Koľko je hraničná hodnota protilátok v tele?
ahojte,som v 35tt a moje vysledky na protilatky sa zvysuju z 1:8 na 1:16.neviete nahodou aka je max hodnota?bojim sa aby som neprisla o babätko ☹
dakujem,pozriem.neviem ako to je ale doktor sa netvaril nadsene ani z tohto vysledku ☹
nuz neviem,8rokov som chodila k jednej gynekologycke,toto je moje tretie tehotenstvo a v prvych dvoch mi vobec nerobila testy na protilatky.teraz som od nej konecne odisla a este nemam doveru k lekarom.dokonca nechce ani moju kartu dat terajsiemu lekarovi,takze asi nieco taji !ale aj tak verim ze to dobre dopadne,ci uz na termin alebo skor.
@durka1 - tak to sa Ti necudujem, ze nemas doveru k lekarom po takych to skusenostiach. Ale neboj sa, urcite to dobre dopadne, toto je podla mna taka zalezitost, ze by sa musela riesit, keby to bolo nebezpecne pre Teba alebo pre babatko. Urcite by Ta nenechali len tak "behat po svete".
Mne napr. moja gynekologicka pocas tehotenstva zabudla zobrat krv na 3. testy na protilatky. Ja som sa opytala, kedy sa to robi a ona sa zhrozila, ze uz sa to malo pred mesiacom. Urobila ich proste neskor. Nastastie sa nic nestalo, pretoze aj tie prve boli negativne. Jednej babe, co so mnou lezala na izbe, zase zabudli pichnut po porode Rhegu. Ked sa ich na to pytala, hned jej ju dali. Je pravda, ze vselico sa stava, obcas zlyha ludsky faktor. Ale ked uz sa testy robia, tak je podla mna nepravdepodobne, ze by vedeli, ze si ohrozena Ty alebo babatko a nechali by to tak a ani by Ti nic nepovedali 😉
Takze dobru noc a pekne sa vyspi, budete v poriadku, neboj sa 🙂
@durka1 o babatko neprides, hranicna hodnota protilatok je 1:28 ak sa nemylim a do tejto hranice to lekari urcite nenechaju dojst, kdze si uz 35tt a babatko ma uz aj vyvinute plucka, nemas sa coho bat. protilatky (zavisi vela aj od konkretneho typu) stupaju rychlejsie uz po 28.tt. tvoj dr ta bude urcite dokladnejsie sledovat a povie ti co dalej.drzim palec 😉

@durka1 - ahoj, skus si pozriet toto: http://www.hematology.sk/modules.php?name=Forum... Snad tam najdes to, co potrebujes. Ale ak som to spravne pochopila, tak sa nemas coho obavat, v jednom prispevku tam nejaky doktor hovoril, ze riziko sa zvysuje az pri 1:128 ... ale necitala som to cele.