Mali by ste ešte nádej?
Ahojte, od včera som tu písala viackrát. Včera 5+5tt, som začala špiniť, šla som večer hneď na pohotovosť, kde ma lekárka vyšetrila, následne pichla DICYNONE na zastavenie krvácania a povedala, že síce nevidí ešte plod ale vidí gestačný vak a žltkový vak, bola veľmi milá, povedala, že je všetko pekné, že to tam nevyzerá zle a teda nie je dôvod na obavy. Prišla som domov, špinenie zmizlo, všetko bolo fajn až do dnešného rána. Dnes som sa zobudila, šla na wc a pri utretí som zbadala maličký fliačik tmavej krvi pri silnejšom utretí, potom ďalší a neskôr hnedé špinenie. Šla som si pospať ďalej, keď som sa zobudila druhýkrát, tak na papieri jasnočervená krv, 2x som sa utrela a 2x jasná červená krv (slabšia ako menštruačná, bez zrazenín, ostal len červený papier). Hneď som utekala zas na pohotovosť, keďže moja gyn. dnes nerobí. Zajtra som k nej objednaná, takže už som chcela počkať, ale po krvi sa už nedalo čakať.
No a dnes na pohotovosti nemilé "prekvapenie"...neochotný pán doktor, ktorý ma hneď zdrbal, že čo chcem, že on nevie ešte ani povedať či ide o vôbec prosperujúce tehotenstvo, že to treba nechať na prírodu a čo ja od neho chcem...počkala som ale na vyšetrenie, pozrel sa tam, nepovedal ani slovo, len napísal do správy, že gestačný vak je nepravidelný, vo veľkosti 21x14mm. Videla som ho na ultrazvuku a v porovnaní so včerajšom vyzeral inak, bol člnkovitého tvaru (Včera pekná bublinka). Toto ma dosť vydesilo, následne mi pan doktor napísal do diagnózy MISSED ABORTION, ale mne pritom povedal, že "no ja to nevidím najlepšie, ale uvidíme, treba to nechať na prírodu ako to dopadne" ... Následne mi zobral krv na HCG, že mam prísť po výsledky zajtra.
Verili by ste ešte? Alebo si nemám robiť zbytočné nádeje? ;( Tá diagnóza v správne a ten jeho prístup, ma úplne zničili....Včera som z pohotovosti odchádzala vysmiatá, ešte mi pani doktorka pogratulovala k tehotenstvu (prvému, preto sa aj tak bojím a stresujem) a povedala, že to vyzerá fajn, aj keď ešte plod nie je tam, ale na to je vraj skoro. Teraz nekrvácam, len sem tam trocha svetlo hnedé špinenie a pobolieva ma v podbrušku a krížoch. Dnes som už ráno vstávala s takou silnou bolesťou prsníkov a jemne bolesti v podbrušku. Už sa bojim isť na wc :(
@ivkav5 Ahoj, ja som tak mala na zaciatku spinenie a tiez som sa zlakla. Na pohotovosti bola nastastie velmi mila lekarka. Cosi mi tam pichli na zastavenie krvacania + tiez som brala Dicynone a este cosi. Ale mne realne zabral az Utrogestan a potom uz bol pokoj. Nakoniec bolo vsetko v poriadku a maly ma uz 2 roky. V tomto stadiu je to naozaj bud-alebo, ale drzim prsty nech to u teba dopadne co najlepsie ❤️
@ivkav5 Ja som napriklad mala podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo, nakoniec to sice dobre dopadlo, lenze lekari mi par dni otvorene vraveli, ze oni nevedia naisto povedat, ze ako to je, ze musime cakat, v takom tyzdni este nie je velmi co vidiet. A velmi casto aj ked to tehotenstvo je, tak proste skonci skor, ako je mozne ho naisto potvrdit. Ked potom konecne videli tam nieco, tak mi povedali, ze som tehotna ale s tym, ze nech to este nikomu nehovorim, ze v takom skorom stadiu su potraty velmi tazke. Potom mi doslo, ze lekar je asi zvyknuty, ze ked zena ma dve ciarky na teste, tak to rozhlasi po celej rodine a znamych, ze je tehotna a musi takto komunikovat aj preto, aby zeny boli pripravene aj na tie negativne scenare. Lebo zial su pomerne caste, kedysi zeny takto skoro nemali ako zistit ci su tehotne, len museli cakat. Dnes to vieme zistit podla testov, ze asi, tak sa tesime, ale zial, kym si uplne clovek je isty, ci je to naozaj tehotenstvo, tak naozaj len treba cakat a cakat a zena sa nedokaze nebat a nestresovat, to je normalne. Zazila som to ja, nakoniec dopadlo dobre, u kamosky raz dopadlo zle a raz dobre... Len cakat. A to je na tom najtazsie. Myslim na teba, nech to dobre dopadne.
@cervenaruza123 ďakujem veľmi pekne❤️ tiež budem veriť v poziitívnu skúsenosť aj napriek nepriaznivému dnešku, ale snáď :(
A áno, to chápem, mám kamošku, ktorá v 7.tt kupovala kočík🙈🙈🙈🙈 no a u nás okrem mňa a manžela o tom nevie nikto len moj obvodný kvôli preventívke….ani nemám v pláne skôr ako v 13-15tt. oznámiť tehotenstvo nikomu….
Ja som to nezažila ale chcem ti len popriať veľa síl a držím palce. Dúfam, že všetko dobre dopadne.🙏🏼
Dnes už krv nie je, len veľmi jemné špinenie zatiaľ vždy pri toalete…chcem veriť, že to je len z vyšetrení 🙏
@ivkav5 nádej umiera posledná.
Buď rada že ta riesila aspoň ta prvá doktorka. Mna takto 2krat odbili tiež s tým že je to nízky týždeň a sa ešte nevie či ide o prosperujúce tehotenstvo. Oba dopadli zle. Ale mne ešte nebolo nič vidieť na ultrazvuku, resp ani má nepozerali. Ani mi jic nedali.
Ja som mala pri oboch tak že má zrazu riadne pichlo v podbrušku a hneď som začala krvácať + kŕče.
Spinila som v tomto čase celý týždeň . Na pohotovosti som bola viac krát . Užívaj ascorutin aspoň ak nemáš duphaston... 2dbi predtým bol krásny okrúhly
Vak som mala tiež nepravidelný dr sám povedal,že sa mu ten vak nepáči ,ale povedal,že ešte sa to všetko len vyvyja čiže je ťažko povedať ako to ďalej pôjde. ..vak bol prázdny ....spinila som ešte do 17tt občas ...
Dnes sa tešíme z 5m chlapčeka ❤️
A teda mised abort je dg ktorú oni vždy píšu ...mne ju písali do 23tt ...toho sa neboj
@zuzi0911 keby to chcelo byť aj u mňa tak 🙏❤️ veľmi verím, veľmi🙏 počkáme do zajtra, čo sa bude diať…aj si krvácala alebo len špinenie? Mala si aj nejaké bolesti popri tom? Ja som dosť citlivá na všetko a vždy aj po bežných gyneko vyšetreniach mám bolesti, tak si hovorím, že tieto teraz môžu byť kľudne z toho keďže aj včera som skončila na pohotovosti a aj dnes a samozrejme sa mi špárali vnútri🙏😅 tak toto ma drží pri živote ešte🙏
@ivkav5 držím ti palce 🙏 ja som mala tiež neľahký začiatok, moja dr. nevidela v 8tt plod ani srdiečko, že mám prísť o týždeň. Na druhý deň som išla k inému dr., ten mi po tom čo som mu povedala, že nevidela dr nič, tak ze sa mám pripraviť, ze to bude najskôr anembryomola (teda nevyvíja sa plod), ze bude treba ísť na kyret. Hneď po vložení sondy vraví, ze je to plány poplach, ze krásne všetko vidieť. Čiže závisí aj od dr. čo ktorý vidí, takže možno ten gestacny vak bude zajtra ok. Držím ti palce 🙏🌸

@ivkav5 to niektorí lekári tak komunikujú, treba sa obrniť v tehotenstve. Mne tiež kadečo porozprávali.
Napríklad na sone v 30tt že bábätko je zdravé ale nech sa nato neupinam, to je len sono.
Vravím či vidí nejaký problém. Nie nevidí, vsekto je ok ale istota je až po pôrode.
Tak načo má straší keď vidí že je všetko ok ? 😅🤷🏻♀️
Alebo o mesiac neskôr že sa mi bude zle rodiť. Len tak 🤷🏻♀️😅