Kiahne v tehotenstve: Ako zvládnuť bolesť v krku?
Dobrý deň som v šiestom mesiaci tehotenstva a dostala som kiahne viete mi niečo poradiť do úst mám ich tam dosť nemôžem prehĺtať a ani nič zjesť boli ma celé hrdlo aj ústna dutina... Ďakujem za odpovede
@anjelicek26 volala som včera tak ma odbili že oni mi nemôžu viac dať ako mi dala doktorka a že ležať môžem aj doma že si mám natierať a byť v kludovom režime a čakať kedy to prejde.... Ale predca bábo potrebuje aj niečo zjesť ale keď mne to ústa nedovolia boli to strašné keď prehltam
Tantum Verde na kloktanie mozes aj v tehotenstve (lekarnik ti povie len to co je napisane v pribalovom letaku a tam sa vzdy bude pisat ze sa neodporuca, lebo legislativa). Skus si dat do googla “tantum verde v tehotenstve” alebo si najdi poradnu na mamaaja.sk (vyhladaj si tantum verde), kde najdes odpovede od lekarov gynekologov! Alebo aj tu na MK je poradna mozno aj tam najdes nieco…
Ries to s gynekologom, ked nemozes ani jest, nech ta on odporuci niekde na infuzie, ak je to potrebne alebo proste skusaj inokedy, mozno budes mat stastie na iny personal..

Sestra bola kvoli tehu + kiahne na infekcnom v nemocnici, dostavala nejake infuzie s antivirostatikami. Urcite tam zavolaj.