icon

Malé bábätko v 32. týždni

veroni111
4. máj 2023

Ahojte. Bola ste niektorá poslaná svojim lekárom do nemocnice, kvôli veľkosti bábätka? Co vám robili,alebo koľko ste tam boli? Ďakujem

sim_simonka
4. máj 2023

@veroni111 ja, minuly rok. Okolo 30 tt. Môjmu lekárovi podľa sona vychádzalo že je o mesiac menšia ako mala byt. Išla som na kontrolu do nemocnice, kde mi spravili klasické sono, ozvy a všetko skontrolovali. Nakoniec tam bola odchýlka cca 2 týždne. Ale už som odvtedy chodila na KO do nemocnice, najprv každých 10 dni, potom každý týždeň. Stále bola drobunka, cele tehotenstvo až dokonca, ale stále na tej spodnej hranici že len všetko kontrolovali či je dostatok všetkého a podstatne bolo či rastie. Pôrod mi vyvolávali lebo nechceli zbytočne čakať keď už mala všetko vyvinuté v 40tt, mala 2910g a 48cm

ivik4
4. máj 2023

Ja som mala vsetky tehotenstva dieti mensie o 2tyzdne niekedy aj viac hned od zaciatku kvoli ovulacii. Vobec sa neriadili babätkom ale stale menzesom a vkuse som potom len pocuvala ake je male 🙄. No a pri synovi ( ktoreho som donosila) som vkuse bola brana ze je mensi cca 2,5tyzdna a ku koncu kvoli tym ich vypoctom dlzka ruk,noh,velkost hlavy atd bol mensi uz o mesiac . Na druhu stranu mi stale vraveli ze ide plynule svojim tempom a ja som drobna, on bude tiez.

mimikarol
4. máj 2023

Moja bola malá. Nakoniec sa narodila len s malou hmotnosťou 2150g, 49cm. Ale ja som mala preeklampsiu

sally001
4. máj 2023

Ahoj ja som síce nebola hospytalizovana ale mala som IGUR diagnózu ci ako sa to pisalo že plod zaostáva 3tt a ja po ivf som nemohla mat zle vypocitanu ovulaciu...no 2tt je v normálnom tehotenstve hranica....tiež ma strašili že keď nebude mala priberať výberu ju von ...ale malička priberala aj ked nie veľa ale každý týždeň som bola sledovaná a mala sa narodila malička do 3kg a na termín...bola aj je len menšie babo ...

jaass
4. máj 2023

@veroni111 ja som išla v 32tt do nemocnice lebo bol synček menší, o 4 dni akútna sekcia. Vďakabohu mi ho zachránili. Mesiac sme boli v nemocnici, z toho 3 tyzdne v inkubatore.

veroni111
autor
4. máj 2023

@jaass akú mal váhu? Môj ma 1200g

jaass
4. máj 2023

@veroni111 ked sa narodil tak mal 1400g 🙂

veroni111
autor
4. máj 2023

@jaass inak je všetko v poriadku? Je zdravý?

nevenka
4. máj 2023

@sim_simonka no moj prvy syn sa narodil 8 dni po termine, teda v 41 tt., mal 2810g a 51 cm, a nikdy ma nikto nestrasil, ze je maly...🤔

kikushaa
4. máj 2023

@veroni111 to je dost malo na 32tt ja som v 32tt mala odhad 1500g a uz to sa im nepacilo, a ukoncovali mi tehotenstvo - najma kvoli rozbehnutej preeklampsii

veroni111
autor
4. máj 2023

@kikushaa čakalo sa dva týždne,či priberie,ale pribral len 100g

veroni111
autor
4. máj 2023

@kikushaa mam aj tlak,cukor,menej vody

kikushaa
4. máj 2023

@veroni111 obavam sa ze v tvojom pripade sa uz cakat viac nebude, ak za 2tt babo nabralo len 100g s nahovno tlakom, malo vody plus este zvysenym cukrom predpokladam ze budu chciet tehotenstvo ukoncit. Drzim palce ja som rodila 32+4 tt dietko ma skoro 4roky a ma sa k svetu, prve som rodila este o tri tyzdne skor cize v 29tt a je z neho 9rocny sikovny skolak 🫶🙏❤️ vsetko dobre dopadne!

jaass
4. máj 2023

@veroni111 vďakabohu áno, zo začiatku som sa veľmi bala ale keď som videla ako každý deň synček napreduje, tak som potom už bola kľudnejšia. Hlavne musíš aj ty byť kludna 🙏 a keď sme prišli domov tak samozrejme sme mali veľa vyšetrení ale postupne ubúdajú 😇

kikushaa
4. máj 2023

@veroni111 neboj daju ti injekcie na dozretie plucok, 32tt je uz fajn tyzden, hlavne je dopravit sa do perinatologickeho centra este 2v1. Bude vas cakat nespocetne vela vysetreni prvy rok ale postupne sa to bude redukovat. Daj sa do skupiny predcasniatka tam je takychto pribehov milion.

veroni111
autor
4. máj 2023

Ďakujem dievčatá. Ešte ma zaujíma,aj keď ukončili skôr ako dlho ste boli v nemocnici? Ďakujem

kikushaa
4. máj 2023

@veroni111 mala som cisarsky bola som tam tyzden a potom par dni pred prepustenim ma hospitalizovali ku malej aby som sa o nu naucila starat. Ona v nemocnici bola 40dni

sim_simonka
4. máj 2023

@nevenka čo ti poviem, keby som prvorodička tak som neustále v strese. Ale viem že tieto ich soná majú taký odhad, že nic…ale čo doktor to iný názor. Jeden chcel ukončiť už v cca 35tt, druhy že Sak je dostatočne veľká, další že je menšia ale ok, další že veď ani vy nie ste veľká žena tak babo tiež nebude veľké…

mon895
5. máj 2023

Mna poslali ked mal syn v 30tt 1200g porodila som sekciou v 33tt a pri narodeni mal 1810g (na meraniach predpokladali ze ma max okolo 1500g) dodnes je mensi ale iny zdravotny problem nema. V nemocnici po narodeni bol 25 dni

divokykonik
5. máj 2023

Ja keď som mala kontrolu v 35. týždni, malý bol o kúštiček menší ako by mal byť. Avšak rast sa mu úplne zastavil, na čo sa prišlo v 38. týždni. Nakoniec som musela mať sekciu v 39. týždni, malý sa narodil s váhou 2340g a meral 46 cm. Teraz má rok a 7 mesiacov, dobehol aj váhu aj výšku, je podľa tabuliek presný priemer. Neboj, aj keby je bábätko menšie a narodí sa menšie, dobre bude. 🙂