Kyretáž vs. samočistenie
Ahojte,chcela by som vas poprosit o skusenost,som po MA. lekar mi navrhol moznost pockat a nechat to na "prirodu",ak to nepojde tak kyret. uprimne,sama sa k tomu priklanam,predsalen kyret je umely zasah do organizmu. ale mam strach z oboch moznosti a pripadnych nasledkov. mate skusenosti? nemam ziadne problemy,od vcera tlaky v podbrusku,jemne v krizoch,v noci mi v brusku akoby nieco prasklo,ale ziadnekrvacanie.
@kduchonova ahoj, vobec sa neboj, na tvojom mieste nečakam, ja som mala prvú tiež sekciu / preeklapsia v 37.tyzdni, po 5 rokoch som sa odhodlala na druhé.... MA v 12.tyzdni...kyret do 2 dní po zistení...zotavovanie rychle, nie bezbolestne, o 3 mesiace znovu fazuľka, teraz mám skoro 9 mesacne babo, znovu sekcia, ale viacmenej z môjho rozhodnutia na rady vlastneho gynekologa, v nemocnici ma dost tlačili do prirodzeneho, nechcela som, uz mi posledny týždeň vstúpal tlak, myslela som,ze je to len zo strachu, žiaľ 3 dní po sekcii naplno rozbehnutá preeklampsia, nie vzdy sa da spoliehať na prírodu, niekedy proste príroda zariadila, ze odišlo babo aj s mamičkou, nelipnite tak na tej prírode, ta sa niekedy vie s človekom nepekne zahrať, želám všetko dobré :-*
@matulienka10 dakujem za reakciu.mne sa nakoniec telo vycistilo same,v zasade uplne bez bolesti a bez potreby docistenia.ale suhlasim,do tej prirodnej cesty to netreba tlacit do krajnosti.
@kduchonova tak to som rada 😉 prajem všetko dobré, hlavne zdravicko a toľko huncutov, koľko si zelas 😉

Ahojte baby mam tiež taky problém MA a doktori ma nechali doma už dva týždne začína tretí, chcem ísť na kyret lebo toto čakanie ma zabíja ale nechcú mi to spraviť ešte že počkáme hlavne ze tam už mám zápal chápete to??? Ze asi z čoho keď tam mam mŕtvy plod. Som už z toho na nervy. Dnes som ich prosila nech mi to už urobia a oni nič v pondelok kontrola to je sila a ze Martinská nemocnica otras. Mate s nimi skúsenosti?
@nika9191 z Martinskou nemocnicou skusenost nemam. A nevies ist niekam do sukromneho centra. Ja som tak bola, lebo v TN v nemocnici tiez dlho cakaju na samovycistenie. Ja som necakala, v pondelok rano mi moja gynekologicka zistila v 12 tt. ze srdiecko prestslo bit. Naobed som uz bola v centre na kontrolne sono a rovno mi brali krv. V utorok rano zakrok a o 14-tej som uz bola doma pri detoch.

@luckamatus Hmm neviem ci by mali byt az take bolesti.. Ja som po kyrete mala slabe bolesti skoro ziadne. Ja by som pre istotu isla kedze mne povedali v nemocnici nech im dam vediet ked to bude prilis boliet alebo krvacat.