Jedna oblička a priebeh pôrodu

noami12
15. jan 2021

Ahojte chcem sa spýtať ci tu nieje nejaká maminka ktorá má jednu obličku aky mala pôrod? Ci musela ísť cisárskym alebo aj prirodzene.
Ešte mam aj plastiku močového mechúra.
Pýtala som sa na poradni a gynekológ mi na moju otázku nevedel zodpovedať. Ze to sa mam opýtať potom keď budem chodiť do nemocnice.

pseudomonas87
15. jan 2021

@noami12 nooooo, neviem ci ti fundovane odpoviem.... Nie som urológ, ale ako lekárka, kebyze mam ja 1 obličku, plastiku močového mechúra, ja osobne by som chcela ísť cisárom. Porad sa ale s urologom, ti vedia najlepšie, čo presne bolo robene na mocaku.

noami12
autor
15. jan 2021

@pseudomonas87 sak práveže toto, ja za normálnych okolností by som chcela prirodzene ale nakoľko mám obavy skrz tej plastiky mechúra a jednej obličky, tak keď mi nedal odpoveď gynekológ zájdem ako píšeš urologovy ktorému chodím každého pol roka na kontrolu, len keď som sa na začiatku tehotenstva urológa pýtala, ten zasa povedal ze ma to posúdiť gynekológ, gynekológ zasa teraz hovorí aby to posúdil urológ. Len jeden na druhého sa vyhováraju.. 😶

ki_ki2
15. jan 2021

Ahoj, sestra môjho priateľa má tiež jednu obličku a na odporučenie rodila cisarom.. Treba to asi prekonzultovať s tým urológom a následne opäť s gyndošom.. Držím palce 🙏😊

noami12
autor
15. jan 2021

@ki_ki2 ahooj ďakujem za reagovanie 😍, všimla som si ze si z gbelov, jeho sestra je tiež niekde odtiaľto? Rodila v skalici? Lebo prehodnotila som nakoľko urológa mam v Senici, že by som išla radšej do skalice urologovy. Lebo veľa ľudí má názor na to ze by som mala ísť cisárskym, len s takým prístupom ako sa jeden lekár vyhovára na druhého tak mi to robí veľký stres nakoľko Zachvilku mam termín a vôbec netuším na com som. Nevieš akému urologovy náhodou chodí?

ki_ki2
16. jan 2021

@noami12 je z myjavy a chodí k panovy lukáčovy do trenčína , je to súkromník pokiaľ si dobre pamätám a mala odporuceny a naplánovaný cisarsky rez , kedy máš termín? Ak máš ešte čas urcite by som skusila konzultáciu aj s iným urologom za to nič nedáš možno ti poradí viac . ale ja si osobne z laického hladiska myslim ze u teba by bol lepsi tiez cisarsky rez ako prirodzený porod , na koľko máš aj plastiku mechúra .

lienka116
16. jan 2021

@noami12 ahoj mám jednu obličku od narodenia, tri tehotenstvá a tri prirodzené pôrody za sebou a som úplne ok. Čo sa týka močového mechúra to ti poradiť neviem.

noami12
autor
16. jan 2021

@ki_ki2 ved práve keď ešte aj ten mechúr, moc ti ďakujem za info si zlata, určite si to ešte zistím, lebo termín mam v marci.

@lienka116 tak toto rada počujem ze aspoň nejakú nádej mam na prirodzený, len skôr ma desí ten mechúr 😶a ktorú nemáš? Ľavú alebo pravú?

macka195
16. jan 2021

@noami12 tiež mám len jednu obličku, mám za sebou dva prirodzené pôrody a všetko ok. To, že mám len jednu som sa dozvedela až keď malo druhé dieťa rok, náhodne pred operáciou slepého čreva 🙂

noami12
autor
17. jan 2021

@macka195 to fakt? Mne zlyhala keď som mala asi pol roka.

macka195
17. jan 2021

@noami12 narodila som sa bez pravej obličky, len som sa to dozvedela až po pôrodoch, som sledovaná na nefrológii a zatiaľ je všetko ok 🙂 Držím palce, prajem všetko dobré 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre