icon

Kontrakcie v 24. týždni: Skúsenosti a rady?

monickaa11
28. mar 2026

Ahojte žienky, som v 24 týždni a dostala som v noci silne kŕče ako pri menštruácii, išla som na pohotovosť a zistili že mám kontrakcie, keďže som prvorodička neuvedomovala som si že mi tvrdne bruško. Dostávam ráno večer progesteron, magnezium do žily ráno, na obed jednu tabletku a večer dve tabletky magnezia. Zistili mi infekciu na krčku a tak mi jednorazovo podali antibiotiká. Krčok bol v poriadku 39, o dva dni bol 38 čiže som bola spokojná na duši. Bruško mi ale aj tak hocikedy tvrdlo no nebolo to bolestivé. O týždeň v nemocnici kde mám nonstop ležať, keď bolo všetko v poriadku a ja som sa už pýtala domov sa scenár zopakoval. Začalo ma večer pichat v boku a dostala som silne kŕče ako pri menstruacii, kŕče boli fakt silne, sťažovala som sa na bolesť znova mi podali iba magnezium. Jedine čo ma trápi je že sa krčok skrátil z 38 na 32. Prosím Vás zienky mali ste niektorá podobnú skúsenosť a vydrzali ste s bábätkom aspoň do toho 37 týždňa? Ďakujem za odpoveď, veľmi sa o bábätko bojíme.

anonym_841fcf
28. mar 2026

@monickaa11 niekto vydrzal, niekto bol nonstop v nemocnici , niekoho zasili ci dali pesar
Niekomu sa to ustalilo
U teba to moze byt cokolvek z toho takze je to jedno kto ti co napise, je to individualne
Ty len oddychuj a modli sa aby si vydrzala

anonym_e600fd
28. mar 2026

Moja sesternica preležala v nemocnici pol tehu, na termín porodila

marekjakub1
28. mar 2026

Ja som vydržala.ale teda do nemocnice som išla neskôr.cca v 26 týždni.ale teda krčok bol možno 25 plus otvorená na špic prsta.bola som v nemocnici 2 týždne.infuzie dávali asi týždeň potom už nič.je to už 27 rokov.podpisala som reverz a ležala do konca tehotenstva doma.vtedy to tak fungovalo že nechali aj tri mesiace ženu v nemocnici.ale teda psychicky som to nezvládla....poctivo som ležala doma.uzivala magne B6.Postupne išiel pomaly nález tak ze v 39. týždni som bola na 6 cm otvorená ale pôrod sa mi nezačal sám.prepichli vodu.do dvoch hodín som porodila.takže určite pri Tvojom krčku je reálne vydržať. Držím palce.

ivik4
28. mar 2026

Mne tvrdlo brucho od 14tyzdna ale ze stale staaale. Uzivala som 8magnezii denne, ked som bola v nemocnici tak do zily. Porodila som v 37tyzdni akutne ale skrz ine dôvody

zuzike123
28. mar 2026

Kazdy jeden den a kazdy jeden tyzden sa pocita. Viem o com hovor, dcerka narodena v 26tt. Vydrz pod dohladom aspon do 30tt, potom uz je velka sanca, ze dietatko by to zvladlo bez nasledkov.

kiki68
28. mar 2026

Predpokladam, ze daju steroidy, keby muselo babo von. Od 24tt uz sa da zachranovat. Ale mozes to aj potiahnut. Aspon do 30tt

zabka79
28. mar 2026

@monickaa11 ja po 24tt v nemocnici alebo doma postel podlozena tak aby som bola dole hlavou. Porod bol v riadnom termine.

vkatush
28. mar 2026

Pred 24tt hospitalizovaná, týždeň v nemocnici na infúziách a liekoch. Potom domov na prísny kľudový režim. Dotiahli sme to úspešne a narodil sa presne na termín.
(Mne rovno povedali, že jediné šťastie, že som sa nezačala otvárať, lebo to by už nezastavili. A kontrakcie v 24tt boli horšie ako pri pôrode 😂).

Drž sa, odpočítavaj, veľa veľa zdravia a čo najdlhšie kinderkovanie 🍀

monickaa11
autor
29. mar 2026

Ďakujem žienky, dúfam že sa to upokojí a budem môcť oddychovať doma, predsa len ležať na gynekologickom a počúvať všetko okolo (pôrody, potraty) vôbec neprospieva