Kto má trombofiliu a túži po deťoch
Dobrý deň, píšem tu prvýkrát,
mám zlú kombináciu horšej formy trombofilie a deficitu proteínov a kazde tehotenstvo je rizikové. Mám doma chlapca aj dievča, celé tehotenstva boli pre mňa veľmi náročné skrz to že mám rozšírené cievy a varixy v celej panve a rodidlách. Som pozorovaná 20rokov na hematologii, mám 32r. Každý odborník ktorý ma pozná aj nepozná odporúča skončiť pri dvoch deťoch pre riziko embolie a riziko potratu (potratili sme pred 2mesiacmi). Veľmi chceme veľkú rodinu...neprosím tu o odborný názor ale o ľudský pohľad matky, otca keď ste to zažili. Vždy som túžila mať 5deti... Ja som spokojná s dvomi som vďačná za ne, ale zaujíma ma názor keď si niekto týmto prešiel. Počas tehotenstva si picham clexane, ináč beriem 100mg anopyrinu každý deň, som fit zdravá mám dobrú kondičku, len tá krv je husta strašne. Som veriaca viem sa Bohu odovzdať ale manžel povedal že nechce prísť o ženu a dieťa. A neberiem to nezodpovedne ani sa nerucam , ani nie som extrémne konzervatívna - Boh pozná náš úmysel, ak nebudú ďalšie deti adoptujeme si. Ale skúsenosti starších ma zaujimaju... Riziko môže byť žiadne alebo zásadne, ale nie je to aj pri zdravych zenách? Diskomfort v tehotenstve a bolesť dokážem uniesť a strach premodlit. Ale tiež nechcem sa vzdať ďalších deti len tak...viem že nikto nevidí do môjho tela a diagnóz a nedá sa naplánovať ako bude reagovať moje telo ale hľadám aj podporu skúsenosť a slovo ktoré snáď pomôže 🙂 Ďakujem za prečítanie a milý pokec ❤️
@anonym_c8c111 to má veľmi mrzí. Čítam to teraz nespojila by som si to keby ze mi to nenapisete. Čaká ma ešte angiologia a na základe toho co povedia bude asi adopcia...veď aj tie deti uvidím vyrastať a budú mi robiť radosť keď PanB Boh dá . Ďakujem že ste sa zdieľali s takou ťažkou vecou a prajem všetko dobre
@verunikaa Ospravedlňujem sa, ak môj koment vyznel príliš príkro. Chcela som ale ponúknuť aj tento pohľad.. Ďakujem a držím palce nech to dopadne čo najlepšie. ❤
@verunikaa V prvom rade by si mal navstivit psychologicku,a najst pricinu preco mas potrebu stale rodit,aj to moze byt kludne diagnoza,nieco ako zavislost. Mas dve deti,myslim si ze mozes byt spokojna a nepokusat zdravie.Skus sa orientovat aj na ine veci v zivote ako len rodenie.Kazdopadne najdi si psychologa a to radim prvy krat .
@anonym_494b75 ďakujem za názor aj keď neviem čo znamená *stále rodiť* sú ľudia ktorí majú iné hodnoty ako vy a treba sa vzájomne rešpektovať. Nie som zavisla, som mama ktorú napĺňa byť mamou dobrú noc
@verunikaa Ospravedlňujem sa, ak môj koment vyznel príliš príkro. Chcela som ale ponúknuť aj tento pohľad.. Ďakujem a držím palce nech to dopadne čo najlepšie. ❤
@anonym_c8c111 nie, bol v poriadku ja som si sem šla po oba pohľady nie len po ten svoj ❤️ pevné zdravie
@anonym_494b75 ďakujem za názor aj keď neviem čo znamená *stále rodiť* sú ľudia ktorí majú iné hodnoty ako vy a treba sa vzájomne rešpektovať. Nie som zavisla, som mama ktorú napĺňa byť mamou dobrú noc
@verunikaa Raz som pozerala taku nvm sou? Bola tam zena ktora rodila asi do 45 ,presne mala stale tuzbu rodit,tych deti mala uz asi desat,najmladsie malo ledva 1,5r a uz rozmyslala nad dalsim,to ju museli starsie deti uz odhovarat.Ono asi tym rodenim si pripadala este stale mlada a nestarnuca asi. U teba sa tiez moze jednat zvislot,nakolko nemas na to bohuzial telo,nie si proste predircena na vyssi pocet deti,ale ty to odmietas a toto je forma zavislosti na tehotenstve,babatkach a vswtko co s tym suvisi,lebo ano,tie deti vyrastu a uz clovek ma len spomienky na to babatovske obdobie.Takze skus nad tym porozmyslat.A niekedy by sa mal clovek uspokojit s tym co ma a uskromnit sa aj to je v zivote dolezite.
