Jedno vajíčko uhniezdené vo vajcovode a druhé v maternici? Je to vôbec možné?

taftkam
26. apr 2019

Baby, stretli ste sa niektora s takym niecim, ze by bolo jedno vajíčko uhniezdene v maternici u druhe vo vajcovode? Totiz to moja lekarka mi povedala ze v maternici nic nevidi ale zda sa jej ze to Bude mimomaternicove a tym, ze Tam nevidi reakciu. Poslala ma na vysetrenie do nemocnice a Tam lekar videl vak v maternici. Hcg som mala 4129. Povedal ze si nemysli ze ide o mimomaternicove. No moja lekarka tvrdi, ze to Tam videla.

catherinah
26. apr 2019

Mozne to je, ak boli oplodnene dve vajicka, ale zistit to musia lekari. Vela záleží aj aku maju techniku (ultrazvuk)

nini1010
26. apr 2019

@taftkam Ahoj,myslim ze sama najlepsie vies ze ti tu nikto presne nepovie ako to vlastne je,ale logicky najrozumnejsie co mozes urobit je vyhladat dalsieho lekara,aj dvoch a poziadat o nazor.Platene sono sa robi na klinikach,v sukromnych centrach,urcite to stoji za to.Ved co ine aj mozes v takejto situacii urobit?

taftkam
autor
26. apr 2019

Neviem Co mam robit. Moja lekarka povedala, ze je to male, ze je potrebne to sledovat a lekar v nemocnici, ze mam prist o dva tyzdne. To platene sono by MI urobil hociktory lekar.

2helka20
26. apr 2019

ak sa oplodnili naraz 2 vajíčka (čo sa môže stať), myslím si, bohužiaľ, že by obe buď boli v maternici, alebo obe vo vajcovode, neviem či je možné také niečo že jedno prejde cez vajcovod a druhé cez ten istý vajcovod nie. Moja skúsenosť-testy ukazovali tehotenstvo, krásne čiarky, ale začala som špiniť. Keďže bol sviatok tak sme leteli na pohotovosť (raz sme už o bábätko prišli), tam lekár povedal, že vidí maličký vačok, dal mi duphaston a ascorutin. Spokojní sme prišli domov. Ránilo ma však chytili ukrutné, ale ukrutné bolesti, avšak nekrvácala som, napínalo ma na zvracanie ale nedokázala som vracať. Išla som ako urgent k svojmu gyn, ten pre zmenu na sone nevidel nič a okamžite ma poslal do nemocnice s podozrením na mimomaternicové. Tam mi brali krv, robili sono, vačok však nevideli (ten lekár čo deň predtým videl bol zrovna už na dovolenke). HCG som mala cez 6000, ešte mi jeden lekár dal nádej, že mmt s takou hodnotou nevidel, že to vyzerá na tehitenstvo, vačok sa objaví. Na ďalší deň ma pozerali 5ti lekári, jeden po druhom brali tú sondu do ruky, nikto vačok nevidel, tak sa zhodli predsa len na mmt. Prišla som o pravý vajcovod kde bolo aj uhniezdené vajičko, v hodine dvanástej.
Prajem Ti, aby to bola len chybná diagnostika tvojej lekárky, ale keby to, nedajbože, dopadlo mimomaternicovým, chcem ťa povzbudiť-3m po zákroku som otehotnela a mam krásneho syna a po ňom, o 19m prišla dcérka 😊 Takže, dá sa aj s 1 vajcovodom, len netreba strácať nadej 😊 držím palce 🍀

ikonica
26. apr 2019

Ano je to mozne... Vola sa to heterotopicke tehotenstvo...

taftkam
autor
26. apr 2019

@2helka20 dakujem za povzbudenie. Uz som si poriesila tretieho lekara. Potrebujem vediet este iny nazor.

taftkam
autor
26. apr 2019

@taftkam
@ikonica idem prestudovat. Co sa v takom pripade dalej robi.

miriam439
26. apr 2019

@taftkam No ak máš aj mimomaternicove, treba to riešiť čím skôr, lebo ak ti praskne vajcovod, tak to môže byť pre teba veľmi nebezpečné.

taftkam
autor
27. apr 2019

@miriam439 no ano, ale ja poriadne neviem. Lebo jeden tvrdi ze ano a druhy nie.

tana85
27. apr 2019

@taftkam sama som to zazila. hcg bolo vyssie, ale nie dost na dvojicky. v 6tt sa spustil spontanne potrat toho, co bolo v maternici. tak ze teda bohuzial. o 3 tyzdne na to ukrutne bolesti, pohotovost a v minute 12tej vyberali prasknuty vajcovod kde bolo uhniezdene to druhe embryo. moj gyne nepredpokladal a mozno ani nevidel, ze by som mohla mat naraz dve. mna to stalo skoro zivot :(

catherinah
27. apr 2019

@taftkam daj potom vediet, co zistili.

taftkam
autor
27. apr 2019

@catherinah no pojdem v pondelok k inemu lekarovi, aby ma vysetril nezvisle od tych dvoch lekarov, Co ma vysetrovali. Som nekludna a to mam cakat dva tyzdne.

taftkam
autor
27. apr 2019

@taftkam ale mysliete si dievcata, ze by lekar v nemocnici nevidel na ultrazvuku mimomaternicove tehotenstvo?

2helka20
27. apr 2019

@taftkam mne osobne ho nevideli, ale nevideli ani vačok v maternici, len to hcg 6000 a bolesti. Laparoskopicky mi pozreli oba vajcovody a bolo to v pravom... Ja myslím že záleží aj od techniky, to sono zažilo Máriu Teréziu...

tana85
27. apr 2019

@taftkam pri dalsom tehotenstve som sa presne pytala ci naaahodou nie je aj nieco v ostavajucom vajcovode a dr mal vrlmi dobre sono, spickove, a videl by, takzepotvrdil, ze je len tam kde ma byt

taftkam
autor
29. apr 2019

Ahojte dievcata, tak Bola som pri tretom lekarovi. Vsetko som si zaplatila a vysledok? Som "normalne" tehotna. Videla som aj srdiecko.

ikonica
29. apr 2019

@taftkam jeeeej to je to najlepsie ako to cele mohlo dopadnut... Gratulujem a nech pekne rastiete 🙂

2helka20
29. apr 2019

@taftkam to je to najlepšie čo sa mohlo stať, gratulujem 😊

taftkam
autor
29. apr 2019

Dakujem❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre