Je užívanie lieku Zenaro v tehotenstve bezpečné?
Ahojte, mam roky alergiu, pri ktorej mam neznesitelne svrbenie, uzivam na to Zenaro, ktore mi krasne pomah. Aktualne som ostala tehotna a lekar mi povedal, ze do tretieho mesiaca idealne neuzivat nic, ale ja sa po tepch dnoch bez tabletky idem uskrabat do krvi, mate nejaku slusenost? Zenaro v tehotenstve? Na druhu stranu alergologicka mi povedala, že Zenaro je v tehotenstve ok, teraz neviem, ci teda raz za tyzden uzit alebo neuzit. Ďakujem
Mne alergologicka dovolila v tehotenstve Zodac, ze je to antihistaminikum 1. generacie a za tie roky na trhu uz ho "otestovalo" vela tehotnych zien. Podla mna ak ti povedala lekarka, ze ok, daj si. Vacsi problem je nepohoda z toho svrbenia. Tiez som si dala tak raz za x (ja mam roztoce).
@petamich ja mam tiez roztoce a plesen a histaminku a v tomto obdobi sa realne skrabem do krvi a kaslem …. Akoze pokial to viem zniest, tak si nedavam, ale raz za 4 dni cca mi vyjde, že musim
@petamich ja mam tiez roztoce a plesen a histaminku a v tomto obdobi sa realne skrabem do krvi a kaslem …. Akoze pokial to viem zniest, tak si nedavam, ale raz za 4 dni cca mi vyjde, že musim
@anonym_autor ja som to tiez tak robila 🙂 ked uz som sa skriabala vela, ja aj ocerveniet zvyknem potom napr. len ked si tvar odmalovavam a podobne, tak som si dala a dobre bolo
Ja tiež beriem antihistaminika, dokonca mi na týždeň museli dať kortikoidy, lebo som už tak opuchla, že nebolo na vyber. Teraz sa síce stále skriabem, no už len kolená a ruky.
mne dr v tehu Zenaro zrusli a dala tusim Claritine. no uz je to davno.
Uzivala som 2x denne cele tehotenstva a uplne bezne sa moze - len teraz neviem ci Zenaro ci Zodac. Proste jedno z toho je "bezpecnejsie" v tehotenstve, zisti si ktore (ja nepamatam uz) a uplne normalne ho mozes brat.
@anonym_autor ja som to tiez tak robila 🙂 ked uz som sa skriabala vela, ja aj ocerveniet zvyknem potom napr. len ked si tvar odmalovavam a podobne, tak som si dala a dobre bolo
@petamich presne, akoze vyslovene si nedavam kazdy den, ked netreba, ale ked uz sa neda tak vtedy
Uzivala som 2x denne cele tehotenstva a uplne bezne sa moze - len teraz neviem ci Zenaro ci Zodac. Proste jedno z toho je "bezpecnejsie" v tehotenstve, zisti si ktore (ja nepamatam uz) a uplne normalne ho mozes brat.
@anonym_dc36b1 zodac je tusim bezpecnejsi, ale mme teda napisala ze Zenaro je ok, ale tak davam si aspom čo najmenej

Mne alergologicka dovolila v tehotenstve Zodac, ze je to antihistaminikum 1. generacie a za tie roky na trhu uz ho "otestovalo" vela tehotnych zien. Podla mna ak ti povedala lekarka, ze ok, daj si. Vacsi problem je nepohoda z toho svrbenia. Tiez som si dala tak raz za x (ja mam roztoce).