icon

Kľudový režim, mentálne zdravie, krčok, ureoplazma

dddominikaa125
7. máj 2023

Milé ženy, potrebujem povzbudit.Som prvorodicka-25tt. Od začiatku mam hodnoty krčka cca 3cm.Na poslednej poradni dr. nameral 2,5cm a poslal na prijem.Tu mi opakovane namerali 29,93cm,dali utrogestan a magnezium.Som tyzden hospitalizovana na skracujuci sa cervix(ktory sa vlastne neskracuje)s nálezom bakterie ureoplazma.Subjektívne sa cítim uplne rovnako ako doteraz(este minuly vikend som turistikovala vo VT), akurát mi to začína ísť na hlavu.Som aktívne žijúca,doteraz deň bez pohybu(posilka, joga, skialp,turistika,bicykel,..)neexistoval.Zrazu mam nasadený kludovy režim a neviem co so sebou.Každý deň mi príde premarnenya nrviem sa nastsvit ze je to pre dobroch oboch..gynekológ ma k tomu chce dat na rizikovú PN, z čoho mám už úplnú hrôzu pretože pokiaľ sa nemám hýbať a uz ani pracovat,cítim sa ubito a nepotrebne,uz teraz pri tej predstave nemam naladu ani chuť na nic.Doteraz som sa tesila z babatka a tehotenstva a zrazu sa citim ako nesvojpravna.Pritom môj charakter práce je 80% home office bez stresu ,kedze vedia o mojom stave nevyvijaju na mňa nátlak a mam úplnú pohodu.Taktiez si nemôžem teraz dovoliť zníženie príjmu.Myslíte že aspoň toto ukecam?Ďakujem

denisah6
7. máj 2023

@dddominikaa125 nie neukecáš. Nechcem ťa strašiť, ja som mala veľmi podobný prípad. Robila som na PC z nemocnice asi dva mesiace, pri druhom dieťati taktiež (a to som mala osem mesačné dieťa doma). Domov ma pán primár pustil v 36 týždni, že aj keby som rodila, tak už je to vlastne 'v norme'. A ja som sa tiež necítila zle. Sem tam unavenejšia, ale inak mi nič nebolo, tiež som týmto argumentovala, neobstála som 😃

Chápem že sa cítiš fajn, ale vážne neriskuj iba kvôli tomu. Nestojí to za to.

20erika07
7. máj 2023

Nestoji nic zato. Lekar dobre vie. Neskoro bude plakat nad rozliatym mliekom. Naco pokusat osud. Musis myslieť aj na babo, nielen na seba.

tinkavvv
7. máj 2023

Vcera tu bola tema, ako lekar podcenil stav pacientky a babatko neprezilo. Tak naozaj radsej v takejto situacii zatnut zuby a vydrzat nicnerobenie, ak to lekari povazuju za opodstatnene. Tu nie je miesto na to, hrat hrdinov.
Drzim palce.

lula3108
7. máj 2023

Ja som na tom podobne, akurat ze som uz 33tt. Ale ja som isla zo 4 cm na 3 cm, mne lekarke povedala ze az ked je pod 2,5 by ma poslala do nemocnice. Tiez mam utrogestan a konske davky magnezia a samozrejme kludovy rezim. PN som odmietla, som 100% na HO a teda by som sa zblaznila od nudy. Ja musim nastastie vydrzat len cca tri tyzdne, potom ten posledny mesiac uz mozem znova normalne existovat, tam uz ten skracujuci krcok nevadi, ja ho mam stale zatvoreny a pevny.
Skus chvilu vydrzat, ked sa krcok prestane skracovat tak ta pustia domov. Je pravda ze na prvorodicku a v takom nizsom tyzdni je to nebezpecne, keby si isla v tomto tempe dalej tak rodis o mesiac, co urcite nechces. Kazdopadne kludovy rezim neznamena ze budes lezat cely den ako placka na posteli, ide o to aby si nedavala dlhe prechadzky, nechodila po schodoch, nevstavala kazdych 5 minut. Ja aj varim (po sediacky), presuvam sa z postele na gauc na terasu, vsade vylozim nohy a snazim sa proste zbytocne nechodit

lelelienka
7. máj 2023

Babatko je teraz to najdolezitejsie, k aktivitam sa mozes vratit neskor. Ak ta to po tyzdni lezania tak vzalo, vzchop sa, mozno si este polezis…je to v hlave, prepni na nastavenie “vsetko pre babatko”. Praca nech je to posledne, co ta trapi, najdi si nieco, co sa da robit aj v posteli. Knihy, antistresove omalovanky, hackovanie pre babatko, aj vecicky do vybavicky sa daju pozerat online a ani nevies ako a zrazu je vecer 😉 Uz mas len menej ako polovicu a kazdym dnom si blizsie k vytuzenemu babatku 😉

tehulka2011
7. máj 2023

A mas aj nejake subjektivne tazkosti? Ja som prezila obe tehotenstva v Rakusku a v zivote mi krcok nemerali.

