Kratšia ramenná a stehenná kosť v 31. týždni
Ahojte dievčatá, chcem vás poprosiť o vaše skúsenosti, ak ste mali podobný problém. v 30 tt mi lekár povedal, že maličká zaostáva o 3 týždne, že sú ramienko a stehenná kosť kratšie...mala som dlhšie menštruačné cykly, približne 40 dňové, netuším, kedy bola ovulácia...Veľmi sa bojím ☹ . lekár mi len povedal, že nemám byť smutná, no ale neviem, čo si o tom myslieť...mám pocit, že moje tehotenstvo je stále nejaký problém ☹
Ahojte, po prečítaní Vašich príspevkov som sa trošku upokojila. Dnes som bola na sone v 20t. doktorka mi povedala že dieťatko má o 1 týždeň kratšie stehenné kosti, a že sa jej to nepáči. Inak všetko OK, no ja som z toho na mrtvicu, 😒
Aj pri prvom synovi hovorila že zaostáva v raste , tam som mala aj slabšie prietoky a brala som lieky , bolo mi povedané že ked bude mať aspoň 2900g, môžem rodiť. Miško sa narodil o 10 dní skôr a mal 2800g a 52 cm , a teraz je z neho chlapisko, od svojich rovesníkov je o hlavu vyšší . ja meriam 163 a manžel 185 cm
@misulka47 Ahoj. Prosim ta, viem ze je to stary prispevok ale to zaostavanie o 5tt si mala v 31tt alebo pred porodom? My mame rovnaky problem 5tt v 30tt :(
@25veronika25 a co vam povedal lekar? My sme v 34tt zaostavalibo 3 tyzdne a vtedy som uz sla na akutnu sekciu...zle prietoky a placenta...vy mate vsetko ostatne ok?
@nikusssik o prietokoch neviem nic...a ze je to zle, ale ze budeme dufat ze to bude ok...inak nic konkretne...to iste aj ramenne kosti :(
@25veronika25 Ahoj ja už si to presne nepamätám v ktorom týždni to bolo, ale zistili zaostavanie cca 24 a stupnovalo sa to.ak chceš niečo viac vedieť môžeš mi napísať ip
@25veronika25 ahoj, hlavne sa nestresuj, mne povedal lekár že malý ma krátke nohy a strasne velku hlavu rozdiel 6tt a ze sa može narodit zdrave a nemusí a také bludy, som sa naplakala a nastresovala a malý je úplne v poriadku, necelý mesiac pred porodom som ležala v nemocnici a pýtala som sa nato inej lekárky a ta mi vraví že malý je v poriadku a že nevidí dôvod prečo ma doktor tak straší, toto je moja skusenosť
@mata90 och no ja som uz od 20tt zostresovana....a doktor furt ze jajaj...lebo merali uz 4x od toho 20tt no a stale sa predlzuje rozdiel...teraz v 30tt je to 5t a bojim sa ze este vacsi rozdiel bude...inak vahovo je na tom fajn aj brusko aj hlavicka
@misulka47 ahoj, no už sú to takmer dva roky, čo som toto prežívala...naozaj to nieje sranda, bála som sa, nakoniec som rodila predčasne a maličká bola tri týždne v nemocnici...okrem váhy bola na tom dobre, našťastie papala výborne tak sme iné problémy nemali...ale bolo to strašne ťažké obdobie, strach, strach a strach....už je to veľká baba, veľmi živá, ubehaná, bystrá a hlavne zdravá...ja som mala placentu zlú, ale napr. v nemocnici kde som rodila, tak lekár nevidel vôbec kratšie kostičky, iba bruško na daný týžden...čiže bola podvyživená...takže tak...merania vedia dobre naplašiť a z mojej skúsenosti teda jeden lekár nameral niečo iné ako druhý...
@nikusssik moj syncek bol o tri tyzdne vacsi a mal stale velky obvod hlavicky... Narodil sa o tyzden skor mal 3930 gr a 54 cm, ano bol velky a aj hlavicku mal vacsiu... Napr. V roku ju mal ako 3-4 rocne dieta, velmi ma to trapilo... Bala som sa ze ma nejaky nador, dr nas aj chcela poslat na neuróogiu, ale on sa vyvijal ukazkovo, takze nebolo preco...gynekolog na sone Stale vravel ze to bude prezident 😀 no a ako rastol ten rozdiel sa stratil, ma hlavicku taku istu ako v roku, takze uz ok 😀.. A pri dcerke mi tiez vraveli ze to bude velke babo a bola sko chrustik mala 😀 aj teraz je najmensia v skolke 😀 neboj, vsetko bude ok, tie merania nie su presne a ked mas nejake pochybnosti, pytaj sa dr. Je tam od toho..
Napríklad baby u nas to nakoniec nedopadlo bez následkov ako sme si mysleli. Stále som pátrala pretože som videla že malý je mensi od ostatnych. Tak nás poslal dr na genetiku kde sme čakalo na výsledky 8 mesiacov a nakoniec nám diagnostikovali hypochondroplaziu. .takzé niekedy tie merania ukážu niečo aj ked možno nie hneď na začiatku. Ale napríklad keby som si trvala na svojom dozvieme sa to už skôr. Lenze mne všetci dr hovorili že malý je úplne ok.lebo nemal viditeľné znaky. On je akože úplne zdravý chvála bohu. ..iba a je mensi a v dospelosti môže nárast do 165 cm.
@25veronika25 ahoj, mozem sa opytat, ako ste dopadli za tie kratsie stehenne a ramenne kostick? tiez mi to dr povedal a posiela ma na amnio, dakujem
@monikapt ahoj...zbytocne tam nechod...ja spm tiez nesla...my sme mali kratsie ramenne a stehenne kpsti, fokus na srdiecku, zvacsene oblickove panvicky, vodu v semenikoch a v brusku a tu sme...mne pred porodom povedali, ze to dieta nema sancu prezit..a je krasny a s nami a bracekom 🙂 a este mal mat aj DS...doktorov nepocuvaj mne pokazili cele tehotenstvo co ma tak vystresovali
Ahojte, ako ste nakoniec vsetci dopadli? od poslednej info v tejto diskusii ubehli 3r dufam ze vsetky deturencetieto krasne rastu a robia len radost...riesime podobny problem a dufam ze vsetko bude fayn ostava len verit.

@kingstonka tie merania teda dokážu riadne nastrašiť...ja som sa narodila 3kg a nik to neriešil, bola som menšia, aj som menšia, ale nie je to nič vážne....mame počúvali brucho lievikom a všetko bolo okej...hlavne že srdiečko bilo...a teraz je všetko tak komplikované....