodom sa to pravdepodobne ustali 🙂 nemusi vobec ostat KP