patus_2
7. máj 2023

@dddominikaa125 záleží od toho ako to berieš. V niektorých krajinách sa krcok vôbec nekontroluje, ženy pokiaľ nemajú problémy, tak netušia, či sa skrátil alebo nie celé tehotenstvo. Krčok je taká záhadná vec, poznám veľa žien, ktoré mali skrátený krčok polku tehotenstva a nakoniec ešte prenášali a taktiež ženy, ktoré mali "zabetónovaný" krčok a behom hodiny sa otvorili. To je také veštenie z krčku maternice. Ono veľakrát, keď sa ma pôrod rozbehnúť nepomôžu ani lieky, ani oddych, ani hormóny....

dddominikaa125
autor
7. máj 2023

@tehulka2011 nie nemám žiadne,tvrdnutie podbruska mi trvá tak maximálne 10 sek. keď zatlacim pri cikani. Práve preto mi hlava ide viac než treba😮‍💨

nika23t
7. máj 2023

@dddominikaa125 aj ja som mala kludovy režim, celé dni na lôžku so zadkom hore 🤦‍♀️🤦‍♀️ Pocity ako Ty, úplne neschopná, dve staršie dcéry fungovali okolo mojej postele, ani variť, ani upratať, všade prach, manzel chudák nevedel, čo skôr, aj tak nič nebolo poriadne. A psychika ani nehovorím, pohyb je pre človeka prirodzený, celé dni bez neho sú zaberák. Ale po pôrode to bol potom masaker, to som sa nezastavila doteraz, a to ma mala 16 mesiacov už. Vydrz, neexistuje väčší dôvod ako ten, kvôli ktorému toto podstupujes. A nerieš ostatné, to dobehnes o pár mesiacov.

babyjune
7. máj 2023

Pocuvaj doktorov. Ja som mala tiez viacero problemov, bola som hospitalizovana, tiez som to tak brala, ze ved dokopy mi nic nie je, ze lezat je prehnane. A v den, ked ma prepustili domov s tym, ze je vsetko ok, som predcasne porodila. Takze nikdy nevies. Kebyze mozem vratit cas, tak aj odmietnem ist domov z nemocnice a radsej by som si tam odlezala tych par týždňov, aj ked to nie je lahke...

trgypadl
7. máj 2023

@dddominikaa125 ahoj, ta ureaplazma je akutna infekcia?

dddominikaa125
autor
7. máj 2023

@trgypadl keď sa neprelieci môže napadnúť plod pripadne vyvolať predčasný pôrod. Verím,že po dobrati atb sa to zastabilizuje

danieli
7. máj 2023

Tak ja sa ta zastanem na plnej ciare, mam zazite 3 mesiace hospitalizacie s tvrdnutim bruska a skracujucim sa krckom, mna psychika dala dolu z pristupu v nemocnici, zo sposobu akym so mnou zaobchadzali, ak by som sa dnes ocitla v podobnej situacii, podpisala by som reverz a ostala v starostlivosti svojho gynekologa, urcite kludovy rezim, ale ak mas moznost pracovat z domu super, za mna je psychika velmi velmi dolezita, udrzaj sa stastna a nad vecou vramci moznosti, intenzivne a caste kontroly su na mieste a ak mas dobreho gynekologa mohol by ta podrzat, ty mas pravo rozhodovat o sebe a svojom zivote, vzdy je cesta, pytaj sa na moznosti aj rizika a sama sa rozhodni, ak sa citis, ze nieco nie je dobre ostan v nemocnici, ak by ti prospel kludovy rezim doma a nevyzadujes intenzivnu lekarsku starostlivost, pytaj sa na moznost byt doma, som podobne aktivna, ale ta doba v nemocnici ma nadobro vyliecila v slepu vieru, ze v nemocnici sa o mna postaraju…urgentne stavy jasne, ale trpela som samotou, nezaujmom zo strany personalu (chapem maju vela), stretla som sa s nedoslednostou lekarov, strachom, nedostatkom informacii, neochotou komunikovat, zle zle zle cele zle

trgypadl
7. máj 2023

@dddominikaa125 viem, preto sa pytam, ci si v akutnej faze infekcie. Chapem, ze ta zmena je narocna, ale radsej k tomu pristupovať zodpovedne a vydržať ten kludovy rezim ako by sa malo nieco skomplikovat, drzim palce💞

henrieta2022
11. máj 2023

@dddominikaa125 ahoj 😊 Urcite ta nechcem strasit, ale tiez som mala skrateny krcok, do toho mi zistili ureoplazmu a po tyzdni v nemocke mi museli urobit akutnu sekciu (30+6tt). Chapem, ze sa citis uplne ok, aj ja som sa citila.. Ale, ta dg je vazna, preto naozaj lez v nemocnici a oddychuj. Pozeraj filmy, citaj knihy, hocico, akurat sa nenamahaj a ani nepracujej, nestoji to zato. Radsej nech je pekne v brusku 😊 Drzim palce 🤗🍀

juliavolna
26. jún 2023

@henrieta2022 ahoj a ako zisťujú tu ureaplazmu ?

dddominikaa125
autor
26. jún 2023

@juliavolna ahoj,mne robili vytery, mala som obyčajný výtok,ale doktorovi sa to nezdalo a vysledky dopadli ako dopadli ;)

juliavolna
26. jún 2023

@dddominikaa125 a výter krčka či posvy

barbora19911
26. jún 2023

@dddominikaa125 a ako si dopadla nakoniec ? 🙂

dddominikaa125
autor
26. jún 2023

@juliavolna aj aj.Avsak z ktoreho konkretne to zistili ti nebudem vediet napisat. 🙂
@barbora19911 Brala som 2 týždne atb, po mesačnej kontrole mal krcok vyše 4cm. Čiže všetko super. 🙂

juliavolna
26. jún 2023

@dddominikaa125 super ! S aké atb ti dali ? Ako vlastne prišli na tu ureaplazmu ? Po skrátenom krčku či mala si tazkosti

henrieta2022
26. jún 2023

@juliavolna spravili mi vyter v den nastupu na rizikove oddelenie, na vysledky sa dlhsie cakalo no a vysledkom bola ureoplazma. Nasadili mi infuzne antibiotika. Nevedela som, ze nieco mam, citila som sa dobre / normalne.

dddominikaa125
autor
27. jún 2023

@henrieta2022 ďakujem 🤗

juliavolna
27. jún 2023

@henrieta2022 nemala si žiaden výtok / svrbenie - pálenie ? Dakujem !

henrieta2022
27. jún 2023

@juliavolna nie, necitila som nic nezvycajne. Do poradne som isla tak ako do kazdej inej, ani ma nenapadlo, ze by nieco nebolo ok. Doktor bol pri vysetreni cely cas ticho. Vtedy som sa zacala bat. Diagnoza hroziaci predcasny porod. Hned som isla do nemocnice, dokonca mi neodporucali ani balit sa, mala som zavolat muzovi nech to urobi za mna. A v nemocnici mi hned urobili kompletne vysetrenia a aj ten vyter. Mala som ist domov a dodrziavat prisny kludovy rezim, no cakalo sa na vysledky. Ked prisli vysledky a zistili ureoplazmu tak mi nasadili antibiotika. Nasledne mi odchadzala po kvapkach plodova voda. Presne sedem dni som lezala na rizikovom, ked zistili, ze uz nemam ziadnu plodovu vodu a urobili mi akutnu sekciu. Zbehlo sa to rychlo. Doteraz neviem ako, preco. Ako som uz pisala, citila som sa uplne normalne, bez bolesti bez vytokov.

juliavolna
27. jún 2023

@henrieta2022 Oki vďaka babo je Ok?

henrieta2022
27. jún 2023

@juliavolna ano, je v uplnom poriadku, dobehlo donosene deticky 🙏 Ma 1,5r ☺️

henrieta2022
27. jún 2023

@juliavolna lezis na rizikovom?

juliavolna
27. jún 2023

@henrieta2022 nie , nelezim

fantaghiro21
27. jún 2023

Mam 2 dcerky,pri obidvoch som lezala 3 mesiace v nemocnici.Som pomerne hyperaktivnej osoby,sport,turistika,tanec..

Poviem to tvrdo,ale bud si das preplesk a najdes si sposob,ako "zabit cas" lebo su zeny,ktore aj cele tehotenstvo museli prelezat ...
Momentalne som na rizikovom,kludovy rezim od 12tt...
Da sa hoc co...vzdelavat,pracova,hackovat,skladat puzzle...