icon

Je to výtok alebo plodová voda?

17. dec 2024

Dobrý večer. Som v 15 týždňi a hodinu mám taký vodnaty výtok ale že som stále mokrá cítila som aj na nohách aj na plachte som mala taký fľak z vody. Neviem či to je výtok alebo môže ísť o Plodovu vodu? Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
timea301196
17. dec 2024

@linda5678 jasne v pohode tiež som sa bála dokonca až 3x 🤣

ina2405
17. dec 2024

Neviem ako je to v Trstenej ale oni vedia, ako skontrolovať pacientku, nebojte.

autor
17. dec 2024

@timea301196 len ešte prehovoriť niekoho aby šliel somnou povedali doma že až vtedy keď budem mať vložku mokrú aby som nešla zbytočne. Ja nemám auto doma tak ja nemôžem ísť sama

timea301196
17. dec 2024

Neviem odkiaľ ste kde máte bližšie nemocnicu? Beriete nejaké lieky tam dole? Lebo mne sa ti fakt ako výtok nezdá. Plodová voda nemusí odtekavat stále…. Ale určite by som si dala vložku a išla ked bude možné…

katie253
17. dec 2024

Tak pekne povedz doma, ze tu ide o teba a tvoje dieťa. Bud asertivita. Ze ich pekne prosíš, aby s tebou išli teraz. Ja keď som povedala bratovi, ze niečo nie je dobre, sadol do auta a išli sme, detto mama. Ako ja nechápem ľudí, ktorí berú takéto veci na ľahkú váhu..... sk povedia, ze nepôjdu, tak si zavolaj taxík. Aj keby si mala 30€ zaplatiť...

katie253
17. dec 2024

Ak sa ťa opýtajú kam ideš, tak povedz, že si si taxík zavolala, ked ťa nikto neberie vážne....joj, normálne som sa rozčúlila.

kitycat
17. dec 2024

Akoze ak mas mokru plachtu tak sa chod normalne skontrolovat a teda nemas dufam cerstvych 18? Nikto s tebou nemusi ist, mozes si zavolat taxik

Kto by este pockal? Pan otec?

andrea2323
17. dec 2024

Určite choď 🙂 pozrú ťa, budeš spokojnejšia, nemusí to pretiecť úplne na to aby si šla.. ak by ti čosi vraveli, povedz to isté čo nám tu, že bol flak na posteli, a že ide o zdravie dieťatka.. držíme palce!

jomarch
17. dec 2024

@linda5678 mala som to tak isto, toez
vodnaty vytok. dr mi povedal ze je to ok. ale urcite by som sa dala pozret. moj porod zacal prave postupnym odtekanim PV. to si clovek len mysli ze to bude ako vo filme velky splech na zem 🙈🙈

jomarch
17. dec 2024

este takto, plodova voda ma taky specificky zapach, taky nasladly, zivocisny. ja osobne som teda hned tusila ze je to asi voda, hoci na urgente mi z dvoch vloziek vysiel negativny temesvaryho test, co teda doteraz nechapem, lebo voda si pomalicky odtekala. ale teda ten zapach tam je.

ankare
17. dec 2024

Daj si bielu vložku a choď sa dať skontrolovať.
Ja som mala celé tehotenstvo veľké množstvo tekutého vytoku, ku koncu sa to ešte zintenzívnilo.
Držím palce!

zuza.m
17. dec 2024

@jomarch ja som teda ten splech na zem mala realne.zacitilla som take puknutie a potom ako keby sa pocikam tieklo mi po nohach a tak vela kym sme prisli do porodnici som mala mokry uterak

linda5678
17. dec 2024

@jomarch dakujem za radu, radsej to dam teda aj ja skontrolovat. Ale porod vam zacal potom normalne v termine, ak to bol predtym iba vodnaty vytok?

autor
17. dec 2024

@timea301196
@katie253
@kitycat
@andrea2323
Akurát idem domov z pohotovosti ☺️ doktor zistil že mám silnu mykozu a z toho chodím stále na záchod a aj vraj to čo som si myslela že je voda bol moč a že aj ten býva priesvitný pri chorobách a občas sa proste stane že môže unikať. Tak som rada že som bola že sa aspoň vyliečim konečne a snáď to už prejde.

ankare
17. dec 2024

Chvalabohu,že si išla. Skoré uzdravenie!

autor
17. dec 2024

@ankare ďakujem ale aj tak nechápem že moč mi brali všetko som mala v poriadku a dokonca ani taký výtok z ktorého by som zistila že niečo nieje v poriadku tak ani ten som nemala. ale som rada že som šla že už mám lieky tak sa budem liečiť.

timea301196
17. dec 2024

Super som rada!!! A kde si nakoniec bola ?

ina2405
18. dec 2024

Super!

katie253
18. dec 2024

skvelé, vždy, ale ,že vždy treba ísť, ak sa ti niečo nezdá. Skoré uzdravenie

A kto bol nakoniec s tebou?

autor
18. dec 2024

@katie253 priateľova mama šla somnou ☺️.

jomarch
19. dec 2024

@linda5678 presne v noci v den terminu mi zacala voda odtekat pomalicky. porodila som potom o 2 dni, porod nuseli vyvolavat.

jomarch
19. dec 2024

@zuza.m rozumiem, nechcela som to generalizovat 🙏🏽🙏🏽 vychadzala som aj zo skusenosti svojich kamosiek. ze tiez cakali splech ako z filmu a neprisiel. kazdy porod je samozrejme iny 🙏🏽

zuza.m
19. dec 2024

@jomarch jasne kazdy je iny.mne 2x museli vodu prepichovat uz v spustenom porode na treti porod voda praskla (ako vo filme😁)a porod nikde a ja ako ,,prvorodicka" nevedela co mam robit lebo tolko vody z nicoho nic som necakala.dr potom povedala ze mala je vysoko a preto mi vyteka tak vela vody.keby ma hlavicku uz nachystanu v krcku maternici tak hlavickou ten otvor zastupluje ako stupel.,porod sa mi sam nepustil a museli vyvolavat tak vobec netusim kto tu vodu praskol 😄

Strana
z2