icon

Hroziaci predčasný pôrod v 25. týždni tehotenstva

marthy001
13. apr 2026

Rada by som sa informovala, či má niekto podobnú skúsenosť. V 15tt mi robili serkláž krčka maternice lebo krčok mal 31mm a bol prítomný funeling. Nemala som žiadne problémy ktoré by nasvedčovali že sa niečo deje. Kontrola v 23tt ukázala, že krčok sa otvoril a plodove obaly už prepadávajú do pošvy - opäť bez nejakých známok že sa niečo deje. Na druhý deň mi brali plodovu vodu, podozrenie na zápal - nasadili 3 ATB. Spravili opakovanú serkláž, kontrola po týždni ok, bez bolesti, krvácania. O 4 dni som zakrvacala ako pri menzes, na pohotovosti ma poslali na Antolskú ak by sa rozbehol pôrod. Dnes sme v 24+1tt, zatiaľ všetko drží, občas sa objaví slabá krv ale väčšinou po vstati z postele alebo wc. Mal niekto podobný problém? Zaujíma ma aj predčasný pôrod Hlavne výsledok v tomto týždni, prípadne ak tehotenstvo pokracovalo ako sa vám darilo. Hlavne čo sa krvácania týka, nevedia odkiaľ to ide, serkláž je ok, krčok sa otvoril na prst, čo však samo o sebe nie je tragédia. Prosím iba reálne skúsenosti, ďakujem.

anonym_8a456d
13. apr 2026

Svagrina rodila 25+nieco. Serklaz mala od začiatku, nakoľko predtým potratila . Čo sa týka priebehu hospitalizácie povedat neviem, neboli na Slovensku. maly sa jej narodil mal niečo malo cez 820g, teraz je to už školák, chvalabohu zdravý. Necvicila s ním žiadne špeciálne cviky ani nic, ale boli pod kontrolou lekárov - neurológ, očný a fyzio.

kiki68
13. apr 2026

@marthy001 uvidis ako to potiahnes, kazdy den navyse je super, urcite budu podavat kortikoidy pre istotu. Ale mozes takto tahat aj do 30tt a viac. Kazda sme ina, dobre je, ze si pod dohladom a mozu babo uspesne zachranit. Pozri si na fb napr Passinis, im sa narodilo babo v 26tt myslim, uz su na tom uplne dobre s tym malym, vela zien tam pise, ze mali podobne NICU babies okolo 23-29tt a vacsina tych deti je uplne v poriadku.

zuzike123
13. apr 2026

Dcerka narodena v 25+6tt na Antolskej. Dnes ma uz 9r, ale s nasledkami. Toto je cas, kedy nikto nevie ako dany porod a dieta dopadne. Ak by si vydrzala aspon do 30tt, nádeje na zdrave dieta sa nasobne zvacsia. Nastav sa pozitivne, si v dobrych rukach, bojuj o kazdy den, aj za cenu cisteho lezania niekolko tyzdnov, tvoje babatko za to stoji.

vevesh
13. apr 2026

@marthy001 mala som to ako cez kopirak, ibaze serklaz nerobili, lebo sa uz nedalo (plodove obaly boli prilis von a signore baby si vlozilo aj nohu do otvoru🤦‍♀️). Mala som 24h/den prisny leziaci rezim, aj wc som musela eliminovat, sprchu ak-tak 1 krat tyzdenne, ziadne vstavanie z postele....Od 21tt- vydrzali sme takto do 26+6t. Potom sa baby vypytalo na svet. Najhorsie su tie tyzdne potom, do toho 36tt.- tam sa vie pokazit vsetko alebo zvladnut super a to ti nikto neda ziadne zaruky a neexistuje ziadna predpoved. Jednoducho treba ist den za dnom- nase dieta to zvladlo, bez poskodeni, "vedlajsia izba" uplne nie a ine leziace maminky s miermymi poskodeniami. Drzim palce a hlavne treba mysliet pozitivne a nevzdavat sa....❤️