Krvácanie po samovoľnom potrate

iluminiatko
1. sep 2014

Zdravím, chcela by som sa poradiť.
v 5tt som prekonala chemický potrat (misoprostolom ) bolo to tak 2 týždne dozadu,
vraj všetko prebehlo v poriadku a tie tabletky všetko vyplavia, tak operačné dočistenie nieje nutné...
prvých asi 4-5 dní som krvácala ako cez normálnu ms. potom to bolo viac menej také špinenie ktoré bolo tak 2 x intenzívnejšie, no teraz, od toho potratu je to 13 dní to prešlo do intenzívneho krvácania ako cez normálnu ms, (trochu som prechladla - môže to spúsobiť prípadne aj to?)
hladala som rôzne informácie na internete, no s takouto konkrétnou popisovanou situaciou som sa nestretla...
od lekára mi bol odporúčený Norethisteron na úpravu hormónov a že hned potom sa dostaví normálna - pravá menšturácia.... ale bola to vlastne len taká rada od gynekológa cez mail. kedže som v zahraničí a nemám kedy a kam ísť.
no nie som si istá , či je všetko naozaj v poriadku, to zintenzívnenie krvácania ma znepokojuje, a nezdá sami vhodné to riešiť takýmto liekom...
stretla sa niektorá z Vás s podobným problémom, ?
nieje vhodnejšie na toto krvácanie - jeho úpravu , použiť aspon na 3 mesiace antikoncepciu ktorá mi ešte ostala?

dakujem za každý názor a radu. už som s toho vážne zúfala , mám kopu práce a starostí aj mimo to to a nechcem riešiť neskorej ešte nejaký zápal alebo niečo podobné.

kiki68
2. sep 2014

mne povedali po missed abort, musela som na kyretaz,ze ak by sa dostavilo ine krvacanie ako je spinenie a bolo by viac a viac intenzivne,tak okamzite naspat do nemocnice a podstupit dalsie vysetrenia a pripadnu reviziu. Asi sa to vsetko nevyplavilo.

Ak mas moznost,tak zajdi na pohotovost a povedz,co sa stalo a nech spravia sono. Mali by pichnut nieco na docistenie maternice, teda nieco,co vyvola stahy a maternica dokaze vypudit aj to,co tam ostalo. Alebo bude nasledovat kyretaz,ak tam budu vidiet toho viac na sono.

ada81
26. dec 2014

som 6 dni po potrate a zacala som krvacat nie moc ale ma strach prosim pomoc

kiki68
26. dec 2014

@ada81 bola si aj na kyrete? ak krvacas a silnejsie, priapdne stupla teplota, tak bez na gynekologicku pohotovost do nemocky, oni uz budu vediet co s tym robit. Ak si ale potratila spontanne,tak je to bezne,ze krvacas a viac dni. Mala by si ist potom na USG,ci sa vsetko dostalo prec.

iwulqa
19. aug 2015

Ahoj ja som tiez 5 dni po sponntanom na kyrete som nebola vraj nebolo yreba prepustili ma z nemocnice a nekrvacala som ale vcera som zacala ale neni to normalana krv ale skorej to je take tahave a mazlave? Co to moze byt ? Mam strach a gynekologicka ma dovolenku a do nemocnice nazad ist nechcem. Dakujem za pomoc

kllamarka
5. nov 2015

Ahojte, ja mam podobny problem, potrat mi zacal pred 2 tyzdnami, vychadzali zo mna dost pomaly take krvne zrazeniny. Ale min tyzden uz lekar na sone nic nevidel, maternica cista, ale krvacam dalsi tyzden. Je to presne take mazlave a tahave. Predtym to boli skor krvne zrazeniny. Necitim ziadne bolesti, vychadza to zo mna len na wc, nekrvacam priebezne cely den. Hcg mam zevraj stale dost vysoke (na zaciatku potratu 1200...po tyzdni klesol na 700). Mali ste niektora podobnu skusenost so spontannym potratom, a ako dlho ste krvacali, ako dlho vam klesalo HCG? Lekar ma posiela do nemocnice na vysetrenie mimomaternicoveho tehu, ale necitim ziadne bolesti, krvacanie je skor obcasne, na wc. Dakujem.

vladulik123
18. jan 2017

@iluminiatko dobry vecer a ako ste si podali lieky?pod jazyk?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre