Kiahne v tehotenstve
Ahojte, nemala som kiahne (zistené z krvi), očkovať sa mi lekárka zakázala (mám alergiu na jednu z látok vo vakcíne). Mám staršieho syna(6r) ktorý ešte kiahne tiež nemal a plánujem bábätko. Syn je prváčik a teda už do školy chodiť musí, nemôžem si ho nechať doma akoby je skolkar. Avšak bojím sa aby neschytal tie kiahne zrovna v čase kým budem tehotná. Viem že to asi riešenie nemá ale mali ste to niekto takto ? Ako to bolo ?
a syn je tiez alergicky na latku vo vakcine?
a syn je tiez alergicky na latku vo vakcine?
@amonet nieje ale má silný ekzém a pediatricka mu toto očkovanie neodporúča (iné očkovania má)
@amonet nieje ale má silný ekzém a pediatricka mu toto očkovanie neodporúča (iné očkovania má)
@anonym_autor čo som čítala tak práve pre silných ekzematikov sa očkovanie odporúča, keďže pri ochorení sa jedná o silné prejavy na koži. Skús to ešte niekde dohľadať, alebo sa informovať aj u iného lekára.
@anonym_autor pokial nie je aj syn alergicky, urcite ockovat, ekzematikom sa vyslovne toto ockovanie odporuca, potom dat zaockovat aj mladsieho, ked bude mat na to vek. Pediatricka by sa mala dovzdelat
Mam syna exkzematika a ockovat proti kiahnam mu odporuca aj imunoalergolog aj nasa pediatricka, co pri kiahniach preferuje aby ich deti prekonali a vybudovali si imunitu. Ale v pripade ekzematikov, tak ockovat. Navyše (neplati to samozrejme uplne plosne), cim je clovek starsi tym zvycajne ma horsi priebeh a hlavne u chlapcov v buberte mozu kiahne viest aj k neplodnosti.
@anonym_autor som ekzematicka a som zaockovana proti kiahnam, kedze som ich v detstve neprekonala.
@anonym_autor my ockujeme v ambulancii proti kiahniam deti, ktoré majú silné ekzémy. Dávajú sa dve dávky, druhá o mesiac od podania prvej. Tak stíhaš kým nie si tehotná

V 7 mesiaci som mala kiahne . Dostat ich mozes ale nemusis ak by nahodou 💁🏻♀️.
Nebezpecne su na zaciatku tehotenstva a pri porode