Máli ste vysoký tlak u lekára počas tehotenstva?
Má tu niektorá problém s tlakom u lekára? V tehotnosti. U nej mám vždy veľmi vysoký aj 153/90 a doma ráno mávam aj okolo 113/72 a večer trosku vyšší tak okolo 125-130 max na 80/85….
Riesil to váš lekár nejako?
tak to môže byť tým, že vybehneš z čakarne alebo tým že más strach ci bude všetko ok s babom.. meraj si rano a večer doma a zapisuj
Tiez som to mala takto ako ty. Obe deti mi kvoli tomu vyvolali na termin.
Az na konci teh. 150/100. Do par dni sa narodil.
Mala som na konci tehu, mala som aj holter, lebo ja som mala aj tep a dýchanie ťažké. Všetko ok, dostala som nejaké slabé lieky, po pôrode hneď vysadene, keďže inak mám stále nízky tlak a teda po 5r po pôrode,keby viem to čo teraz, tak sa tam ani nedostanem. Začala mi brutál alergia na mlieko v tom čase a tá mi to všetko vyvolávala.
Nie, odkedy som tehotna mam nizsi tlak, najvyssi som mala horny 126 ale to kvoli horucavam, ze som prisla cela zadychana a nestihla som sa aklimatizovat a uz ma volala. Ale pokial ten tlak nie je sustavne vysoky tak podla mna dr. Nebude riesit. Nemozes mat unho taky kvoli strsesu, ci je vsetko ok?
Ja som mala predosle tehotenstvo, aj ma ku koncu dr dala hospitalizovat a v nemocnici som mala tlaky ok. Dali mi teda len polku dopegytu na rano, aby sa nepovedalo. Teraz som zase tehotna a to iste sa opakuje a dr ze aby som pocitala, ze ku koncu ma zase da hospitalizovat. Akoze chapem ze je opatrna, ale aj to meranie tlaku sestrickou je take ze ledva si sadnem a uz meria plus som v strese ze co babatko, co odbery a pozeram na ten tlakomer a citim ako mi tep stupa uz len z toho merania a obav co mi zas povie na to.
@slniecko_2919 ja som tak mala pri druhom tehu. Doma ok u Dr vyšší. Ale následne to bolo už aj doma a bola z toho preeklampsia. Mávaš to aj keď nie si tehotná a ideš na kontrolu.
@slniecko_2919 ja som tak mala pri druhom tehu. Doma ok u Dr vyšší. Ale následne to bolo už aj doma a bola z toho preeklampsia. Mávaš to aj keď nie si tehotná a ideš na kontrolu.
@anonym_ed6b73 hej. Mávam to odjakživa u lekárov 😾
Áno, mávala som vysoký. Merala som si doma, vždy ukázala hodnoty. Aj na poradniach v nemocnici posledný mesiac to fungovalo rovnako, rovno si pri vstupnej prehliadke poznačili syndróm bieleho plášťa a mám to tam v systéme doteraz
No ja som mavala tiez vyssi, neriesil to dr., bol aj covid, to bolo moje tretie tehotenstvo. Az v nemocnici na kontrolach, v 38 tyzdni, to uz bolo 150/100, dali mi lieky, tyzden ok, ale u doktora aj na liekoch takyto vysoky, tak mi naplanovali porod tyzden pred terminom.
Dalsie tehotenstva tak podobne, ale s tym, ze toto posledne piate, uz som bola na liekoch cele tehotenstvo, ku koncu aj tak vyvolavali tyzden pred terminom.
Ale to som aj chodila od 32.tyzdna na rizikovu poradnu, kde mi brali krv a moc kvoli pomeru bielkoviny/kreatinin kvoli moznej preeklampsii, ale mala som to ok, ani opuchy som nemala, hoci boli teraz tie horucavy. Keby som vedela, ze ma takto vystresuju, co najdlhsie by som chodila k mojmu dr., a poprosila by som ho o tie odbery mocu a krvi, nielen "papierikom".
Treba byt ostrazity, ja by som si na Tvojom mieste kupila tlakomer a merala 3x denne, 3 merania za sebou po 2 minutach, v klude, spravila priemer, a zapisovala a doniesla ukazat dr., tak mi to kazali.
Ahoj, prvé tehotenstvo som od 7 mesiaca bola na liekoch ( dopegyt). Teraz som v 4 mesiaci a mám rovnaký problém ako ty. U doktora tlak vysoky a doma super. Kázal mi to zapisaovat a to je všetko. Že ak by to išlo hore aj podľa domácich meraní tak potom to budeme riešiť.
Budeš mat syndróm bieleho plášťa, mňa kvôli tlaku poslali na interné, kde mi ho lekárka potvrdila. Mám záznamy o tlaku pomaly od začiatku tehotenstva, dokonca som mala obdobie, kedy som mala doma problém skôr s nízkym tlakom, ale na poradni bol aj vtedy vyšší.
Budeš mat syndróm bieleho plášťa, mňa kvôli tlaku poslali na interné, kde mi ho lekárka potvrdila. Mám záznamy o tlaku pomaly od začiatku tehotenstva, dokonca som mala obdobie, kedy som mala doma problém skôr s nízkym tlakom, ale na poradni bol aj vtedy vyšší.
@lucys92 aj mne dali už na interné. A dali ti nejaké lieky alebo niečo?

si meraj tlak pravidelne, si to zapisuj do tabuľky a až potom to lekár bude riešiť...
môžeš mať syndrom bieleho plášťa ...