Málo plodovej vody a bábo zaostáva vo vývine

mathik84
28. sep 2015

Baby chcem sa opýtať. Mám byť v 32tt+2 ale podla kontrolného sona som 29tt+5, čiže malá mi zaostáva vývinom o dva a pol týždňa.Zistili mi menej plodovej vody. Prietoky a srdce sú ok.Kontrola o 2 týždne. Mali ste niektorá podobný problém? Ako to dopadlo? Veľmi sa bojím, čo bude ☹ Ďakujem za odpovede!

curious_george
28. sep 2015

@mathik84 ahoj, môže to byť všeličo, ale tiež to nemusí byť vôbec nič. hlavne buď pokojná. ak by tieto príznaky pretrvávali, prosím hneď po narodení dieťatka lekárov upozorni na možnú dg. neonatálna hemochromatóza. toto sú totiž jej sprievodné javy.
ale nechcem ťa v žiadnom prípade strašiť, naozaj o nič nemusí ísť. spomínaná dg je veľmi zriedkavá, len žiaľ mali sme s ňou vlastnú skúsenosť. manželka mala na konci tehotenstva rovnaké príznaky, lekári však neprišli na diagnózu. zistili sme to až neskôr... preto je dobré lekárov radšej upozorniť.
keby niečo, čokoľvek, daj vedieť.

bobulko
28. sep 2015

@mathik84 mala som to. robili mi kontrolne sono asi o tyden a plodova voda v pohode,len babo bolo drobnejsie. chodila som pravidelne na kontroly. babo sa narodilo v termine,vyvolavany porod,nakolko nepriberalo ako malo. nizka porodna hmotnost a po porode zisteny problem s vyzivovanim placenty. dieta mam zdrave a velmi sikovne.

katarinamarkova
28. sep 2015

@mathik84 ano. podla sona cca v 29t.zaostavalo mimco o 2t. a malo plodovej vody......pani dr. spravila paniku a vôbec nepocuvala ze ono mimco uz od prvých sono vysetreni je vzdy o nejake tie 2t. mensie......vtedy som jej radu - hospitalizaciu a injekcie odmietla, skonzultovala to s dalsim dr.

výsledok: vsetko uplne ok - mimco zdrave, tak ako ma byt 🙂

dejna86
28. sep 2015

aj ja som mala podobny problem, mala mi zaostavala na konci uz o vyse 4 tyzdne, porod mi vyvolali o tyzden skor lebo som mala malo plodovej vody , ale ziadne problemy neboli, len sa narodila malinka a drobna je aj teraz ked ma uz rok, ale my sme tiez mali tak nema byt pokom velka🙂 netreba velmi stresovat lebo to neprospieva nikomu, a je fajn si overit vysledky u viacerych lekarov, lebo mne jeden vravel to a druhy ine , jeden stresoval druhy nevidel problem..

galixx
28. sep 2015

Ahoj, mali sme presne to iste, zistili mi to v 30tt a odvtedy som bola az do konca na rizikovom, posledne tyzdne v nemocnici, brutalne ma vystresovali. Dcerka sa narodila uplne zdrava, ale bola mensia. Teraz ma dva roky a patri stale skor medzi mensie deticky ale tak v ramci priemeru. Chcem ta povzbudit, s najvacsou pravdepodobnostou to nic neni. Lekari dnes strasne sleduju tehotne zeny, skoro vsetky moje kamosky boli z nejakeho dovodu na rizikovom tehotensrve a vsetky maju zdrave deti.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre