Kde môže gynekológ nechať hospitalizovať tehotnú?
Mamičky, vy tu viete všetko... Mám otázku, len ma to zaujíma zo zvedavosti.
Predstavme si situáciu, kedy žena je tehotná a jej gynekológ uzná za potrebné ženu hospitalizovať (podozrenie na preeklampsiu, predčasný pôrod, zlé prietoky, krvácanie, prípadne potermínová gravidita...). V meste je však viac pôrodníc, kde by teoreticky ženu mohol nechať hospitalizovať (asi skôr prípad Bratislavy, Košíc). Vyberie ju on či my?
Kamarátka hovorila "poslal ma na Antolskú" - mňa zasa poslal na Kramáre (v oboch prípadoch sme však prejavili želanie v tých pôrodniciach aj rodiť. Berie lekár ohľad na tento náš výber? Asi áno, či? Do papierov píše konkrétnu nemocnicu?
Budem vďačná za každú skúsenosť. Google mi nepomohol a neviem, koho sa spýtať. Jedine asi gynekológa, ale k nemu pôjdem až niekedy budúci rok :D
@basska_b asi zavisi od toho, na co sa specializuju a moze byt aj podla toho, kde on pracuje ako porodnik. Podla mna sa da vybrat, nemusia ta ale vsade vziat - u kocha napr velmi predcasne porody odklanaju... Alebo kvoli kapacite, to sa stalo ked som lezala v ruzinove-zeny co prisli na antolsku poslali do ruzinova ze oni su uz plni. A aj u kocha ked som bola, tak mi spolubyvajuca vravela ze ju den predtym nevzali, ze ju nemaju kam dat
@evkamotka No veď toto, že môj robi pre Kramáre, automaticky by ma posielal tam, akurát že ja tam nemám vôbec chuť ísť 🙈 rodila som najprv kramáre, ale pri druhom som ušla do Ružinova 😁 dúfajme teda, že pri treťom nebude potrebná žiadna hospitalizácia. Nechce sa mi meniť gynekológa, lebo inak je fajn
@basska_b trosku hurmoru: rodila som najprv Kramare. Paneboze, porodit cele Kramare? 😀 A teraz vazne, zalezi od viacerych veci. Ak hrozi predcasny porod, zvycajne posielaju na Antolsku. Ak vyvojove vady- Kramare. Ak tam pracuje tvoj gyndo, tak asi ta tam chcel mat pod kontrolou. A dalsia vec, zalezi odkial si, teda ktora je tvoja spadova nemocka (nekomplikovane pripady a bezne porody). Napriklad BA okolie ma spadovu v Ruzinove, ale ak ide o predcasniatko poslu ta na Antolsku, ak by bola vyvojova vada nap. srdiecka ides na Kramare. No a aby to nebolo malo komplikovane, ak ide o bezny porod mozes si vybrat aj mimo spadovu. Ja som rodila na Kramaroch a patrim podla spadovej na Antolsku. Inak s Kramarmi som bola max spoko.
@makova333 Hehe, no veď toto 😁 akože ja som mu vtedy povedala, že tam chcem rodiť a poslal ma v 40+6 na vyvolávanie 🙈 sak asi preto to dopadlo blbo a nebola som spokojná s celým pôrodom, lebo na psychiku to bolo od vecí byt tam zatvorená dva dni a tretí rodiť 20 hodín, nakoniec sekcia... zato som taká nahnevaná na nich, lebo to šlo mimo mojich predstáv, ale asi platí tento výrok
"Poprvé je všechno jinak, podruhé, jak chce maminka a potřetí, jak dítě poruči"
Pri druhom v Ružinove do mňa nešparali, ešte mi aj termín o 4 dní posunuli, tak sa to rozbehlo samo a mala 4.5 kg. Vytlačiť šla prekvapivo dobre, ale krvná strata bola veľká, to sa prejavilo naplno až deň po pôrode 😐
Přesně, už som sa zorientovala, že keď sa treba o bábo intenzívne postarať, tak lepšie sú vybavení práve v týchto dvoch pôrodniciach. Tak dúfajme, že to nebude pri treťom treba. Uvidíme, jak dítě poruči. 😁
@basska_b jaaj ja som prve rodila este v Poddunajskych Biskupiciach, to bolo tiez s vyvolavackou a nikdy viac. Doteraz ked idem okolo, mi zostane blbo z tych spomienok. Druhe bolo o hodne neskor na Kramaroch cisarom a vsetko super, az na primarku novorodeneckeho, ale tak mnou tiez lomcovali hormony, tiez som v tom nebola nevinne 😀 Tak drzim palce 🙂

Mňa poslala do nemocnice s lístkom a mohla som si vybrať kam (riešili sme to lebo som z NR a dcérku som rodila v LV tak nech si vyberiem kam chcem ísť)