Magnerot v tehotenstve: Správne dávkovanie a vedľajšie účinky
Som v 25. tyzdni a mam hrozne krce v lytkach aj brucho mi dost tvrdne. Doktorka mi kazala kupit Magnerot ze je najlepsi. Lenze v lekarni mi povedali ze mam brat aj 6 tabliet denne a v pribalovom letaku pisu tiez dake vysoke davky. Nemali ste z toho daktora hnacky? Bojim sa ci to neni moc pre babetko tolko hovadin do seba tlacit ale tie krce su fakt palka.
To nie su vysoke davky, treba sa riadit, kolko CISTEHO horcika obsahuje zlucenina.
Odporúčaná denná dávka čistého (elementárneho) horčíka sa líši v závislosti od veku, pohlavia a fyzickej aktivity, no všeobecne sa odporúča nasledovné množstvo:
Dospelí muži: 400 – 420 mg denne.
Dospelé ženy: 310 – 320 mg denne.
Tehotné ženy: Vyššia potreba, zvyčajne okolo 350 – 400 mg denne.
Deti: Dávka závisí od veku (od cca 80 mg do 400 mg u dospievajúcich).
Dôležité rozdiely:
Pri výbere doplnkov výživy je potrebné rozlišovať medzi celkovou hmotnosťou zlúčeniny (napr. 1000 mg magnézium citrátu) a množstvom čistého (elementárneho) horčíka, ktorý sa reálne vstrebe (napr. 150 mg elementárneho horčíka v tej istej tablete).
Ja som brala a beriem od Gymbeam bisglycinat, 3-4 tobolky.
Obsahuje v 3 tobolkach 225 mg horcika. Neprehana ma z toho.
Magnosolv ma napriklad vela oxidu a z toho mam hnacku.
@anonym_autor Magnerot sa takto berie,7tbl. u obyčajného Magnezia - modrá krabička je denná max dávka 2000mg - teda 4tbl
Z tohto som nikdy nemala hnacky, hoci z inych foriem horcika ano. Tiez som brala aj v tehotenstve.
@anonym_autor magnerot nepreháňa a nie je to vysoká dávka. Úplne v pohode si to daj, bábätku to nemá ako ublížiť. Len posledné cca 4 týždne pred termínom treba znížiť dávku alebo aj vysadiť. Ja som brala 3x2 magneroty od 32. do 37. tt kvôli tvrdnutiu brucha, teraz v druhom tehotenstve preferujem magnézium bisglycinát, ale občas aj magnerot si dám pre zmenu 🙂
@anonym_autor dávka ktorú ti odporučili v lekárni je počas tehotenstva bežná. Nevymyslaj a daj si ako máš. 6ks Magnerotu denne je bezpečnejsie ako porodiť v 25.tyzdni.
@anonym_autor musis doplnit ten nedostatok, preto su take davky. A zavisi od mnozstva v 1 tab...niekde staci 3xd niekde 6tab denne.
Ja som brala skor magneB6.

@anonym_autor na kŕče v nohách mne oveľa lepšie zabral magnezium bisglycinat - ja som mala značku Verra