icon

Malo vaše bábo diafragmatickú herniu počas tehotenstva?

aliqa
29. sep 2012

Som v 33tt a bábu diagnostikovali DH..síce mi o tom všetko povedali, ale na nete som toho moc nenašla..a bola by som radšej keby mi niekto napísal z vlastnej skúsenosti alebo zo skúseností svojich známych ..Ďakujem

katarina644
6. dec 2020

@nikola545 ahoj, my sme sa dozvedeli po narodeni o diafragmatickej hernii. Maly ma desat rokov, po narodeni mal prvu váznu operaciu, potom este dve, teraz v maji ho museli urgentne operovat kvoli crievkam, o dva messiacov dalsia operacia a uz mu brali aj 20 cm tenkeho creva. Z vlastnych skusenosti je to narocne, bud riesime pluca, hrudnik, a teraz aj crievka, je to nekonecny kolotoc. bud dobre a potom sa to zhorsi. Drzim palce.

tatianka97
6. dec 2020

@cabadajovci ďakujem, určite dám vedieť, pripravujem sa na to psychicky aj fyzicky, snáď Boh dá a budeme zdraví a aj všetky naše detičky s touto diagnózou 🙏

mocita1
18. dec 2020

@tatianka97 Boli ste na magnetickej? Ci ako to zistili?Nestresujte sa, nášmu chlapčekovi tiež diagnostikovali HD a ďalšie chyby na magnetickej, vo Viedni na špecializovanej klinike. Nakoniec ju nemal. Tak sa hlavne nestresujte jak Ja, bábätko to cíti.

tatianka97
18. dec 2020

Ahojte spolubojovníci, sľúbila som, že Vám dám vedieť ako bojujeme. Tak Lianka sa narodila pred týždňom v 38+1 s krásnymi mierami 3080g a 51cm. DH sa bohužiaľ potvrdila a dokonca jej zistili ešte niečo na srdiečku, tak na 4.deň ju operovali, museli jej dať záplatu lebo ten defekt mala ozaj veľký 🙁
Ale operáciu zvládla a teraz je v umelom spánku a bojuje ďalej a my každý deň čakáme na nejakú dobrú správu, ale zatiaľ sále rovnako, pľúcka boli veľmi utlačené tak dr hovoria, že to bude dlho trvať... Sú to najťažšie a najdlhšie dni nášho života, ale pevne veríme, že to malá zvládne 🙏
Neviete niekto kedy sa začnú tie pľúcka regenerovať? Ako dlho trvalo kým Vaše detičky mohli začať odpájať od kyslíka?
Ďakujem a držte nám, prosím prsty ✊

cabadajovci
19. dec 2020

@tatianka97 tak teraz som si prečítala aj tento príspevok. Gratulujem k malinké aj úspešné zvládnutej operácii. Písala som ti správu o tej tekutine,ale nám trvalo tri týždne,kým malého odpojili od umelej plucnej ventilácie. Boli to najhoršie tri týždne,lebo prišli všetky možné komplikácie,infekcie,zápaly,aj silný zápal pľúc... Je to individuálne a vyvrcholenie prišlo,keď malého začalo zalievať,bol ako balón,už som ho ani nespoznávala☹️ ale liečba zabrala,odvodnilo ho a odrazu sa rozdychal,prebrali ho z umelého spánku a napojili už len na kyslík a postupne sa zotavoval. No ešte ležal potom ďalších 5 týždňov,ale zvládli sme to. Bude to ťažký boj,ale dúfam,že to zvládnete🥰 budem sa za vás modliť,nič iné už neostáva,len veriť a modliť sa

pepaa12
19. dec 2020

Ahojte, som tu nova, momentálne v 21tt s rovnakou diagnózou našej malinkej, ľavostranná DH. Ani na sekundu som nepomyslela prerušiť tehotenstvo. Aj keď viem, že to bude dlhý a ťažký boj. Myslím na Vás všetky, čo prežívate to čo my. A držím silno prsty každej bojovníčke/ bojovníkovi 🙏🏼🙏🏼🙏🏼!!!! Držte sa baby

tatianka97
19. dec 2020
tatianka97
19. dec 2020

@pepaa12 aj my držíme prsty Vám, je super, že ste jej dali šancu ❤️

pepaa12
19. dec 2020

@tatianka97 dakujeme ❤️ A prosím informujte nás dalej, co je s Vasou malou.. Veľa veľa zdravíčka a síl prajeme🥰💖😇

5elza5
21. dec 2020

@tatianka97 našemu chlapcovi zistili po 5 mesiacoch ze pľúcna sú v poriadku, v tom čase nám vylúčili aj cystickú fibrózu. A prvý krát si udýchal po odpojení od pľúcnej ventilácie ( respektíve od kyslíku) až po mesiaci. Presne na vianoce. Domov sme si ho priniesli po 1a pol mesiaci. Dojčila som ho skoro do 2 rokov ;) Prajem vám veľa zdravíčka a cítim s vami. Tiež sme vtedy mali ťažšie sviatky ale zvládli sme to a všetko dobre dopadlo. 🙂

tatianka97
21. dec 2020

Tak my sme nakoniec ten boj prehrali ☹️
Náš anjelik mal veľmi veľký ten defekt a ešte k tomu aj vadu na srdiečku. Ale bojovala statočne 💔
Držíme všetkým detičkám, ktoré s touto diagnózou bojovali, bojujú a budú bojovať veľa veľa zdravíčka 🙏

11sofia11
21. dec 2020

@tatianka97 je mi to ľúto veľmi veľa síl prajem 😥😭

5elza5
22. dec 2020

@tatianka97 😭 to je hrozné, akurát včera som vám písala, že náš malý to nakoniec zvládol a verila som že u vas to tiež dobre dopadne. Je mi to veľmi, veľmi ľúto. Tiež sme volali každý deň v takomto čase pred a medzi sviatkami a raz bolo lepšie a raz horšie. Veľmi sme sa vtedy báli toho čo sa dozvieme. Ani neviem čo vám mám v tejto ťažkej chvíli povedať. 😭 slzy sa mi tisnú do očí len pri tej spomienke. Posielam vám veľké objatie 🙏💕

cabadajovci
22. dec 2020

@tatianka97 tak je mi to veľmi ľúto😢 stále som dúfala,že to zvládne...veľa síl vám,držte sa

mipi
22. dec 2020

@tatianka97 😢😢😢 nesmierne mi je to luto, verila som a myslela na vas vsetkych a najma Lianku kazdym dnom 😢😢😢 placem s vami a objimam aspon na dialku ❤️❤️❤️ uprimnu sustrast 😔😔😔

tatianka97
23. dec 2020

Ďakujem všetkým❤️ , je to veľmi ťažké, ale som rada, že som jej dala šancu, že sa narodila, bola veľmi krásna... ale Pánbožko si ju vybral za anjelika 😢

nikola545
2. feb 2021

Ahojte zeny uz som tu raz pisala. Bohužiaľ aj môjmu bábätku zistili diafragmaticku herniu este ked som bola v 20tt. No ale chcela by som sa vas všetkých ktorý si tým prešli spýtať ci vašim detičkám zistili nieco aj na srdiecku? Totiž momentálne som v 30tt a zajtra ma čaká jedno vyšetrenie u dr.holana mam obavy co mi povedia.

tatianka97
2. feb 2021

@nikola545 ahoj, nám na sone nevideli žiadnu vadu na srdiečku, až keď sa narodila, tak zistili, že tam nejaká vada je, ale to pravdepodobne z toho ako bolo srdiečko utláčané, ale vieš, že Lianka mala veľkú tú herniu, vy to určite zvládnete ✊

andreaa18
2. feb 2021

@nikola545 ahoj, môj mal srdiečko v poriadku. Držím palce

5elza5
9. feb 2021

@nikola545 náš mal iba vytlačené srdiečko na pravú stranu ale sono mu robili po pôrode no neviem aké mal zmeny ale po pár týždňoch sa lekár vyjadril že sú tam nejaké malé zmeny, že to má veľa ľudí a ani o tom nevedia. Že to nič neznamená v našom prípade.

nikola545
9. feb 2021

Ahojte zabudla som tu napísať mam za sebou to vyšetrenie u detského kardiológa. Takže srdiečko ma posunuté na pravej strane ale našťastie ho ma zdrave 🙏🏽💪🏽 nenašli tam žiadnu inu vadu. Akurát doktor sa este vyjadril k pľúckam povedal ze na ľavej strane ich ma trošku nevyvinute a prave ma stlačené ☹️ dúfam že to dobojujeme do šťastného konca tak ako vi ♥️

cabadajovci
9. feb 2021

@nikola545 držím silno palce a veľa zdravíčka prajem🥰

pepaa12
14. mar 2021

@nikola545 ahoj, kedy mate termin porodu? Idete sekciou ci klasicky? Nas to caka asi cca v polke aprila pravdepodobne sekciou, nasa malicka ma tiez srdiecko v poriadku, tak verim, ze to tie silne srdiecka utiahnu!!!! A vsetko zvladneme.🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Aj napriek prognozam

nikola545
14. mar 2021

@pepaa12 ahoj budem mať sekciu tak isto niekedy v polovici apríla. Možno sa stretneme keď budeš chcieť tak mi napíš správu drzim palce

nikola545
19. mar 2021

@pepaa12 ahojte dievčatá potrebovala by som od vás poradiť totiž na druhý týždeň ma čaká magnetická rezonancia a mám strach s toho vyšetrenia bojím sa úzkych priestorov ale musím to postúpiť kvôli malému. Chcem sa spýtať keď ste boli na tej MR tak do toho tunela ste mali aj hlavu alebo len telo ? Ďakujem za odpoveďe

mipi
19. mar 2021

@nikola545 ahoj, pri MR vysetreni budes cela v tom "tuneli", len nohy ti budu z neho trcat von. Ja som na nom bola 2x, pri druhom raze, tesne pred porodom, to ale bolo velmi kratke vysetrenie, nemas sa coho bat ;) Ja som pri nom lezala na boku, lebo na chrbte mi byvalo zle.

pepaa12
19. mar 2021

@nikola545 ahojky, a to preco ti idu robit magneticku?? Mne nic take nerobili ani nejdu

pepaa12
Autor odpoveď zmazal
majuska22222
20. mar 2021

@nikola545 ahoj áno mala som tam celé telo iba nohy trčali..aj ja som sa veľmi bála ale kvôli bábätku som to zvládla..bola som až 2 krát.. vyšetrenie trvalo 20 min..neviem kam idete, ale na Kramaroch je nová magneticka rezonancia a väčší otvor ako inde 😉držím palce ja mám doma krasnú zdravú trojročnú dcérku, už skoro štvorročnú 🙂 držim vám palce mamičky je to boj ale stojí za to 😊

nikola545
20. mar 2021

@pepaa12 ahoj doktor povedal že je to potrebné aby zistili aky ma rozsah závažnosti