icon

Kontrakcie pri potrate dva roky po cisárskom

emao
24. máj 2017

Mám surnu otázku, pred tým ako začnete urážať a odsudzovať, tak sa zamyslite, že nie vždy sa dá všetko ľahko vyriešiť..

Zistila som, že som tehotná, ale z osobných dôvodov a plus zlej skúsenosti s predchádzajúcimi dvoma porodmi a tehotenstvom, bojím sa ísť na ďalšiu sekciu, som sa rozhodla pre potratove tabletky, ktoré sú u nás dostupné a setrnejsie ako chirurgický potrat..moja,otázka znie, som dva,roky po sekcii a nakoľko pri potrate nastanú kontrakcie, či sa mi môže jazva roztrhnúť??
Najradšej by som počula odpovede od,tých, ktoré mali potrat po cisárskom..na bolesti a tak ..
Ďakujem za pochopenie

unctadorg
24. máj 2017

Hm kludne si znic zivot. Verit pochybnym tabletkam cez net to tlieskam 😉👏🏻👏🏻👏🏻

trinka
24. máj 2017

@emao to nie je samovoľny potrat, ak je sposobený tabletkami. Ja len aby ti to bolo jasne.

juliet86
24. máj 2017

@emao ahoj. Tie komentare na tej stranke su vymyslene! Nie su pravdive!! Nie su autenticke od realnych osob!
V ktorom si tyzdni? Tieto tabletky nespadaju pod sukl: statny ustav kontrolovanych lieciv. Mozu ti sposobit nasledovne:
Anafylakticky sok.
Horucky
Vracanie
Dehydrataciu
Odpadnutie
Kolaps organizmu
Rupturu maternice
Krvacanie do dutiny brusnej
Rupturu maternice
Sterilitu
Plod sa ti zasekne vo vagine alebo v krcku
Plod vyjde len ciastocne a zvysky s placentou ti sposobia otravu krvi.
Dufam ze som to napisala zrozumitelne. Na zaklade vyssie uvedeneho odporucam potrat pod dozorom lekarov.

bosoriak
24. máj 2017

@emao panenka skakava, takychto stranok ti ja vyrobim za den 300 aj s recenziami. Ale s velkou pravdepodobnostou ti pride paralen zabaleny v inom obale a ty budes pekte tehotna aj nadalej. Je to ale lepsie, ako vykrvacat doma, to je fakt.

Naozaj, vobec to nie je legalne takto si to samopredpisat a navyse su tie tabletky zakazane. Z bezpecnostnych dovodov! Taketo riziko na seba zobrat ako matka dvoch deti, svedci o tvojej vrcholnej nezodpovednosti.

Nehovoriac o tom, ze ak nechces byt uz nikdy tehotna, tak sa mas adekvatne chranit. No kazdy si nesie nasledky svojich rozhodnuti.

slunce3
24. máj 2017

To nemyslis vazne toto? To si niekto robi prcu? Neverim ze dospela zenska s detmi si objedna toto?! Po prve je to odrb, po druhe toto je rovnake ako kupit na ulici hero,piko,trip..... este by som povedala ze horsie. Dufam ze to nemienis zjest.
Ako vies ze v tej tabletke nieje nieco uplne ine? Recenzie? Hovadina ako.voda v kosi. Preco poliaci chodia na sr na potratovu turistiku? Urcite nie preto ze sa daju kupit bezpecne tabletky na odstranenie problemu.
U nas su legalbe tabletky po, ako napr. Escapele daju sa uzit do 72 h od sexu. Su bez predpisu ale su registovane , ,bezpecne" no bezpecne ako bezpecne... ale toez nie 100%

Nebud blba a chod na gyndu tam sa porad. Alebo ak sa chces zmrzacit prosim ale potom neplac ked budes mat dozivotne nasledky v lepsom pripade.

