icon

Lieky na upchatý nos v tehotenstve

klaudia182019
3. mar 2025

Prosim vas mozete mi poradit za mesiac mam termin porodu mam uz tyzden upchaty nos cez den v pohode celkom ale v noci nemozem spavat mozete mi poradit niake lieky ? Aby to babatku neublizilo Bez predpisania doktorka znovna moja nerobi 🙂

kiki68
3. mar 2025

@klaudia182019 vsak mozes normal otrivin

michaela789
3. mar 2025

No mňa tu asi ubijú na smrť ale ja som počas tehotenstiev normálne používala nasivin soft do nosa. Dávkovala som striedmejšie ako by som dávkovala kebyže nie som tehotná. Cez deň som sa snažila vydržať nejako. Ale v noci som jednoducho potrebovala niečo, čo mi fakt pomôže sa vyspať.
Bohužiaľ, žiadne výplachy, morské vody, soli, naparovanie jednoducho nezaberali.

kitycat
3. mar 2025

Skus detsku verziu, ked nepomoze normalne si daj vecer jeden strek nech sa vyspis.

Ako co take strasne sa stane?

diewcatqoo
3. mar 2025

Davala som si normalne Nasivin ci Otrivin ci co to bolo. Cez den som sa snazila ako tak vydrzat, ale v noci som si obcas normalne strekla do nosa, aby som sa vyspala, ked to bolo potrebne. Aj v porodnici som so sebou mala sprej a pocas porodu som ho pouzila, lebo som mala zapchaty nos.
Asi v polovici tehotenstva som mala zapal dutin a dostala som aj antibiotika do nosa a lekarka mi povedala, ze mozem pouzivat aj normalny sprej do nosa, ale neprehanat.

simona92101
3. mar 2025

@klaudia182019 olynth,nasivin,cokolvek.

sofia1979
3. mar 2025

@klaudia182019 určite kvapky aspoň do jednej dierky ja som celé tehu brala, keď sa musí tak sa musí

tanyan
3. mar 2025

Máš to ako alergiu alebo vírus alebo bakteriálnu infekciu?
Ak je to alergická záležitosť, tak napríklad Zodac má v príbalovom letáku: Liek sa môže užívať počas tehotenstva a dojčenia s opatrnosťou. https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/zod...
Lokálne by mohol pomôcť napríklad aj sprej Aspecton, hoci nebol špeciálne testovaný na tehotných.

scila
3. mar 2025

@klaudia182019 ja zvyknem používať len morskú vodu - stérimar alebo quixx.
Alebo napariť sa nad kamilkami.

tassyn
3. mar 2025

Ja som si nomálne dávala kvapky do nosa alebo aj tú morskú soľ, tá sa môže aj niekoľkokrát do dňa. ALebo skús výplachy nosa.

klaudia182019
autor
3. mar 2025

@simona92101 no olynth som si kupila len 0.01 tak ja neviem ci to mozem

simona92101
3. mar 2025

@klaudia182019 preco by si nemohla?ja som v 9 mesiaci mala antibiotika lebo som mala zapal priedusiek,bez nich by som nevladala ani dychat pri porode.

janamakva
3. mar 2025

Nisita krém do nosa. Ten môžeš a pomáha
Mala som to pri oboch tehotenstvach, tehotensku nádchu

katrina12345
3. mar 2025

@klaudia182019 ahoj prave s tymto bojujem aj ja . Teda s virozou a nos je uplne zapchaty. Na noc si davam olynth a uplne super sa vyspim a cez den trpim. Morske spreje absolutne neucinne.

ponyza
26. okt 2025
@janamakva

Nisita krém do nosa. Ten môžeš a pomáha
Mala som to pri oboch tehotenstvach, tehotensku nádchu

@janamakva ahoj v com ti presne pomahla?