Jedna koplikácia po druhej, tehotenstvo.
Ahojte dievcata,
Mozno potrebujem len vypocut a postazovat sa, alebo neviem co potrebujem. Mam pocit, ze co sa tyka tehotenstva tak ja som vyhrala olympiadu problemov.
Prve dieta bez komplilacii - enormne zdrave vitalne stastne.
Potom nasledovali 2 potraty, 12tt a 9tt. Potom nasledovalo dalsie tehotenstvo - vzacna vyvojova chyba, pravdepodobnost ze by sa vam to stalo je 1: 6 mil. Nezlucitelna so zivotom cize indukovany porod v 15tt.
Teraz som 5. Krat tehotna, 27tt babatko vyzera OK. Ale ja ureaplazmy, infekcie zospodu, amnialny pruh a do toho dnes mi volali ze tehotenska cukrovka.
Tak ja fakt neviem ci nam to nie je sudene, alebo ci mam v sebe najst uplne dno pokory a vdaky, alebo si normalne plestit hlavu do steny a zrutit sa nervovo. . . Do toho som nervozna a terorizujem manzela, ktory to teda nedava najavo ale urcite ma toho tiez dost :( no proste cele zle...
Tie kocky co ano nevedia ze su tehotne, maju stastne a zdrave deti v sladkej nevedomosti nemaju ani ponatia, ze to vlastne nie je len tak z nicoho nic ... ja by som strasne chcela byt taka 🤧
Dakujem ze ste ma vypoculi.
@nikuska111 pockaj teraz nejako nerozumiem. Grochal povedal ze uz ma deformacie? No aj nasa bola priecne. Tak to vyzera ze to ma podobny priebeh asi sa tiez vyhyba babatko pruhu.
@tained nie nie ja som u neho ešte nebola len som mu volala že sa chcem objednať a on sa spýtal že s akým problémom ... Tak som mu povedala že som 25tt a zistili mi na sone že mám amnialny pruh.... Tak mi odpovedal len cez telefón že keby som mala amnialny pruh tak že bábätko by už malo značne deformácie .... Ale zatiaľ mám bábätko v poriadku ... Idem zajtra do poradne tam mi bude ešte sono robiť môj gynekológ
@nikuska111 toto ako ti moze povedat bez toho aby ta videl moje nervy! Vidis my sme mali 2 a jasminke nic nie je! A nemozes ist k holanovi? Ci mas to od ruky? Mne zistili pruh v 14tt. Akoze na beznom sone toho vela gynekolog neuvidi. Musi robit poriadny uzv idealne 3-4d a dobre to vediet precitat. Preto je tych diagnostickych ambulancii tak malo. V hlohovci je bescansky, v martine grochal, v ba cunderlik a holan a v ke je tiez jeden s ktorym som si pisala ohladom toho. Pozri, cokolvek tam je nezmenis to. Ked to bude zle potom to ries. Ak by neboli prsteky tak to je kozmetika. S tym sa fakt da zit plnohodnotne. Horsie ked zasahuje do hlavicky ale to by ti uz zistili. Das mi vediet? Urcite budem na teba mysliet. Aj kolegyna ho mala a ma zdrave babo. Na nu som cely cas myslela ked som
Bola tehotna ze aj my musime mat
@tained tiež som zostala prekvapená že takto cez telefón mi to povedal ... Do Ba to mám veru odruky dosť ... Ja som z Oravy 😞😞 viem že to nezmením nech tam je čokoľvek ale mám strach neskutočný .... Na normálnom sone malo bábätko všetko čo má mať ... Nič mu nechýbalo ... Dám ti určite vedieť hneď zajtra ako sa dozviem niečo viac ... Ďakujem ti krásne ... Ja si ani nič iné nepripúšťam ako zdravé bábätko ...
@tained ahojky tak v pondelok idem ku doktorovi Grochalovi do toho Martina .., objednal ma tam môj gynekológ ... Mám riadny strach .. do pondelka budú asi nejdlhsie dni pre mňa .... Už nech je pondelok nech viem že je môj drobček v poriadku
@tained ahoj bola som na tej kontrole ... Amnialny pruh vylúčil ... Vraj to ten nieje že mám ale veľkú synechiu na pravej strane maternice ktorá zasahuje do dutiny a tým obmedzuje bábätko v pohybe ... Rizika tam niesu žiadne pri tomto ale odporúčanie dal viesť pôrod cisárskym rezom ... Tak uvidíme hlavne že je bábätko v poriadku a dozvedela som sa aj pohlavie bude to dievčatko a je zdravucke ... Tak som najšťastnejšia na svete
@nikuska111 🙏🙏🙏🙏 boze dakujem za dalsi zazrak! 😘😘😘😘 uzasne tesim sa velmi velmi! Ked sa babatko narodi tak s nim budete cvicit lebo ma malo pohybu a vsetko bude super 😘😘😘❤️❤️❤️ Cisarak je fuj ale to uz date a za chvilu ste spolu ! Tesim sa!
@tained ďakujem vám krásne áno to mi povedal pán doktor že budeme musieť trošku cvičiť aby sa svalstvo uvoľnilo lebo že bude stuhnuté .... Toho cisárskeho sa budem báť asi viac ... Zatiaľ som cisárskym nerodila mám 3porody normálne prirodzene za sebou a veru tým mamičkám čo boli po cisárskom som vôbec nezavidela
Ahojte. Chcela by som počuť váš názor,či mi hrozí podľa vás predčasný pôrod pripadne cisársky....Som momentálne na začiatku 32tt.... Ide o to, že už cca mesiac beriem lieky na tlak...kolise mi strašne a hlavne je vyšší... Nastali opuchy nôh a tváre.... Trpnutie rúk... Momentálne stále len rozdychavam, pretože nevládzem dýchať a taktiež sa mi stane, že ráno vstanem a mam kŕče v bruchu, čiže musím sa ísť prejsť a prejde to.... Neviem možno to je tým, že som mala na lačno aj dosť vysoký cukor... Alebo je to tým, že bruško je tvrdé neviem.... Som prvorodicka a za pár dní mam pôrodu, tak som veľmi zvedavá....

@tained ahoj, prosim ta tie infekcie zospodu ti riesili len liekmi na vkladanie? Lebo ja som v 12tt uz 2x som mala lieky na vkladanie, teraz to vyzera ze ma to caka opat, uz som z toho nanervy a to som este len na zaciatku😫