Malé v brušku veľmi nerastie. Čo mám robiť?
je to moje druhe tehotenstvo ,ale take nieco som necakala....najprv mi lekar tvrdil ,ze tam nic nevidi a ze to moze byt mimomaternicove,,,nech som zbalena ked dostanem krce a budem krvacat hned do nemocnice ,potom o tyzden ze ano je to tehotenstvo normalne ,ale je to este prilis male mam prist o tyzden a teraz som v 9 tom tyzdni dnes dom bola na kontrole ze je to aktivne vidi tam pohyb,ale je to nejake malicke na 9 ty mesiac a ze tam aj vidi 2 vaky .......uz som s toho chora je mi do placu ziadna pozitivna veta nic!!!!
@mirka35 Tiez si myslim, ze z toho bude dvojcatka.. 😵 Drzim palceky a hlavne, ak sa to len kusok da, tak sa nestresuj, lebo budes stresovat aj ten (tie) pokladik (pokladiky), co mas v brusku!!! 😉
baby dakujem vam ste zlaticka ,aspon taketo povzbudenie diiiiik.....dufam ze mate pravdu a onedlho vam napisem ze je to ok 😀 🙂
Vysoke HCG si mala, lebo boli dve 🙂 Nie, ze si bola uz dlho tehotna 🙂 Preto su este malinke 🙂 Ale hybu sa, klepe im srdiecko a su dve! Uplna krasa! Tes sa na dve drobatka 😵
@mirka35
Presne jak pise @anjelicek26 ...ted Te ceka vsechno "vysoke"...proto jsou casto nesmerodatne testy u tehotnych s dvojcatky. Nechapu taky proc se nektere testy delaji, kdyz se predem vi, ze je to na 2 veci 😉 Zbytecne jsem se stresovala...vysli nam i testy na Dawnuv syndrom a podobne a nakonec nic, pry vysoke hladiny testu patri k dvoj-tehotenstvi...Tak to bylo jen do budoucnosti, abys nesilela pri necem podobnem 😉
I kdyz si myslim, ze Tvuj lekar...zvlastne praktikuje ve sve poradne...a je mozne, ze za tyden tam uvidi 3 vaky a za mesic 5vaku.. 😉 😀
@irriss - vsak to, ja by mala na lekara asi 30 otazok, taketo informacie, vsak by ma kleplo, ved jej vcelku nic nepovedal, len vydesil 😖
@mirka35 - ja by som zvazila prechod k lepsiemu odbornikovi, ak sa potvrdia dvojicky budes potrebovat aj tak extra dohlad, neriskla by som to s tym gynekologom, ktoreho mas. Mam aj pocit, ze k nemu nemas doveru a nic ti nepovie, nevysvetli, skor ta vystrasi.
keby mi to povedal takto normalne, ale stale len to iste opakoval je to nejake malinke noooo uvidime sam som zvedavy co s toho bude ....do kelu a ja cela spotena som bola a vystrasena ....
..nechtela jsem to psat...nevim, jake ma moznosti, abych ji tim nevystrasila... 😉 ☹
ale taky bych utekla...zvlast po mych zkusenostech...
@anjelicek26 @mirka35
@anjelicek26 niesom s Ba som sa sem len pristahovala a je to pre mna zlozite lebo nikoho tu nepoznam ,Ver mi rada by som mala nejakeho odbornika hoc by som si to aj zaplatila ,ale neviem sa pohnut nejak ,,,
Ja by som koli tomtu nevytvarala novu diskusiu ale zmenila lekara.....
Vela stastia
@mirka35 - spytaj sa tu babuliek, na nejakeho ineho gynekologa, dobreho, aspon budes mat referencie z prvej ruky. Tusim je tu aj tematicky Bratislavsky kraj, urcite ti poradia. To, ze tu nikoho nepoznas sa rychlo zmeni, vdaka detickam budes mat o chvilu kopu tehu kamosiek, aj tu z konika, uvidis... my sme sa stahovali za posledne roky uz dva razy, kazdy raz sme prekrocili hranice, viem, ake to je... a oba razy som bola tehu 😀 Ale zvladnut sa to da 🙂
@anjelicek26 dakujem ti si zlata .budem sa snazit si zistit nejakeho dobreho lekara .uvidim co mi povie o tyzden ten moj a zariadim sa podla toho.
@mirka35 ak Tvoj gynekológ, dopustil, že Ťa ponechal v takomto duševnom stave, je to zlý gynekológ. Podľa zákona aj vôbec lekárskej etiky má lekár individuálne, primerane, vhodne (berúc v úvahu rozumové schopnosti svojho pacienta a jeho momentálne psychické rozpoloženie) a hlavne zrozumiteľným spôsobom vysvetliť mu jeho zdravotný stav. On tak zjavne neurobil. Hľadaj si iného lekára, vždy NAMIESTE v ordinácii sa spýtaj, neboj sa povedať čomu si nerozumela, žiadaj vysvetlenie. Ak si "tŕemistka" predom si napíš na papier okruh otázok, aby si v rozrušení na niečo nezabudla. Veľa šťastia 🙂 🙂 🙂
Ahojte chcem poziadat o radu,som v 28 tyzdni tehotenstva a bola som teraz v poradni a lekarka mi povedala ze babetko je male a ze mi vobec nenarastlo brusko a ze ho mam moc nizko,doteraz bolo vsetko v poriadku aj sme pekne rastli a aj jem uplne normalne len nemam ziadne tehotenske chute skorej viac jem ovocie,co mam robit aby mi babetko narastlo?
toto by aj mna zaujímalo, som v 30. týzdni a vraj je babatko o dva týzdne pozadu vraj je to este v tolerancii ale tesne na hranici. velmi nerada by som bola hospital. da sa to neak ovplyvnit aby malický dobehol vahu? resp. mate neaké skusenosti ako sa to da ovplyvnit a ako vam to dopadlo?
Aj mne v 30.tyzdni povedali,ze babo je o 10 dni pozadu a som z toho vystrasena..vraj je to este v norme,o mesiac ma caka kontrolnu ultrazvuk,stale na to myslim a neviem,ako to vydrzim..ako vam to dopadlo?
Dievcence, hlavne necitajte diskusie na nete, lebo vam z toho zacne sibat. Ja som si na zaciatku citala a bola som klbko uzkosti. Teraz som v klide navacsom 🙂 kazde tehotenstvo je tak indivindi, ze to nema zmysel. Ak sa lekar sprava ako chrapun a nevie vysvetlit, tak ho treba zmenit. On ma byt ten, o ktoreho sa tehotna oprie vzdy, ked si nebude niecim ista. Nie smekusovy dobytok na pase, ale citlive mamicky, ktore potrebuju odpovede, empatiu a ochotu. Niektori gynekologovia by mali ist robit na chirurgiu, tam sa ich bezcitnost moze prejavovat kolko chce.
Kočky hlavne žiaden stres škodí to tak vám ale hlavne babatku.Mala som to iste pri malickej bola dva týždne po zadu s rastom,bola som na nervy a sestrička mi povedala že sa mám s babom rozprávať,že sa naň teším a že ho ľúbim a tak.Pozerala som po nej a myslela si že si zo mna striela,ale skusila som.Netuším či to pomohlo,ale o mesiac bolo všetko o.k,a maličká sa má k svetu 🙂

@mirka35 neboj sa, kdyz tam budou dve fazulky, tak protojsou malinke, neboj sa, za chvii to budou dva krasne bubacikove