Krvácanie a bolesti v 15.-16.týždni
Ahojte tehuľky, mamičky.. Mám problém.. Prakticky od 9.týždňa beriem Utrogestan, kvôli špinenie. Minulý týždeň v pondelok som, ale začala krvácať po vyšetrení dosť masívne (ako keď sa pocikám) behom 2,5 h asi 4-5x sa mi to stalo. Mám Utrogestan (2-2-2), stále má to pobolieva a niekedy krvácam. Bola som v stredu na kontrole, doktorka len rukou krčok riešila, inak žiadne vyšetrenie. Som z toho už zúfalá. Úplný kľudový rezim pri 11-mesačnej dcérke, firme a domácnosti nejde mať, keďže som na veľa veci sama. Máte s týmto skúsenosti ?
Ja som takto masívne krvacala v 6tt a potom v 12tt,mne zistili zrazeninu a oba razy som si poležala v nemocnici po 3 dni,dávali mi do žily tiež utrogestan,Dycinome a Pambu.
Tiež mám doma 3 ročnú dcéru s ktorou som sama lebo manžel pracuje v zahraničí,ale pomohli mi rodičia a svokra a snažila som sa šetriť.Skus to aj ty nejako takto vyriešiť,adpon na týždeň,aby prešlo to najhorsie.Ja som teraz v 31tt,problémy sa zatiaľ vďaka bohu neopakovali aj tebe veľmi držím palce.
@ceresnicka125 ahoj, ja som mala 1.trimester veľmi rizikový tiež som krvácala dali mi duphaston no ten nezastavil krvacanie.. mala som aj hematóm ale ten zmizol.. no krvacala som stále.. nie veľa ani málo, no bála som sa.. na pohotovosti som bola asi 4x kôli tomu.. naposlednej pohotovosti mi určili prísny kľudový režim.. na druhý deň som sa zastavila u svojho gynekológa.. začali sme to riešiť, navrhol mi že mi skúsi pichnuť slabšie injekcie (už si nepamätám ako sa volali).. no ani tie nezabrali.. tak sme sa dohodli že mi dá takú jednorazovú silnejšiu (stála 20€ tušim) a budeme sa modliť nech to všetko ustane .. po tejto injekcii som prestala uplne krvacať cca v 16tt.. duphaston som dobrala do cca 18tt.. všetko bolo v poriadku, doma som oddychovala.. no porodila som predčasne v 32tt ale mám krásnu zdravú skoro 5 mesačnú dcérku.. chcem ti len toľko povedať že sa skús poinformovať u svojho gynekológa, na nete ohľadom tích injekcii.. a hlavne sa netráp, držim ti moc moc palce nech to zvládnete spolu čo najdlhšie 2v1!!! ❤️
@ceresnicka125 precitala som par prvych komentarov a viac mi netreba.
A neofukuj sa ked ti tu davaju najavo,ze si nezodpovedna.
Poviem ti to tak-ja som v prvom tehu stale trochu spinila,furt som bola na pohotovosti ked mi co i len kvaplo....
Nikto mi nepovedal ze mam lezat,ze nemam vstavat.dr.mal stale pocit ze ved ok...
Nejako som sa pretrmacala do 17tt a ked uz sa zdalo ze vsetko ok,ze problemy nebudu,jedneho dna som sa zobudila v kaluzi krvi.
Hospitalizacia,vyviazane nohy,infuzky...nebolo co riesit.
Po 2 dnoch stabilizovana,po tyzdni vnutorne krvacanie,cisarsky a maly mrtvy...
Ja este 2 tyzdne potom v ohrozeni zivota. ..
Odvtedy mam problemy.a deti nemam.
Hoci velmi chcem.
Stanov si priority
Chces teda to dieta,vravis.
Tak upaluj lezat do nemocnice a nehladaj milion vyhovoriek,ako sa to neda.
Ked zajtra otrcis krpce,kto sa postara o vsetko,oco si teraz robis starosti?
Rozhodni sa spravne!!!
Vsetko dobre a vela zdravia zelam!uprimne!❤
Bola som na pohotovosti.. Najskôr na mňa vyletela sestrička s tým, že čo tu v takom štádiu Tehu chcem.. Povedala doktorovi čo je vo veci, prečítal si moje papiere.. Jediné vyšetrenie urobil rukou krčka maternice a povedal mi, že pokiaľ nemám bolesti a mám hnedý výtok bez zápachu tak nie je o čom. Na hospitalizáciu to nie je.. Chcela som aby pozrel maličké či je všetko okej a jediné čo mi povedal, že keby to je potrat zistím to. Že mám bolesti a veľmi krvácam.. A potom choďte ležať k nám do nemocnice.. Keď som ležala Tehu s dcérkou boli rovnakí.. Pri príjme som im povedala diagnózu, že určité liečivá nemôžem neriedené (v tomto prípade Magnezium) a čo urobili ? Dali mi ho, zvracala som ako bláznivá dva dni niečo zelené.. To len tak pre zaujímavosť, že ako to tu chodí..
@ceresnicka125 nemozes skusit ist inam na pohotovost?neverim ze vsade je taky pristup,niekde koli hluposti beru na hospitalizaciu len ‘’pre istotu’’ toto sa mi ako hlupost nezda,to je dost vaznejsi pripad,a spominala si ze mas aj bolesti
@ceresnicka125 len predtým si písala že na pohotovosti bol primár a ten ti odporúčal hospitalizáciu ktorú si odmietla.....takže nejako si tu protirečíš....
Ja som síce nekrvacala, ale otvárala sa a nadriadený kludovy režim. Nasťahovala som sa k mame s 15 m dcérou. Celá rodina (sestra, mama, táto, muž) si menili tak smeny, aby som nemusela byť pri malej ja. Max pár minút kým sa vystriedali. A tlačili sme sa 7 v 2-izbaku.ale všetko sa dá, pokiaľ sa chce. Nakoniec som prenášala.
Ty potrebuješ ten kludovy režim. Nič iné na to nie je bohužiaľ. Lieky nepomôžu pokiaľ si v pohybe.
@majuska4401
@mogaa
Včera som bola opäť na pohotovosti, však nebudem písať o Tom istom. To dá celkom logiku, nie ? Nie je pekný prístup personálu, ale takto sa chovali určití doktori a sestričky aj keď som čakala dcérku a ležala po pôrode v nemocnici.. Tak tomuto doktorovi to bolo očividne jedno (nemám s ním dobre skúsenosti z pôrodnice - dcérka bola 8 dní po pôrode na JIS, mala v hlavičke infúzie na telíčku monitor, no strašný pohľad. Vždy keď som ju videla tak som plakala a na základe tohto mi diagnostikoval poporodnú depresiu (primár mu vysvetlil, že moja reakcia zodpovedá situacii a nie je nutné začať podávať mi žiadne utlmováky a kamarátke nechal v tele kusok placenty a týždeň po pôrode ju to skoro zabilo - keby prišla neskôr o deň, otrava krvi - podala žalobu).. Dnes sa chystám k mojej gyn, tak som zvedavá čo povie tá..
@ceresnicka125 tak nikto tu nepopiera že na lekára treba mať "šťastie" , ja teda nie som lekár ale keby mi niekto povedal že skoro stále krváca a to napriek tabletkám tak za mňa automaticky patrí aspom na týždeň dva do nemocnice....Toto mi pripadá ako veď nechajme to na prírodu - ak je dieťa silné tak sa udrží ak nie, tak príroda sa o to postará...ČO si pamätám tak sestra rodila pred cca 30rokmi a už vtedy si ju bez zjavnej diagnózy nechali v nemocke , dokonca si ju tam nechali nejaké 2mesiace až do pôrodu. Ale je pravda že to už bolo pokročilejšie tehotenstvo. Ty teoreticky nemusíš byť nutne v nemocke, ale si to skús zariadiť tak aby si mohla čo najviac oddychovať s vyloženými nohami. Ak nemôže manžel, mama, nikto z rodiny, tak si zožeň študentku alebo dôchodkyňu čo zoberie malú na 2hodinky dopoludnia a popoludní von - na prechádzku, na ihrisko. Ty vtedy žiadne upratovanie alebo varenie ale povinný oddych v posteli alebo na gauči- pospi si, pozeraj telku alebo čítaj.....
@mogaa hej hej sľúbila som aj doktorke, že budem ležať.. Poprosila som moju babku a dedka, tak na pár dní pôjdeme tam. Ja som totiž ešte teraz ráno bola u mojej.. Vo štvrtok sme začali vysádzať Utrogestan, tak povedala, že to momentálne krvácanie bude pravdepodobne z toho, keďže bolesti a ani zápach nemám.. V podstate je to hnedý výtok.. Tak uvidíme, mám kľudový režim a opäť plnú dávku Utrogestanu. Hádam bude lepšie, lebo má šľak trafí.
@ceresnicka125 aj to bude lepšie. Ráno ak sa dá, ostaň s malou dlhšie v posteli a poobede ju choď uspať🙂a pospi si s ňou😉Babka navarí a určite ti pomôžu aj s malou. A ak bývajú na dome, tak to bude uplne ideálne, lebo malá sa tam aj prebavká vonku....ak by si aj neležala určite si tam viac oddýchneš ako doma🙂predsa len doma varenie, venovať sa malej, nákupy min.potraviny, prechádzka s malou......takto na malú budete traja....kludne si keď budeš sedieť vylož nohy na druhú stoličku, lebo určite nebudeš ležať celé dni ale aspom taký piánko režim🙂aj babka bude rada že budú mať zmenu a aj sa budú mať komu vyžalovať a pookrejú pri malinkej aj oni. A zvolni potom aj doma aj keď viem že nie vždy sa to dá, ale aspom keby si zohnala nejakú kočku čo by chodila s malou na ihrisko....ale možno postačí týždeň dva taký pianko režim a tav sa ti stabilizuje a budeš môcť normálne v rámci možností fungovať....tak držím palce😘
Tak moja babka (63) a dedko (68) sú prakticky mladí.. Tešia sa z nej, milujú ju, ale nechcela som im zasahovať do súkromia.. Predsalen, tiež by im trebalo vlastný kľud.. Dedko do konca roka ešte pracoval.
@ceresnicka125 ja som takisto krvacala, brala som este ascorutin k tomu vsetkemu co Ty, plus ma dr. prestala vaginalne vysetrovat pri kontrolach...nakoniec som vydrzala do 34.tyzdna...drzim palce

@ejanjelik je to viac-menej na každom či zvolní tempo alebo nie....ja poviem len za seba že mne ak by mne lekár povedal že treba kludový režim a mám ročného drobca, tak sa to snažím nejakým spôsobom riešiť-ak by som nemohla do nemocky tak aspom by som zohnala niekoho k drobcovi aby som ho nemusela stále dvíhať......Trojročné dieťa je viac.menej už samostatné. Za ročným dieťaťom musíš stále behať, dávať naň pozor, 20xza deň ho zdvihneš...Už len samotné dvíhanie toho dieťaťa (cca 10kg)je pri krvácaní riziko samo o sebe.....