Liečba úzkosti a nespavosti v tehotenstve
Dobry den,Pred tehotenstvom som sa roky liecila na uzkost a nespavost s tym spojenu. Rozhodli sme sa ze chceme babo tak mi lekarka doporucila lieky vysadit. Vsetko bolo o.k. si mesiac-potom sa mi to vsetko vratilo. Ta uzkost je permanentna cele dni a noci takze sa v kuse trasiem a vobec nespim. Mate niektora takyto problem? Moja lekarka nechce ani pocut o liekoch v tehotenstve-nakolko by mi musela nasadit antidepresiva. Som v 4 tyzdni.
Ja som 23tt a beriem cele tehu lieky
@silvika99 aké berieš ?
@simona_simi ráno polku sertralin a večer 1/3 trittico. Pred otehotnenim so brala dvojnásobnú dávku.
@silvika99
Ja som v 29 tt a tiež s liekmi 🙂
A v pohode znášaš ? Mne sa úzkosti prejavovali závratmi a teraz sa mi zvykne motať hlava aj z úzkostí do toho tehu hormóny no je to zaujímavé :/ 🙂
@simona_simi ja som mala poporodnu depresiu a nespavosť. V 14tyzdni som mala dosť zhoršenie som sa strašne zľakla úzkosť depresia... Ale zvýšil mi dávku na takú ako mam teraz a už bolo fajn. Aj chodím na terapiu a ty máš aké lieky?
@silvika99
Ja som do teraz bola v pohode ale ako mi odbilo 7 mesiac prišla stará známa úzkosť. Mne sa prejavuje závratmi. Beriem 10 mg escitaloptamu a 0,25 mg neurolu a večer polku tablety ešte.
Dnes som volala a Dr mi povedala, že nebudeme zvyšovať lebo nechce mi počas tehotenstva račej. Jedine ak by mi bolo moc blbo aby som si dala štvrtku neurolu. Ale dávam si zatiaľ Magne B6 ak cítim, že mi je blbo. Verím, že to prejde a ja dokážem si ešte posledné týždne užívať.
@simona_simi a neurol môžeš v tehotenstve? A ako to bude v poslednom mesiaci môžeš brat až do pôrodu? Ja ešte neviem ako bude sertralin by som aj vydržala nemať ale trittico si neviem predstaviť nemať vôbec. A kojiť nebudem vôbec hneď mi zastavia laktaciu. A som rada nebudem sa trápiť 🙂
@silvika99
Mám slabé dávky a vlastne najhoršie mesiace mám za sebou, čo sa týka vývoju 🙂 vedia o tom aj lekári.
Všetko budem brať tak ako beriem 🙂 len, keby sa mi chcelo uľaviť trošku od toho točenia 😐
Ja tiež budem mať zastavenú laktáciu ale nevadí mi to. Stačí, že malá sa narodí zdravá 🙂
@simona_simi držím ti silno palce.... Joj už aby to zbehlo mne sa to vlečie
@silvika99
Ďakujem 🙂 No ani mne to nejde najrýchlejšie, keď mám zlé dni ... Ak mám dobré letí to ako besné 🙂 Hlavne dúfam, že sa mi uľaví ... Myslíš, že postupne to aj pri mojej dávke uľaví ? Aj, keď nezvýšim ? A po pôrode dúfam úplne
@simona_simi verím že áno bude teplejšie a hneď budeš sa cítiť dobre. Ja nemám skúsenosti so zavratmi ale porad sa hlavne s lekárom ja chodím ku svojmu každé dva týždne
@silvika99
Gynka s tým nevie nič urobiť a volala som aj psych a povedala, že nechce aby sme zvýšili dávku teraz pred koncom, že mám to skúsiť vydržať dávať si magnézium a ak by bolo najhoršie štvrtku neurolu ale tak štvrtka je nič to telo ani nezacíti. Takže len sa modlím
@simona_simi vzdy vsetko hovorim dr a spolu to preberieme
@simona_simi ako sa držíš?
@silvika99
Ahoj 🙂 dobre dobre. O niečo lepšie a konečne sa aj čas kráti 🙂 ty ako ??
@simona_simi ja dobre len posledné dni úzkosť koli nespavosti :( a ešte 98 dní.... Ty berieš ešte ten neurol?
@silvika99
Ja našťastie prespím celú noc a aj cez deň sa viem dobre vyspať 🙂
Ja ešte 58 tuším 🙂 sa teším. Už nech je máj.
Áno beriem aj brať budem ako už som písala.
@simona_simi takže pred pôrodom nemusíš vysadiť ze? Joj ja dúfam že to už dokopem 🙂
@silvika99
Nie ja budem aj som stále na tej istej dávke 🙂
A hlavne chcem rodiť normálne ak to pôjde.
@simona_simi a je nejaký dôvod prečo by si nemohla rodit normálne?
@silvika99
Nie nie 🙂 hlavne nech maličká je v poriadku.
@simona_simi joj no ale sme hrdinky 🙂
@simona_simi Ahoj ako sa mas? Uz mas po porode?
@silvika99
Ahoj 🙂 ná teraz mám dní také všelijaké ale zvládam, snažím sa ono to je asi aj tieto posledné hormóny také silné takže jedine vydržať 😉 presne o týždeň mám termín a malej sa ako si von zatiaľ nechce 😁
@simona_simi držím Ti palce🙂tiež som brala AD v tehotenstve, ale s dieťaťom prišla úžasná sila a enegia
@eliska13
Ďakujem pekne 😊
aké si brala ? A nemala si na konci blbé dni ? A ako si rodila ak sa môžem spýtať ? ☺
@simona_simi Seroxat 20 mg, tak svojim spôsobom som sa bála celé tehotenstvo🙂či zvládnem, či bude syn zdravý, ale to asi každá mama len my úzkostlivo ešte o to viac.Rodila som spontánne klasicky a veľmi dobre mala som EPI, tak som mala takú barlicku, že to nebude bolieť🙂
Ale ako sa to blížilo bola som nervóznejšia, ale pôrodu samotného som sa nebala
@simona_simi mala som múdrych doktorov aj psychiatričku aj primára novorodeneckého, takže som aj kojila s liekmi všetko ok.Syn je už školák
Ja mam termin o mesiac a nieco, beriem sertalin a trittico malicke davky az do porodu, potom nebudem hned kojit, tak dufajme ze vsetko bude v poriadku tiez mam obcas krizu ale snazim sa drzat a verim ze to uz dokopeme,,,, a hlavne ze potom to uz bude dobre 🙂

@kachita aj si o Tom hovorila Dr ? Počkaj napíšem správu 🙂