Kvapky do nosa počas tehotenstva

taly215
2. nov 2015

Ahojte žienky, dúfam, že mi nejako poradíte. Zistila som, že čakám bábätko, čomu sa strašne teším, len mám taký problém.
Trpím sanorinizmom (závislosť na kvapkách do nosa konkrétne Nasivin) Počas dňa sa to dá vydržať, ale pred spaním si vždy musím kvapnúť
aby som vôbec zaspala.
Poradte, sú nejaké kvapky pre tehotné? Ale prosím, neradte mi kvapky s tou morskou soľou alebo tie výplach, pretože tie som už skúšala a absolutne mi nezaberajú ☹
Ďakujem

margaretka99
2. nov 2015

skus pinosol, ten mozu aj tehotne

igiana
2. nov 2015

Ja som si kupila detsky spray do nosa tusim Nasivin, uplne slaby, tiez som si musela vecer pred spanim streknut, lebo sa mi upchali obe dierky, trvalo to niekolko mesiacov, inac by som nespala a bolo by to ovela horsie pre dietatko. Spray sa rozptyli je lepsi, lebo kvapky mozu stiect do hrdla. Je to lokalne, lekarka povedala, ze to je ok. Po porode moj problem zmizol.

petraxy6
2. nov 2015

@taly215 ja som pri obidvoch tehotenstvách bola závislá na kvapkách ☹ tiež nasivin som užívala. iné nepomáhalo.

taly215
autor
2. nov 2015

@margaretka99 Ďakujem za tip. Vyskúšam ich 🙂

jana_eyre
2. nov 2015

ked som bola tehotna a mala nadchu, tak som pouzivala detsky nasivin a vincentku.. najprv som vincentke neverila, lebo mi ziadna morska voda nikdy nepomahala, ale vincentka fakt pomohla - lebo to nie je morska voda, ale obsahuje vela mineralov.. ak nepomoze pinosol /ten mne osobne nepomaha vobec/ tak skus aj vincentku..

taly215
autor
2. nov 2015

Ďakujem holky, ste zlaté 🙂 😉

jamabe
2. nov 2015

Mne dr. nedovolila v tehotenstve nic okrem morskej vody a pinosolu..

lavinis
2. nov 2015

ja som mala tak zapchatý nos, že som musela použiť Olynth, nespávala som, až zle mi bolo. Morská voda mi nič nerobí, to akoby som tam nedávala nič. Pinosol detto. Našťastie to trvalo len dva-tri týždne a dávala som si prestávky.

lalinko2010
2. nov 2015

@taly215 ja som bola na tom tak isto ako aj ty, som povedala že čo si dávam do nosa, lekárovi a povedal v pohode, ja som si dávala - olynth so zvlhčujúcim účinkom a nebol problém a hneď po pôrode som si musela dať kvapky a bez problémov mi ich sestrička podala.

rybkanz
2. nov 2015

Minuly tyzden som bola prechladnuta a som tehotna, v lekarni mi povedali ze mozem len Quixx alebo ako sa to presne vola, aj to len ten obycajny, mne zabral 🙂

fosilka
2. nov 2015

Mne tie v lekarni "povolili" len morsku sol a pod., ale gynekolog bol v pohode aj s olynthom, ten som si s prestavkami ku koncu tehotenska davala dost dlho, ale snazila som sa to neprehlanat, najma na noc som si davala.

seahorse27
2. nov 2015

Mne dovolil lekar kvapky do nosa hocijake, ale len ked som bola chora - na kratky cas. Na tvojom mieste by som urcite ziadne kvapky (okrem tych na prirodnej baze) neuzivala cele tehotenstvo. Radsej by som skusila zbavit sa tej zavislosti. je to hrozne, viem to z vlastnej skusenosti. Ziadna morska voda ani Pinosol a podobne nahrazky mi nezaberali. Tiez som s tym bojovala, ale nastastie mimo tehotenstva. Ja som to riesila tak, ze som si kvapky postupne riedila vodou, kazde 2-3 dni som si pridavala do flasticky o par kvapiek vody viac a do 2 tyzdnov som bola "cista". Okrem toho som si striekala Vincentku. Vskusaj 😉 Inak v oboch tehotenstvách som posledny mesiac mala opuchnutu sliznicu v nose (kvôli hormónom) a na noc som si musela kvapkat kvapky - v pohode mi zabral novorodenecky nasivin, najslabsia koncentracia. Uz ku koncu tehu som to nejako neprezivala...len tiez zaciatky su take najviac rizikove.

ccaro
2. nov 2015

skus aspecton 🙂

danna85
2. nov 2015

@taly215 mne lekar nedovolil uzivat kvapky, a to ani tie pre deti. Len vyplachy nosa, physiomer, zvlhcovat vzduch, pripadne nejaka tymianova/mentolova mast na lepsie dychanie v primeranom mnozstve. Ja osobne by som max. riskla kvapky pocas choroby, ale nie permanentne. Tiez som bola zavisla od kvapiek cca 2r., ale nejak som prestala, postupne som si striekala menej a menej a casom som kvapky obmedzila na raz za mesiac 🙂

sunnyfunny
2. nov 2015

quixx

nini1010
2. nov 2015

Zavislost na kvapkach je taka ista zavislost ako kazda ina.ja som bola zavisla na muconasale,chcelo to ohromne zaprenie,lebo hlava je presvedcena ze "mam zapchaty nos a nemozem dychat"ale zavislost som po cca 2 tyzdnoch porazila.nie je toto rozumnejsia cesta ako si furt cosi kvapkat?mozes si kvapkat este pinosol ale ten ti nepomoze ked si zavisla uvidis.

mirka822
3. nov 2015

Já jsem trpěla také závislostí na kapkách, tehdy to byl Olynth. A musela jsem to zkrátka vydržet. Chodila jsem na ORL a řekli mi, že jediné, co mi pomůže je přestat kapky úplně používat a denně několikrát kapat Vincentku. Vždy kápnout kapátkem a vyplivnout pusou. Asi 5 dní jsem večer nemohla dýchat, ale pak to přestalo. Zahojila se mi sliznice a od té doby jsem kapky nepotřebovala. Teď když mě trápí rýma, tak už absolutně odmítám jakékoliv "chemické" kapky a používám Pinosol 🙂 Ale se závislostí na kapkách bych si nezahrávala a spíš se jí snažila zbavit, proto ta nosní sliznice se vám bude hůř a hůř hojit 😒

meluela
3. nov 2015

@taly215 ahoj, su to zhruba tie 2 tyzdne ktore treba prezit, prvy je najhorsi a potom sa uz da .. no a potom pri kazdej akutnej chorobe treba tiez vydrzat niekolko rokov nic okrem tej vincentky nedavat. na tvojom mieste by som sa do toho pustila lebo takto ti moze atrofovat sliznica a tie kvapky prestanu ucinkovat, budes potrebovat stale vyssie davky, dlhodobo to nie je udrzatelne ... trosku sa da pomoct (asi len mimo tehotenstva) pouzivanim kortikoidnych sprejov do nosa nejaky cas aby sa sliznica spamätala a pocas akutnej choroby sliznicu roztahovat skor vnutorne uzivanymi tabletkam na baze efedrinu (napr. clarinase) ktore moze predpisat alergolog
drzim palce, je to fakt neprijemna zalezitost 😒

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre