Je stres v práci dôvodom na PN počas tehotenstva?
Je velky stres v praci a nezvladnutelne tempo a tlaky dovod na pn pocas tehotenstva?
@aurora33 k tomu prečo by to mala alebo nemala robiť som sa nevyjadrovala 🙂 pretože je mi to je jedno. mám za to že keď je pre niekoho stres problém, tak je a nediskutujem o tom, nie som v jeho koži ...
@biba_18 vsak aj mne je to jedno. Na MK to aj tak nevyriesi. Zaujímavé je ale to, že kým neotehotnela, tak jej ten stres a nezvládnutelné tempo a tlaky nevadili.
Ja som pracovala v stresovej práci ešte 2 týždne pred pôrodom. Ale ja mám prácu pod stresom rada, viem sa vymáčknuť k väčšiemu výkonu.
O to viac mi ale vadilo keď som bola asi v 25.týždni tehotenstva a mali sme inventúru. Pracujem v obchodnej firme, inventúra prebieha aj von, bolo to v januári a na Liptove sme mali vtedy asi -15 stupňov.
Zamestnávateľ ma nechcel uvoľniť z inventúry a MUDr mi NECHCEL dať PN, že či si myslím, že tehotenstvo je dôvod na PN-ku.
Preto som tak celkom prekvapená ako čítam pomaly každý deň príspevok od báb, ktoré píšu "že sa hodia na PN-ku"...ako to robíte, baby?
Ja som pracovala v stresovej práci ešte 2 týždne pred pôrodom. Ale ja mám prácu pod stresom rada, viem sa vymáčknuť k väčšiemu výkonu.
O to viac mi ale vadilo keď som bola asi v 25.týždni tehotenstva a mali sme inventúru. Pracujem v obchodnej firme, inventúra prebieha aj von, bolo to v januári a na Liptove sme mali vtedy asi -15 stupňov.
Zamestnávateľ ma nechcel uvoľniť z inventúry a MUDr mi NECHCEL dať PN, že či si myslím, že tehotenstvo je dôvod na PN-ku.
Preto som tak celkom prekvapená ako čítam pomaly každý deň príspevok od báb, ktoré píšu "že sa hodia na PN-ku"...ako to robíte, baby?
@arieska ja som od začiatku na PN, a tiež by som bola radšej v práci, ale pracujeme ako učiteľka v MŠ a máme také komplikácie, že som vďačná, že som počúvala lekára a šla na PN. Prvé tri mesiace som bola, potom veľká hrdinka, idem do práce do nástupu na materskú. Po prvom týždni crp cez 100, nasadené atb (týždeň doma), potom som nastúpila na týždeň na skončila som na pohotovosti s krvácaním a tam sa už nebavili, pokiaľ nechxem o drobca prísť, budem doma a mať kľudový režim.
Takže nehádžte všetkých do jedného vreca, netušíte čím si ženy museli prejsť, aby videli 2 ciarky na teste a následne to úspešne dotiahli do konca.
Aj ja by som bola najradšej aktívna, pded tehotenstvom som sa nezastavila, bohužiaľ moje telo mi to neumožňuje. To že ste vy nemali problémy, neznamená, že iné ženy to zvládajú bez problémov.
Príjemný zvyšok dňa.
@arieska ja som od začiatku na PN, a tiež by som bola radšej v práci, ale pracujeme ako učiteľka v MŠ a máme také komplikácie, že som vďačná, že som počúvala lekára a šla na PN. Prvé tri mesiace som bola, potom veľká hrdinka, idem do práce do nástupu na materskú. Po prvom týždni crp cez 100, nasadené atb (týždeň doma), potom som nastúpila na týždeň na skončila som na pohotovosti s krvácaním a tam sa už nebavili, pokiaľ nechxem o drobca prísť, budem doma a mať kľudový režim.
Takže nehádžte všetkých do jedného vreca, netušíte čím si ženy museli prejsť, aby videli 2 ciarky na teste a následne to úspešne dotiahli do konca.
Aj ja by som bola najradšej aktívna, pded tehotenstvom som sa nezastavila, bohužiaľ moje telo mi to neumožňuje. To že ste vy nemali problémy, neznamená, že iné ženy to zvládajú bez problémov.
Príjemný zvyšok dňa.
@neznama306 tak tvoj pripad je kapanek troska iny ako autorkin, ktora ma len stres. nepisala o dalsich iných indikaciach.
Podla mna nie, máš však nárok na úpravu pracovných podmienok z dôvodu tehotenstva.
Podla mna nie, máš však nárok na úpravu pracovných podmienok z dôvodu tehotenstva.
@tramtada31 mne napr povolili flexible working shifts, v lete som skor prisla a skor odisla... ale kedze nevieme kde autorka pracuje, tak tazko radit, mozeme len vo vseobecnosti radit...
@aurora33 svoje nepovies, ale druhym sa posmievas...
@luxus10 ešte mi ukaz kde sa ja posmievam. Lebo zatiaľ som tu našla posmievanie len od teba ( železná lejdy, odolné ženy z Oravy (wtf), či slova ako nebuď pes)….
Ani nerozumiem čo si sa tak do mňa pustila, pretože ty si bola prvá, ale ok. Asi som si stúpila na otlak vsak? Tiež si bola kvôli stresiku na PN a luxusne cucala systém?
@drahomirrra ale čoby nie - kolegyňa bola 1/2 roka na PN kvôli problémom zo stresu - a to nebola ani tehotná ...
@biba_18 kolegyna mala psychiatricke vysetrenia urcite robene a stanovenu diagnozu.
Ako sa lekarovi dokazuje stres v praci?
Ten ma 90% ludi.
na PN musí byť diagnóza.....stres ako diagnóza neexistuje....
@natalka13 presne
@mogaa možno dôsledky stresu?
by ma celkom zaujímalo ako si vy predstavujete dokazovanie psychických komplikácí
@natalka13 @balerina2025
@mogaa možno dôsledky stresu?
by ma celkom zaujímalo ako si vy predstavujete dokazovanie psychických komplikácí
@natalka13 @balerina2025
@biba_18 spytaj sa autorky, ako to ide dokazat ze ma v praci stres.
@biba_18 spytaj sa autorky, ako to ide dokazat ze ma v praci stres.
@balerina2025 kks, nie že má stres - ale že ma zo stresu následky 🤦♀️
@balerina2025 kks, nie že má stres - ale že ma zo stresu následky 🤦♀️
@biba_18 jaj toho je tak vela. ale ona urcite uz daco ma, a bude to konzultovat s lekarom. myslim ze dosledky stresu sa objavia na kazdom organizme, nie len na tehotnom.
@biba_18 jaj toho je tak vela. ale ona urcite uz daco ma, a bude to konzultovat s lekarom. myslim ze dosledky stresu sa objavia na kazdom organizme, nie len na tehotnom.
@balerina2025 samozrejme. a preto je šanca že by vypísaná byť mohla. keď jej to za to stojí…

Pracujem pod stresom a teda nieje to nič príjemné