Je tu mamička nad 35 rokov, ktorej vyšiel negatívny skríning na Downov syndróm?
Ahojte je ru mamička nad 35 rokov, ktorej vyšiel skríning negativne na DS?
Alebo každej nad 35 vyjde pozitívne?
Ja som mala 34/35, mne to vyslo na kazdom teste uplne nepravdepodobne a dieta je zdrave. Cize mne to nevyslo na ziadny syndrom
Ja som mala 36 ked som bola tehotna a vyslo mi negativne...hodnoty boli 1:10000
Mam viacero kamosiek, ktore rodili po 35 a ani jedna, nastastie, nemala pozitivny vysledok. Ja som rodila ako 34 rocna a tiez som mala negativny vysledok.
Pri týchto štatistických testoch, pokiaľ viem, sa do výpočtu zahŕňa aj vek. Výpočitava sa teda, koľko žien s podobnými parametrami ako máš ty (vrátane veku) malo dieťa s touto diagnózou. 35+ je už jednoducho vek, kedy výskyt DS začína významne stúpať.
Mala som 35 a bol dost vysoko pozitivny.
@bebaa ja mám za sebou tehotenstvo v 37 a momentálne 38 (39) a automaticky pozitívne nevyšiel. Paradoxne tehotenstvo v 37 skončilo kvôli inej vade, ktorú skríning neodhalil. Odhalili ju morfo Utz a trisomy testy.
@simsalabim aké vyšetrenie ste podstupili?
V 38, negatívne
Mala som takmer 35 rokov a bolo to negatívne.
Mala som 39 a vysledok negativny, neviem presne hodnoty, ale boli v 10tisicoch
Sestra mala 36 a 38 a oba negativne
@bebaa mam 38 rokov, cakam druhe dieta a tento screening si nedavam robit. Tripple je v prvom rade statisticko-matematicky vypocet a s vyssim vekom mas vacsinou horsi vysledok-staci, ak este nejaka dalsia ako vekova hodnota tiez „vybieha z normy“ a uz mas zly vysledok. Je to zastaraly postup, vo vyspelych krajinach ho uz nerobia. Ak chces vediet, ci ma dieta trizomiu, daj si urobit nifty/nipt test.
35, 36 a 38 všetky 3 negatívne
ja som mala v 33 pozitivny 1:50.. genetik mi povedal, ze by som sa velmi cudovala, kolko mladych zien ma pozitivne testy, ze s tym vekom to nie je uplne tak, ako sa vravi 🤷♀️ kamoska mala v 28 tiez 1:80.. nastastie u nej to dopadlo dobre..
@bebaa tripple test a potom amnio, ta bola ok. Uz to bolo pred takmer 20r.
@bebaa Mne vysiel negativny v 40ke.

@bebaa mne vyšlo hraničné, ale mám 41