icon

Kedy ísť na pohotovosť pri potrate?

10. feb 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať. V pondelok mi doktor povedal ze bábätko sa nevyvija. Ostalo zaseknute v 6+4. Včera som začala krvácať. Ale dnes je to masaker. Mala som veľmi silné bolesti tak som si dala flector. Ale strašne krvacam. Vždy keď idem na WC tak je to ako na zabijacke. Inak na vlozke nemám až tak veľa. Ale bojím sa. Som sama doma. Nieje mi nič iné len to silné krvacanie neviem ci je v poriadku. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
autor
10. feb 2023

@juliet86 ďakujem. Snáď sa nám niekedy zadari.
@jaskolka ja som nechcela zásah keďže to bolo ešte len v začiatku a malé. Ako ja som bola nachystané na krvacanie. Ale nie až tak. Ako nehovorím netečie mi po nohách alebo co. Len na wcku je to také kadejaké.

lilope
10. feb 2023

Ja som takto silno krvácala pri potrate v 10 tt. Mala som aj ukrutné bolesti podbruška, už už som uvažovala ísť na pohotovosť, keď sa mi asi po pol dni bolesti zmiernili. Ešte silno som krvácala asi 3-4 dni a potom to stále ustupovalo. Takže áno, to silné krvácanie je normálne. Ak sa ti ale čosi nezdá, radšej zájdi na pohotovosť pre svoj kľud.

autor
10. feb 2023

@lilope práveže by som sa tomu chcela vyhnúť ísť tam. Tak som sa radšej spýtala tu. Nezdalo sa mi len krvacanie. Ale podla všetkého je to normálne. A ďakuje za odpoveď.

mircalla
10. feb 2023

Hned. Dvojnasobna skusenost, mohlo tam nieco ostat. V oboch pripadoch ma cistili (potrat v 7 a 8tt)

lilope
10. feb 2023

Tiež som sa tomu chcela vyhnúť či už v tých bolestiach byť na pohotovosti alebo hospitalizácie, keďže doma sa cítim najlepšie a nemocnice nemusím. No ale už to bolo také zlé, že som nad tým čoraz viac uvažovala i vzhľadom k tomu, že som anemická a bála som sa či z tej straty krvi neodpadnem. Našťastie manžel ma ráno pred odchodom z práce videl, v akom som stave, a tak mu to nedalo a ešte doobeda sa vrátil z práce domov, že sa o mňa bál. Tak som nakoniec zostala doma, pretrpela to, po tabletke od bolesti mi bolo o čosi lepšie. Všetko to samo odišlo, aj krvné zrazeniny, gynekológ ma skontroloval keď som už nekrvácala a nič tam nezostalo. Veľa šťastia ti prajem, nech to máš tiež v poriadku.

autor
10. feb 2023

@mircalla mne sa ale len včera večer spustil potrat. Nieje to tak ze keď po dlhšom čase by som neprestavala krvácať?

mircalla
10. feb 2023

A ten kyret robili na zaklade sona, takze ja by som urcite sla.

autor
10. feb 2023

@lilope ďakujem. Tiež radšej doma a ak by mi bolo aj inak zle tak idem určite. Ja mam kontrolu v piatok. Tak snáď nebude potrebný zákrok. Nepociťujem našťastie už ani bolesti. Závrat tiež nemám. Ani teplotu.

trendyy
10. feb 2023

Ano je to normalne... keby si sa citila zle slabo a tocila by sa ti hlava vtedy by som vyhladala lekára...lahni si ziadna namaha a ono to prejde

autor
10. feb 2023

Ďakujem vám dievčatá. Vidím ze veľa z vás si prešlo tým čím ja. Co ma úprimne mrzí. Nepociťujem žiadne ťažkosti takže ostanem dnes doma a zajtra uvidím. Podľa vašich odpovedí je to krvacanie normalne. Tak snáď mate pravdu. Dúfam ze vás postretne v živote len šťastie. Som veľmi vďačná ze ste mi toľké odpovedali a poradili. Ďakujem ešte raz.

rachel36a
10. feb 2023

Je normalne ze silno krvácas, aj silne bolesti...ale nemalo by to trvaat niekolko dni...ja som začaa krvácať v piatok, a v sobotu extremne kym telo nevypudilo fazulku, a potom este asi dve hodiny a zoslablo to...do nemocnice som uz isla iba na sono, ci je to ciste a netreba kyret

autor
10. feb 2023

@rachel36a no mne to začalo dnes tak rapídne. Včera len trochu. Na kontrolu idem v piatok ci je to čisté. Uvidím teda zajtra.

