icon

Je správna poloha dieťaťa chrbtom k mame?

23. apr 2024

Prosím, aká poloha je správna ? som 37tt a malý je síce dole hlavou, ale má chrbátik pri mojom chrbáte. Vraj to má byť naopak, že chrbátik jeho má lemovať moje bruško..
Je to indikácia na cisársky ? Dokážem ho vôbec takto porodiť ?

svetlonos
•
23. apr 2024

Nie je to indikácia na cisarsky. Je to udajne o niečo narocnejsie ale sú ženy, ktoré takto porodila lepsie
Dala by som si určite epidural. A opytaj sa dr, on ti to presne vysvetli alebo vygoogli. Drzim palce.

lucia245
•
23. apr 2024

Samozrejme, ze ho takto porodis, je to prirodzena porodna poloha🙂 Ide o to , že babo musí zrotovat v pôrodných cestách o jednu otacku viac. Mam okolo seba ženy, čo mali babo pri porode v tejto polohe, všetky porodili vaginálne.

kiki68
•
23. apr 2024

To dieta sa toci pocas porodu, cize ziadna panika. Mozno nebude idealne zrotovane, ale porodit sa to da. A nemusi to trvat dlhsie. Keby to nejde, tam to spravia cisarskym

thoughtfulweirdo
•
23. apr 2024

Rodila som tak a bol to veľmi náročným pôrod, dieťa vyliezlo tvárou dohora, asi nedorotovalo 🙂 kontrakcie som mala celý čas len v krížoch, v bruchu skutočne ani ťuk, aj kvôli tomu bolo tlačenie veľmi náročné. Ale samozrejme to nie je byť pravidlo, určite je veľmi veľa žien, ktoré aj v tomto postavení bábätiek mali ľahký pôrod.

mabenn
•
23. apr 2024

je to aktualna poloha, este sa bude otacat, neries, rodi sa normalne...ja uz ani neviem, ale maly bol tiez asi takto v tomto tyzdni

kiki68
•
23. apr 2024

@thoughtfulweirdo Ja som tak mala tiez, este mal aj ruku na supermana, kontrakcie vsade, jedine narocne bolo dostat ho cez panvu a musela som 40 min tlacit dieta von. Ale hned som bola fit, aj s tym tlacenim to zabralo 4 hodky. Keby je asi v inej polohe a mam sirsiu panvu, tak je po 2 hod vonku.

petronellla87
•
23. apr 2024

Mala som. Hneď medzi dverami pýtaj epidural, všetky kontrakcie boli v krížoch akoby mi niekto drvil chrbticu🫣

nika23t
•
23. apr 2024

Aj ja som mala kontrakcie len v krížoch, v bruchu nič. Tri pôrody a všetky deti otocene spravne. Ale pravdupovediac, nikto mi nepovedal, ze kde ma mat chrbát, všetci za správne považovali len hlavičku dole...

kiki68
•
23. apr 2024

Baby budte za tie krize rady, Ja som mala po vyvolavani prostaglandinom krize, stehna a aj brucho. To bolo najhorsie, lebo som tie 4 hodiny kazde dve minuty zvracala. Aj ked uz iba zlc, ale neslo to zastavit. Takze tie krize su stale ok, to sa len neda dobre hybat.