icon

Koľko stojí vakcína proti čiernemu kašľu v tehotenstve?

9. nov 2025

Ahojte doktorka mi predpísala vakcínu proti čiernemu kašľu v tehotenstve. V lekárni mi ju objednali ale nevedeli mi povedať doplatok. Viete mi niekto povedať koľko sa dopláca cca? Vďaka 😊

katulienkax
9. nov 2025

13 euro som platila

beata_k
9. nov 2025

@anonym_autor Ja som platila tetanus s cierny kasel. Platila som 13€. Takze bud tolko alebo menej ak len cierny kasel.

gemerka17
9. nov 2025

@anonym_autor ja mam pocit, ze pokiaľ je to čisto len čierny kašeľ, tak mi to malo byť hradené poisťovňou. Pokiaľ si dáš ešte niečo k tomu ako čierny kašeľ, tak tam sa dopláca.

monickach15s01
9. nov 2025

@anonym_autor ja som mala boostrix ta je kombinovana a dava sa v tehotenstve a doplacala som okolo 25€

vkatush
9. nov 2025

13 eur v lete som platila.

autor
9. nov 2025

@anonym_autor ďakujem vám 😊

letfenixa
9. nov 2025
@gemerka17

@anonym_autor ja mam pocit, ze pokiaľ je to čisto len čierny kašeľ, tak mi to malo byť hradené poisťovňou. Pokiaľ si dáš ešte niečo k tomu ako čierny kašeľ, tak tam sa dopláca.

@gemerka17 a je len proti čiernemu kašľu? Ja som ju chcela a že je len kombinovaná.

gemerka17
9. nov 2025
@letfenixa

@gemerka17 a je len proti čiernemu kašľu? Ja som ju chcela a že je len kombinovaná.

@letfenixa mala by byť. Ja som sa cez leto bola zaočkovať a všeobecný lekar mi povedal o týchto dvoch moznostiach. Tiež som mala boostrix (čierny kašeľ, tetanus a zaskrt). To mi aj oporucal, avšak dal mi aj možnosť len proti čiernemu kaslu.

letfenixa
9. nov 2025
@gemerka17

@letfenixa mala by byť. Ja som sa cez leto bola zaočkovať a všeobecný lekar mi povedal o týchto dvoch moznostiach. Tiež som mala boostrix (čierny kašeľ, tetanus a zaskrt). To mi aj oporucal, avšak dal mi aj možnosť len proti čiernemu kaslu.

@gemerka17 hm. No mne dali len boostrix.

tilly
9. nov 2025

15 eur tuším.

anonym_3f7bc2
9. nov 2025
@letfenixa

@letfenixa aj mne bolo povedane tento tyzden, ze mozem si dat kombinovanu vakcinu aj s ciernym kaslom, ale musim pockat este 5 rokov kym sa budem mcot dat ockovat, kedze tetanus a zaskrt mam... a cierny kasel nie je samostatna vakcina... 🤭 a ze sa doplaca nejakych 15€ akndohre pamatam ...

letfenixa
9. nov 2025
@anonym_3f7bc2

@letfenixa aj mne bolo povedane tento tyzden, ze mozem si dat kombinovanu vakcinu aj s ciernym kaslom, ale musim pockat este 5 rokov kym sa budem mcot dat ockovat, kedze tetanus a zaskrt mam... a cierny kasel nie je samostatna vakcina... 🤭 a ze sa doplaca nejakych 15€ akndohre pamatam ...

@anonym_3f7bc2 zaočkovali ma bez problémov, aj keď som bola na tetanus preočkovana pred 2 rokmi.

anonym_3f7bc2
9. nov 2025
@letfenixa

@anonym_3f7bc2 zaočkovali ma bez problémov, aj keď som bola na tetanus preočkovana pred 2 rokmi.

@letfenixa rozumiem, tiez si myslim, ze existuje vakcina cisto len proti ciernemu kaslu🤭🤭

drahomirrra
15. nov 2025
@anonym_3f7bc2

@letfenixa rozumiem, tiez si myslim, ze existuje vakcina cisto len proti ciernemu kaslu🤭🤭

@anonym_3f7bc2 Neexistuje, tento tyzden to riesim. Ani u nas ani v zahranici. Je len v kombinacii.

lucia147852
17. nov 2025

Na SVK sú registrované len dve vakcíny Boostrix alebo Adacel. Obe sú kombinovane. Tetanus, zaskrt a čierny kašeľ.