Ležanie nemocnici na magnéziových infúziach

maminka1983
8. apr 2015

Ahojte pridavam k vam otazku a hlavne radu nakolko som uplne zufala. Od dneska lezim v posteli v nemocnici v ruzinove a beriem infuzie tak ako mi doktorka povedala. Babi ked ste lezali kolko vas nehali lezat tu lebo krcok mam skrateny cca 2,5cm aj som lezala doma ale to vsetko sa neda lebo dkma mame ine sidlo 1,5r a doktorka ma neskutocne vylakala ze budem rodit skor ale mne sa to nezda. Ci vam pomohla tie infuzky a co ma este caka lebo byt bez kontaktu to neviem aķ zvladnem s rodinku a dost sa bojim ze co a ako bude. Ja primem akekolvek info lebo mam dost strach

ilie
8. apr 2015

@maminka1983 A v ktorom si týždni? Tak to že si v nemocnici je najlepšie,lebo len ležanie ti pomôže. Ja som bola na infuzkach,ale mne sa neotvára krčok.

jesi25
8. apr 2015

Mne sa otvaral krcok pri oboch tehotenstvach,pri prvom som lezala dva mesiace v nemocnici a oba porody som nala predcasne

maminka1983
autor
8. apr 2015

@ilie
som v28 tt a krcok mam priesakli tak neviem k comu tkyo bolo azi zkor ako prevencia
@jesi25
a ako to bolo s tebou lebo je uz fakf neviem co mam robit

ilie
8. apr 2015

S tým nespravíš nič,len ležať a oni spravia čo sa dá. Magnézium ti pomôže proti sťahom,čo spôsobuje otváranie. Sťahy máš?

jesi25
8. apr 2015

@maminka1983 musit vydrzat,ked ti nakazali lezat,lez,je to tazke,ale musis vydrzat,je to pre tvoje dieta,v druhom tehu som lezala doma,ale to uz nie je taky kludovy rezim ako v nemocnici

stascha
8. apr 2015

@maminka1983 treba vydrzat, ja som bola v nemocke pri oboch detoch, aj ked priMiske ma supli do nemocky v 32 tt a pri Tomaskovi v 34 takze tobolo viac ako u teba, ale je to to najlepsie pre tvoje dieta. Lebo doma urobis to tamto, premotas sa , ale v nemocke mas fakt kludovy rezim lebo tam sa nic neda len klabosit so spolutrpitelkami 🙂 Neboj to zvladnes aj ked to je tazke. Drzim palce aby vam to vsetko dobre dopadlo.

ivanka12311
8. apr 2015

Nie je to až také strašné dá sa to vydržať ja som mala aj tvrdnutie bruška, no a mne sa sa ten krcok poskracoval z 3cm na 2cm v 26tt som bola hospitalizovana v nemocnici, dávali mi 2x denne magneziove infuzky +magnézium v tabl. 4x denne.Takto som prvý krát strávila v nemocnici asi 2týždne. Potom ma pustili, doma som strávila asi týždeň, moc som sa doma neohriala, dostala som zas tlaky do podbruska tak som sa prišla ukázať a zas som si išla polezat na pekne dlho...krcok sa mi skrátil mal ledva 1cm.Zas tie infuzie,a všetko sa opakovalo, pásy mi natáčali 3x denne..človek čakal len na 3jedlá denne občas sklamaný..Veď to poznáš 🙂.. Ruky mám dodnes poznačené ako taký narkoman po tých infuzkach🙂vydržala som pustili ma v 35tt.. už som doma viac nemala žiadne problémy, no a teraz keď už by som aj šla rodiť tak nie a nie,tá mala sa ma drží ako taký malý kliešť 🙂..

aduskatt
8. apr 2015

ja som ležala od 25tt v nemocnici a porodila o mesiac skôr, pre dieťa som to proste vydržala

maminka1983
autor
9. apr 2015

@stascha
a potom si asi doma odychovala a porodila si v termine
babi ja viem ze sa to da vydrzat len treba byt trpezlivy len nech vsdtko dobre dopadne

maminka1983
autor
9. apr 2015

@stascha
a potom si asi doma odychovala a porodila si v termine
babi ja viem ze sa to da vydrzat len treba byt trpezlivy len nech vsdtko dobre dopadne

stascha
9. apr 2015

@maminka1983 musela som ale obaja sa narodili skor, pri Miske som mala termin 24.4. a narodila sa 15.4. a pri Tomaskovi 16.10. a natodil sa 29.9. ale to uz bol zacaty 38 tt tajze pohoda. Dokolnca Tomi uz mal 3440 g neviemaky by bol keby sa nartodil presne. Miskas boladrobcek len 2900. zato teraz je z nej uz poriadna baba. Radsej mesie dieta lahsie sa porodi teda aspon moj pripad.

helenanovakova
10. apr 2015

od 27. tt. som ležala dva mesiace, krčok mal 0,5 cm, porodila som v 36 tt.

katpetdo
11. apr 2015

Pri prvom som lezala v nemocnici od 30tt, krcok spotrebovany, otvotrena na 5cm, pravidelne kontrakcie,ale neporodila som vtedy. Dostavala som sice Mg+solbutamol, ale kontrakcie pokracovali av priebehu mesiaca som sa dootvarala na 8cm. rodila som v posledny den 35tt. Mala som lahky super rychly porod (jedina vyhoda).teraz lezim uz 3. Tyzden. Tyzden som bola na imfuzkach v nemocnici kvoli pravidelnym kontrakciam...ked kontrakcie prestali, tak ma pustili lezat domov. Jedine co mam je kludpvy rezim a utrogestan vaginalne. Brucho tvrdne stale, razviac raz menej. Ked ma prepustali tak krcok mal do 2cm, otvarala som sa aj zvnutra aj zvonku. O tyzden mam kontrolu, tak som zvedava, ci je to rovnake. Pri prvom som vobec nestresovala, hoci to naozaj vyzeralo ze ten porod v 30tt nezastavia,ale ja som verila.
Hodnota 2,5cm je hranicna a je mozne ze to bez problemov potiahnes az do konca. Dlhodobe lezanie je na prasky, najma ak mas vrtulu v zadku ako ja, ale da sa s tym zmierit. Tvrdnutie uz ani neriesi., lebo mne infuzky Mg vobec nezaberali, jedine ma uspali, tak ja sa do nemocncie nechystam kym nebudem mat pocit ze rodim. Ako povedal moj gynekolog "ak mate predcasne porodit, tak vam nepomoze ani keby sme vas zavesili dole hlavou". Takze hlavne klud a pozitivne myslenie
@maminka1983

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre