icon

Kliešť v tehotenstve: Je to nebezpečné?

5. aug 2026

Ahojte našla som si úplne maličkého kliešťa tam kde už ochlpenie začína a som v 7 mesiaci tehotenstva. Je to nebezpečné v tehotenstve pre bábätko? Mám strach. Vybrala som ho ale mám také červené trochu okolo toho miesta kde bol. Môžem si to dezinfikovat aj alpou ? Pravdepodobne tam bol iba deň alebo dva.

anonym_e1c32a
5. aug 2026

@anonym_autor mala som 2 ks, dost velke, na bruchu, dost dlho ma to svrbelo, aj cervene to bolo, ale nemala som ziadne ine priznaky, ani ten boreliovy flak. Ale vybrala som ho hned v ten den, polievala som zahradu a vecer som sa sla umyt a nasla som ho. Alpa, jasne, ja ju bezne pouzivam, preco nie, aj Betadine roztok, ked ma to svrbelo, snazila som sa to nerozskrabat a stale som to potierala tou alpou. Hadam boli "zdrave"...🫣

anonym_fc7591
5. aug 2026

@anonym_autor aj ja som mala a všetko v pohode. Samozrejme nebol nakazený preto bolo všetko v pohode. Keby bol tak sa to bude riešiť ďalej ale budete v poriadku aj mňa to veľmi vystrašilo

kvietok1233
Včera o 05:21

Odnes ho do labaku na testy či má boreliozu a kontaktuj svojho lekára

tzatzik
Dnes o 12:08
@kvietok1233

Odnes ho do labaku na testy či má boreliozu a kontaktuj svojho lekára

@kvietok1233 Toto je zbytočné robiť, pretože z toho nič nezistia. Aj keby ju mal, vôbec ju nemusel preniesť na človeka.