Mali ste anhydramnión a porodili ste zdravé dieťa?

yvette351973
26. jan 2013

ahojte kočky!Je medzi vami kočka ktorá mala anhydramnion a porodila zdravé bábo?Mne odtiekla plodová voda v 14tt,teraz som v 18tt.Bola som už aj na morfologií,kde doktor povedal,že zdá sa,že všetky orgány sú v poriadku aj ked niektoré nebolo vidno pre nedostatok plodovej vody!Neviem si predstaviť ako sa to bábo v maternici cíti,netrpí,ved má obmedzený pohyb,určite ho to bolí!!!Ja som s tohto všetkého na nervy,pretože každý doktor, aj ked som bola hospitalizovaná povedal,,treba čakať a čakať,ale mňa to psychicky ubíja,nejem ,trápim sa....A ešte niečo,ak sa náhodou stane,že ho donosím a náhodou bude mať nejaké deformácie,to už sa načisto zbláznim,ako budem rodiť,ved bábo rodiť na sucho musí byť strašné.Kočeny,podelte sa somnou s vašimi skúsenosťami,budem vám vdačná 😎 awojte

nkem
26. jan 2013

ja som ležala v nemocnici s jednou ženou, jej odtiekla plodová voda, ale vo vyššom štádiu trošku, lepili jej ten plodový obal nejaký špeciálnym lekárskym lepidlom, mala prísny kludový režim, iba ležať, síce jej aj tak po troche vytekala, ale myslím, že to nakoniec dobre dopadlo. Ja som medzitým porodila, tak neviem ako to skončilo..ale držím palce p.s. bábo rodiť na sucho? no každý pôrod sa robí na "sucho" buď ti odteče plodová voda alebo oni ti prepichnú plodový obal a voda vytečie..

suge
26. jan 2013

Ahoj yvette351973. Pravdou je, že neexistujú smernice pre lekárov, ktoré by určovali čo presne robiť, keď žene odtečie plodová voda v nízkom týždni tehotnosti a tehotnosť sa udrží bez toho, aby bola tehotná ohrozená napr. zápalom. Ak to chápem dobre, teraz neležíš v nemocnici ale si doma, však? A plodová voda ti odteká stále alebo to bolo len v tom štrnástom týždni? Ostatné vyšetrenia (biochemický skríning z krvi a pod.) boli v poriadku? Ide mi o toto. Na Slovensku existujú aj lekári, ktorí uznávajú tzv. aktívny prístup k predčasnému odtoku plodovej vody aj keď ide o včasnejšiu tehotnosť. Skús si nájsť na internete napr. pojem "amniopatch". Lenže každý postup vyžaduje určité kritériá, ktoré musia byť splnené, aby sa vôbec začalo "niečo" robiť a navyše nie všade je vôľa a/alebo podmienky. Je mi veľmi ľúto čo sa ti stalo, je to určite veľmi ťažké. No nevzdávaj sa a neprestávaj sa pýtať, skús napr. aj na internete nájsť a kontaktovať lekárov, ktorí sa užšie venujú danej problematike, prípadne nejakého uznávaného "ultrazvukára" alebo tak. Veľmi držím palčeky nech všetko dopadne tak ako má a čo najlepšie pre teba aj bejby 😉.

pia22
26. jan 2013

Ahoj, ja som mala ťažký oligohydramion, v podstate som plod. vodu takmer nemala, k tomu poruchu prenosu výživy plodu. Zistili mi to až v deň pôrodu, vlastne až pri pôrode. Dovtedy sa nezistilo nič. Bohužiaľ alebo chvalabohu. Teraz je to už jedno. Drobec aj ja žijeme, to je najpodstatnejšie, aj keď je to z medicínskeho hľadiska smrteľná kombinácia diagnóz, na ktoré keby sa prišlo skôr, asi by to všetko skončilo inak. Ale medicína nie je dokonalá...a diagnostika tiež nie.

denisamilan
30. jan 2013

Pia ja mam podobny problem ale som este len v 24tyzdni, babo je mensie ako by malo byt a mam aj malo plodovej vody. Netusim ako to pojde dalej a ako to dopadne ☹

libus83
28. feb 2013

ahojte kočky, ja som v 21 týždni a na morfolog. UTZ mi zistili tiež oligohydramion a k tomu ešte, že bábatko má ascites (t.j. tekutinu v dutine brušnej) a .. pripravili nás na to, že to nemusí dopadnúť dobre..ale aj tak veríme, že všetko dopadne dobre..

zuzka1008
28. feb 2013

ja ti možem povedať len tolko, že rodiť nasucho nebudes určite, lekari maju specialne porodne lubriganty

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre