Maltofer a tráviace problémy v tehotenstve
Zdravím, maminy, poraďte, prosím, som 25.tt užívam železo, keďže ho mám znížené, ale potom mám veľký problém s vyprázdňovaním... Aj niekoľko dní nič... Kebyže si aspoň probiotiká začnem dávať???
Ďakujem za rady.
Mozes skusit inu znacku.. globifer forte a pod, ja som vyskusala vela toho a z kazdej som mala problemy 😩 s probiotikami nemam skusenost 🤗
Globifer forte je ľahšie stráviteľný ale obsahuje omnoho menej železa v sebe ako Maltofer, poráď sa s lekárom.
@veron2811 tiež som ho brala a je to aj nežiadúcich účinkoch napísané, že môže ľudovo povedané zapekať..
ja som to riešila tak, že som si dávala 2ČL ľanových semiačok ráno do jogurtu... dr. mi kázala dávať si glycerínové čipky, ale to mi nebolo vždy príjemné... a ked som si tie ľanové dávala každý deň, tak sa mi upravila stolica na pravidelnú aj ked som brala maltofer a nebol žiaden problém 🙂
Nejedz kazdy den Maltofer..? Ja zatial problem nemam ale mnoho zien musi skusit viac moznosti...lebo casto ich upchava...ak nie je stolica ani obden...urcite by som hladala ine moznosti.
@veron2811 ahoj na zvýšenie železa ti odporúčam čučoriedkový sirup Narosan. Krásne upraví hodnoty a nie sú pri ňom tráviace ťažkosti ako pri tabletkách. Ak by si mala záujem napíš mi správu 🙂
@charlotte269 zdravím, je vhodný v tehotenstve? 🙂
@charlotte269 sranda ze čučoriedkový, lebo u nás cucky práveže pri opačnom probléme jeme, ďakujem.
@veron2811 prepáč až teraz som si všimla príspevok 🙂 áno je vhodný aj v tehotenstve ja som v 7- mom mesiaci a akurát ho beriem lebo mi už klesá železo
@charlotte269 diky 🙂 len kukám tá cena je tiež parádna 🙄
@veron2811 písala som ti správu 🙂

@veron2811 kúp si napr Floradix. Ten je omnoho ľahšie stráviteľny a nerobí take problemy