mariska1989
10. feb 2023

Tak tiež samovoľne čistenie 6+2 potom kontrola či som sa dobre vyčistila . Krvácanie bolo o dosť silnejšie ako som bola zvyknutá pri silnej ms . Keď sa ti náhodou nebude niečo zdať kľudne aj k svojmu zajdi

mircalla
10. feb 2023

No ja som sla hned. Ale co gynekolog, to nazor...

mamamasama
10. feb 2023

Nebezala by som na pohotovost. Potrat je bolestivy a ja som teda krvacala strasne. Dokonca aj dlho po.

juliet86
11. feb 2023

aku si mala noc ako ti je?

autor
11. feb 2023

@juliet86 dobre ránko. No zjavne sa to ukludnilo. Už ani teraz tak nekrvacam. Tak asi včera bol taky kriticky deň. Citim bolesti v podbrusku Ale také ze keď sa ho dotknem inak normálne našťastie fungujem. Ďakujem za opýtanie.

ankare
11. feb 2023

Myslíme na Teba!

heln
11. feb 2023

@vandica tak to bol riadny debil... mne praveze povedali, ze krv v tehotenstve patri vzdy na pohotovost, a pan doktor mal asi rentgenove oci, ked na tebe videl, ci ti nic vo vnutri nezostalo, ci sa neurobi zapal, alebo ci nemas hematom, alebo mimomaternicove tehotenstvo.

vandica
11. feb 2023

@heln ja som už práveže mala potvrdené MA, išla som v 13tt na sono a srdiečko nebilo už 4tyzdne. Tak som sa mala ísť objednať na kyret a na ten ma objednali až o ďalšie skoro dva týždne, lebo nemali voľný termín 😡 ale dr mi tam povedal, že keby sa to spustí skor a krvácala by som až prehnane veľa tak mám prísť. No a potom o tri dni sa mi to doma začalo. A na pohotovosti hentaky prístup od druhého dr. Mne bolo tak do plaču z toho všetkého. To že som prišla o bábo, to som si už doma odplakala, ale to ako so mnou zaobchádzal, to ma potom rozcitilo ešte viac. Ja viem, že pre nich je to úplne bežné, ako keď vám predavačka v obchode preda chlieb, ale takúto prácu by mal robiť niekto empatický. A nebol to ani starý lekár žeby bol už vyhorety, mal 32ten doktor!!
A ešte vám napíšem ďalšiu skúsenosť....minulý rok som mala mimomaternicové, moja dr má poslala do nemocky. Prídem tam a tam znova ten lekár!!!! Že načo ma tam poslala, že on na sone pri takom hcg ako mám aj tak nič neuvidí ak je to mimomaternicové. A ten hnusný tón jeho. Tak som mu znova povedala, že ja nemôžem za to, ja som sa tu neposlala sama, že ja proste neviem ako to chodí, a tiež by som bola rada keby je to všetko inak. A potom už mi hovorí, že ved.ja viem pani, ja sa nehnevám na vás ale na lekárku. Aj keď teda neviem čo sa má čo na ňu hnevať, ale budiš....zlízla som si to tak či tak ja....

autor
11. feb 2023

@vandica to je strašné. A presne aj pre to som nechcela ísť na pohotovosť. Lebo to ako keby si ich otravovala niekedy. Cest výnimkám. Ja sa našťastie cítim dobre. Nešla som nikam. Dnes už je aj krvacanie lepšie a bolesti mam úplne ako pri Ms. Veľmi ma mrzí čím si si musela prejsť. Ja som psychiku nejak dala do úzadia. Jednoducho všetko je tak ako ma byt a choré dieťatko by som nechcela tiež mat. Takže lepšie takto i keď to boli.
@ankare ďakujem srdenko. Vážim si to. Už len dúfam ze to krvacanie čoskoro skončí. V piatok ma kontrolu tak len dúfam ze bude všetko preč.

zankalh
11. feb 2023

@vandica je mi luto,cim si si presla 🥲

bluka2
11. feb 2023

Ja myslím, že predtým než stratíš veľa krvi by si to už cítila, že je to moc a že musíš už ísť. Aspoň ja som to tak mala po extrém silnom krvácaní, až na taký 8. den som sa začala cítiť fyzicky slabšie

Strana
z2