@verunikaa Raz som pozerala taku nvm sou? Bola tam zena ktora rodila asi do 45 ,presne mala stale tuzbu rodit,tych deti mala uz asi desat,najmladsie malo ledva 1,5r a uz rozmyslala nad dalsim,to ju museli starsie deti uz odhovarat.Ono asi tym rodenim si pripadala este stale mlada a nestarnuca asi. U teba sa tiez moze jednat zvislot,nakolko nemas na to bohuzial telo,nie si proste predircena na vyssi pocet deti,ale ty to odmietas a toto je forma zavislosti na tehotenstve,babatkach a vswtko co s tym suvisi,lebo ano,tie deti vyrastu a uz clovek ma len spomienky na to babatovske obdobie.Takze skus nad tym porozmyslat.A niekedy by sa mal clovek uspokojit s tym co ma a uskromnit sa aj to je v zivote dolezite.
@anonym_494b75 som v pohode 🙂 odporúčam menej tv 🙂
@jeennyv mrzí ma že vám asi bolo ublížené keď reagujete takýmto spôsobom. Čo je nezodpovedne? Že mám poriesene úplne všetky vyšetrenia, že to riešim s manželom, ktorý túži mať veľkú rodinu a že sa tu pýtam žien ktoré majú čo so toho povedať? Ja som ani neskončila do ďalšieho tehotenstva po hlave ani nenutim nikoho ani muža do ničoho. A milujem svoje deti a myslím na všetkých ktorých mám aj už nemam. Ďakujem za vaše vyjadrenie a prajem veľa dobra v živote istotne vám to dobre padne
@verunikaa ty si ok v pohode pri zmysloch, co mi bolo ublizene, co trepes 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ vyjadrila som nazor, omg to ty mas problem, aj ja som veriaca, ale ocividne nie fanaticka ako ty….stacia mi tvoje vyjadrenia…som skoncila
@jeennyv pekný deň aj vám
@verunikaa Vsak to normálne riskni a ak zomrie dieťa, skúsiš to znovu. Decko ako decko. Ak zomrieš ty, muž si určite nejakú ďalšiu časom nájde a tá mu porodí ďalšie deti. Ja v tom nevidím žiadny problém. Presne ako v stredoveku, keď sa riadili tým, že deti treba porodiť toľko, koľko Boh požehná, prípadne Pan Boh dal, Pán Boh vzal.
@verunikaa Vsak to normálne riskni a ak zomrie dieťa, skúsiš to znovu. Decko ako decko. Ak zomrieš ty, muž si určite nejakú ďalšiu časom nájde a tá mu porodí ďalšie deti. Ja v tom nevidím žiadny problém. Presne ako v stredoveku, keď sa riadili tým, že deti treba porodiť toľko, koľko Boh požehná, prípadne Pan Boh dal, Pán Boh vzal.
@anonym_2b9a6f tvrdé slová, želám pokoj do zivota
Ďakujem zo srdca za skusenosti ❤️ a niektorým ženám zehnam, aj sebe prajem , aby sme držali spolu ako ženy, mohol by byť svet lepsi 🙂

@verunikaa V prvom rade by si mal navstivit psychologicku,a najst pricinu preco mas potrebu stale rodit,aj to moze byt kludne diagnoza,nieco ako zavislost. Mas dve deti,myslim si ze mozes byt spokojna a nepokusat zdravie.Skus sa orientovat aj na ine veci v zivote ako len rodenie.Kazdopadne najdi si psychologa a to radim prvy krat .