lilka5566
25. máj 2017

Akože sorry budem sprostá ale nemôžem si pomôcť.tolko ľudí neplodnych čo zúfalo túžia po babetku a človek s takýmto zmýšľaním ma rovno dve a tretie na ceste? Keď sa bojíš pôrodu a lekárov,odtrhni ho tomu svojmu a strikuj po nociach.si jedna nezodpovedná osoba 😒😒

sjuzan77
25. máj 2017

V poslednej dobe sa tu rozmohli temy s potratovymi tabletkami. na slovensku je legislativne povolene iba chirurgicke prerusenie tehotenstva, ktoremu musi predchadzat jasne uvedeny postup, chemicke prerusenie tehotenstva je nelegalne. Preto by ma zaujimalo, ci admin nehodla konat, ked sa navyse na jeho stranke prezentuje eshop, ktory ponuka prostriedky na chemicke prerusenie tehotenstva az do 22 tyzdna..

judithd85
25. máj 2017

Ano, admin uzamknut temu. Je to nelegalne a navyse zivot ohrozujuce. Ci uz matke ale najma cielene babatku...

mala_katie
25. máj 2017

Fuuu, žena tak ty máš inú odvahu.. iba tak zo zvedavosti som pozerala stranku, tak som v dobrom šoku, že niekto je ochotný vysoliť 80€ za produkt, ktorý nie je legálny, o ktorom nič nevie a odvoláva sa na komentáre, ktoré vyzerajú ako keď som si ja na strednej sama písala ospravedlnenky.. ešte aj odpovede admina sú top.. nechápem, že to niekto žerie.. a keď chceš zabiť toto dieťa, prečo nezabiješ jedno z tých, ktoré už máš doma? Ako toto je trochu prehnané, je mi jasné, ale aj to, čo chceš spraviť.. keď už potrat, tak poď dozorom lekárov, to nie je ako keď sa chceš vyliečiť z nadchy.. ale aj odpovede na otázku si dostala- áno môže ti prasknúť jazva.. takže držím palce, keďže podľa toho, čo si napísala, máš už tabletky doma.. a asi najlepšie by bolo nielen uzavrieť tému, ale aj zmazať, pokiaľ je to možné.. ak ju nájde niekto rovnako inteligentný to môže pochopiť ako reklamu..

anicka5205
25. máj 2017

Ahoj. A myslíš, že sú tie tabletky dobre? Ja žijem v zahraničí a na 1.6 som objednana na kliniku koli potratu. Najskôr idú urobiť všetky vysetrenie a potom dostanem tabletky ak všetko pojde okey. Mám si to zobrať doma. Iba ze priateľ musi byť celý deň pri mne. Keby doslo ku komplikaciam. Problem je, že neviem co je vhodnejsie. Tabletka alebo zakrok. Našťastie tu všetko preplaca poistovna tak aspoň tie peniaze nemusím riesit

evkakorcek
25. máj 2017

@anicka5205 a to kde preplaca potrat poistovna?? potrat je indikovany, alebo ides dobrovolne na umele prerusenie tehotenstva?

anicka5205
25. máj 2017

@evkakorcek žijem v Holandsku. To je to zahrnute v kazdom aj tom najlacnejsom zdravotnom poisteni. Idem sama. Neviem si predstaviť byt matkou. Plus pri mojom doterajsom zivotnom style sa obavam, že dieťa by nebolo zdrave. :(

anicka5205
25. máj 2017

@evkakorcek bola som z toho prekvapena ale je to tu veľmi jednoduché. Jeden deň som si urobila test. Druhý deň som bola u lekarky. Ta vypisala papiere pre kliniku a dała mi cislo. Volali sme tam. Nakoľko je tehotenstvo dlhšie ako 4 týždne tak ma objednali až o týždeň. Aby som mala cas si to premysliet. Ak názor nezmenim tak idem. Ak zmenim tak iba zavolat a zrusit termín.

kristinka86
25. máj 2017

@anicka5205 A priatel nema problem pozerat sa ako dobrovolne priamo pred jeho ocami potratis jeho dieta? A co potom? Splachnut a tvarit sa, ze sa nic nestalo? Ty si pripravena vidiet toho mini cloviecika, kusok zo seba? Hrozna sila... Neviem preco este nie je tato tema zamknuta... ☹

silvinkakrajcirova
25. máj 2017

Nechapem tieto tabletky...neviem si predstavit keby zo mna to babo vyslo 😢 neurobila by som to nikdy...keby radsej davate pozor aby ste neotehotneli ked nechcete😒

vanesanova
25. máj 2017

@silvinkakrajcirova presne jedna vec je rozhodovat o svojom tele a druha o tom ci sa ma niekto narodit alebo nie

vanesanova
25. máj 2017

@lilka5566 ja mam teraz 4 mes.synceka a ked ho kojim je to ta najkrajsia vec na svete...je taky krehky zranitelny oddany bezbranny a uplne v mojej moci...neviem si vobec predstavit ze by nebol alebo ze by sa mu nieco stalo alebo ze by som mu ja nedajboze nieco spravila toto predsa musi citit kazda matka nieto este dvojnasobna...ja toto nemozem uz ani citat idem si zablokovat celu temu je mi z toho strasne smutno...aj pes ked sa mu narodi mrtve stena smuti...ako toto moze speavit dobrovolne clovek-a este zena matka.

rica1
25. máj 2017

@vanesanova tiež ma nesmierne srdce boli ☹ ked taketo citam, a je mi z toho smutno, je to strasne riesit taketo veci ako potratit dieta alebo ako ho dat preč, ved v dnešnej dobe ked som si vedoma toho ze dalsie dieta nie tak je milion sposobov ako ho proste nemat ☹ a nie potom potratove tabletky ☹ ja chapem ze nie vzdy sa da všetko riesit ale viem ze toto by som nedokazala spravit ale je pravda ze nie som v tej situacii a neviem co dotycna ake problemy riesi.. a kazdy mame inu psychiku mozno to naozaj niektore matky tak sucitne neprezivaju ze potratova tabletka a sak co, neviem , ja osobne by som sa stym do smrti nevyrovnala

senta_sofia
25. máj 2017

@emao dva roky po sekcii mozes ist kludne rodit aj normalne,ak je jazva v poriadku, ci je v poriadku by si si urcite mala zistit predtym, rovnako to, ako si na tom so zrazanlivostou krvi,pretoze krvacanie je masivne a pamataj na to,ze aj po tabletkach sa moze stat,ze sa ti maternica nevycisti uplne a mozu tam ostat zvysky,takze by si sa urcite mala ukazat aj na ultrazvuku, ked nechces riskovat nejaku infekciu.

veronikax
25. máj 2017

@emao ahoj 🙂 na otazku neviem odpovedat 🙂 no urcite ta maternica nebude tak velmi roztiahnuta pri kontrakciach ako by si rodila v 9 mes. 🙂
No odporucam radsej ist na normalny potrat a rovno sa uz dat aj podviazat /sterilku/ 🙂 aspon uz nebudete musiet v buducne riesit nieco podobne 🙂

anicka5205
25. máj 2017

@kristinka86 nemyslite si, že je to pre mňa lahke. To nieje ani z daleka. Som z toho psychicky na dne. Už teraz hladam psychologa. Je to veľmi tažké a bolestive. Lenže nemôžem si ho nechat. Ani koli financiam ( keby slo iba o tie, tak pri najhorsom ho dam hneď po narodeni na adopciu) ale pri mojom zivotnom style proste viem, že ten drobec nebude zdravy. Tak prečo mu nicit zivot? Inak mám 24 takže to nieje prvý krát ze som mala sex a nedavala si pozor. Užívam antikoncepciu. V novembri som menila na inú. No nakoľko mi ju dała lekarka bez iného vysetrenia tak som jej 100% neverila a priateľ zakazdym vyvrcholil von. Takže to je z kvapocky lásky, ktorú nezadrzala ani anikoncepcia. Hneď po zakroku idem na mirenu. V budúcnosti chcem dieťa, no až ked budem pripravena.

henikav
25. máj 2017

@emao nedavno sme tu mali podobnu diskusiu, asi si na nu nenatrafila, takze moja osobna skusenost. Nie je to tak ze dam si tabletku a koniec tehotenstva. To som nemala tabletky z netu, ale od lekara a pod dohladom ( zijem v zahranici, takze neviem ci to je alebo nie je legalne na sk) a poviem ti ze nikdy viac Krvacanie take ze miesto vloziek som pouzivala plienky a uteraky, zoslabnuta som bola tak ze som nevladala ani stat, chvilu som si myslela ze zomriem, to som uz ani rozpravat nevedela. Kontrakcie neboli take silne ako pri porode, mam po operacii cisarsky rez, s tym nebol problem, ale ak by som mala volit, idem radsej na normalnu interupciu do nemocnice to je ovela "setrnejsie" na psychiku a predsa pod dohladom
@anicka5205 volila by som zakrok a mirene never na 100% tiez poznam kocku co s Mirenou otehotnela a uz odvtedy aj porodila. Ani nevedela ze je tehotna az ked uz bolo neskoro, lebo s mirenou mas len slabunku menstruaciu, alebo aj ziadnu

vanesanova
25. máj 2017

@anicka5205 ked chces mat v buducnosti dieta nemusi sa ti to uz tak lahko po potrate podarit a ked aj ano a budes ho drzat uz v naruci....budes strasne lutovat a budes si to vycitat ze take krasne krehke vonave babatko ako drzis v rukach si mohla mat este jedno...neviem ci si veriaca ale ono sa z nejakeho dovodu zrodilo osud a boh to tak chcel a ty rozhodnes o jeho zivote alebo smrti to je presne ako trest smrti...clovek nema absolutne pravo nieco take riesit...tak moze rozhodnut len boh osud alebo vyssia moc ak chces tak tomu hovorit.mas moc niekomu darovat zivot tak si to nekaz a neber mu ho.to babo ta bude potrebovat bude na tebe uplne odkazane a zavisle bude ta bez podmienok milovat ale si este mlada tak preto asi nevies este bezpodmienecne milovat aj ty.inak by si si ho nechala za kazdych okolnosti pozri ludia v horsich podmienkach vychovavali deti...moja babka pocas vojny vychovala 6 deti bez muza...lebo bol v koncentracnom tabore.

rica1
25. máj 2017

@anicka5205 aky sposob zivota? žiješ "ten sposob života" dobrovolne? čo beries drogy alebo čosi take ja neviem aky sposob zivota, mas rodičov surodencov, niekoho kto by Ti pomohol, škoda takto si kazit zivot naozaj

moko1kupcova
25. máj 2017

Su aj ine moznosti http://www.alexisporadna.sk/

pallacinka29
25. máj 2017

@emao budem asi vulgarna, ale za toto, ze veris recenziam na internete (baby dobre pisu), ze su to fiktivne, by som Ta zbavila svojpravnosti. Nehovoriac o tom, ako veris tomu, ako prezentuju, ze je to jednoduche, ako napr. dat si paralen. Nie nadarmo sa hovori, ze kde sa uzivia dve deti, uzivi sa aj tretie a bat sa lekarov a nebat sa podvodnikov na internete, ktori chcu len a len zarobit, za kazdu cenu je chore...

silvinkakrajcirova
25. máj 2017

Zly zivotny styl?? Tak ho rychlo naprav a zacni zit zdravo kde je problem...ze mas 24? Ja som mala 19 ked sa maly narodil a ani na sekundu som nemala myslienku dat si ho zobrat..teraz tu pri mne spinka uz ma skoro dva roky a nevymenila by som ho za nic na svete❤

zltalienka
25. máj 2017

Áno po sekcii ak je druhý pôrod vaginálny už sa nemôže dávať vyvolavacka ani nič, práve kvôli jazve po sekcii, aby nerupla.
Ani po dvoch sekciách nemusí byť tretí pôrod len sekciou. Stále sa dá aj vaginálne rodiť. Predpokladám, že toto nie je pravý dôvod preco zvazujete ukončenie tehotenstva

zltalienka
25. máj 2017

Áno po sekcii ak je druhý pôrod vaginálny už sa nemôže dávať vyvolavacka ani nič, práve kvôli jazve po sekcii, aby nerupla.
Ani po dvoch sekciách nemusí byť tretí pôrod len sekciou. Stále sa dá aj vaginálne rodiť. Predpokladám, že toto nie je pravý dôvod preco zvazujete ukončenie tehotenstva

danusa64
25. máj 2017

Toto sa az zle cita 😠 co by dali ine zeny keby mohli mat dieta, ja som dvakrat po sebe potratila (babo zomrelo, MA) je mi z toho neskutocne smutno, kazdy den myslim len na to ake by ti bolo mat malinke pri sebe, nedokazem si predstavit zeby som ho dobrovolne zabila😢 preboha zeny ved su aj ine moznosti, nie hned potrat😢