Mám 35 rokov a lekár mi odporúča Trisomy test
Ahoje momentalne som v 10tt zatial vyzera vsetko v poriadku,ale mam 35 rokov lekar mi odporucil trisomny test !neviem co mam robit co mam ist alebo nie o 2 tyzdne idem na odbery co sa robi normalne v 12 -13tt !tie mamicky ktore rodili v 35 ke a vsetko mali ok dali ste spravit aj trisomny?dakujem
Nie, bez komplikácií načo?
Kombi test a veľký utz bol úplne bez problémov
Tak načo platiť ďalších 500e
@tanyan ved jasne, ze s vysledkami ta oboznami lekar aby ti nejaky clovek z labaku neinterpretoval vysledky po svojom. Neviem si predstavit, ak by vysiel blby vysledok, ze ti to treskne per telefon clovek z labaku, ktory dviha telefony. Od toho je predsa lekar. Mne trisomy v 34 odporucil znamy lekar, neda sa s realnou zachytnostou porovnat s tripple a samozrejme na amnio by som nesla, tam uz riziko je, aj ked mizive, ze sa nieco pokasle. Stale je to invazivny zakrok.
Ja som rodila v 37, ked som sa lekara pytala, kvoli veku, co on na to, tak sa ma opytal, ze prosim Vas, aky Vy mate vek? Ze podla neho netreba. Mala som potom v 17tt. dobre aj tripple testy, tak ma ukludnoval. 2 deti predtym som mala v 30 a 32 rokoch, mali bradykardie po narodeni, boli sledovani na kardio, dcerka asi pojde este posledny raz pred nastupom do skoly, ale vsetko v poriadku, tak som sa ho pytala aj kvoli tomu. Ale kedze neslo o ziadnu anatomicku vadu, len mierne funkcnu odchylku, tak povedal, ze to by ani ten speci morfo ultrazvuk nezachytil nic taketo. Ze on proste vidi zdrave dieta. A aj je zdravy. Sesternica rodila ako 35 rocna a tiez nebola na ziadnych speci testoch.
Zamyslala by som sa asi, keby to bolo uz 39, 40...🤔
nebola som, nič by to pre bábätko nezmenilo 🙂
Som tehotna v tomto obdobi, mam 36, lekar sa ma spytal na amnio, ale netrval na tom, je to dobrovoľné a ja som nad trisomy ani amnio neuvazovala vôbec, len ak by boli nejaké nezrovnalosti a problémy... Držím palce, teš sa z bábätka a nestresuj, nehľadaj zle veci, mysli pozitivne ❤️
Mam 35 rokov,a trisomy som si dala spravit pre svoj vnutorny klud.nik ma nenutil,lekar mien navrhol,ze je takato moznost.v rodine mame uz dieta s downom,teta si nedala robit ziadne testy a po porode zazili sok 😔 chlapcek je velmi chory,maju to velmi tazke..
@simona92101 mozno je to šokk ale je ich dieťa, ja by som nedokazala zabyť dieťa v 25tt.😞.mojej znamej vysli pozitivne testy, porodila v 25tt a ani to dieta len vydieť ani pochovať nechcela, ja to nepochopim.25tt to babetko hladkala , sa prihovárala k nemu a zrazu zahodí ako odpad.
ja som si dala, pre pokoj v dusi a "zlu skusenost" z prveho tehotenstva 🤷♀️😊
Nie, nedala som si spravit ziadne specialne testy navyse, ani amniocentezu. Ja som mala rozumneho lekara, ktory pozeral na vysledky, nie na vek. A kedze tie boli ok, chodila som len na bezne prehliadky.
@ildiko36 kazdy ma pravo rozhodnut sa sam..zivot maju velmi tazky,chybaju im financie,prispevky minimalne,rodicia zdravie podlomene,kedze muz robi od nevidim do nevidim len aby mali dake financie,zena doma-syna krmi,nosi,prenasa,kedze je velky tak nevladze ...sami nevedia,co s nim bude ked oni uz nebudu vladat..a toto je to najhorsie 😔
@simona92101 to ale nikto nevidi, nikto kto to nezazil, sa k tomu nevie a ani by nemal vyjadrit ale konikovske matky velmi radi moralizuju a biju sa do prs akoby to oni nedokazali, lahko sa hovori kazdemu, kto to nezazil (a obzvlast ak uz jedno dieta mas a je odsunute na vedlajsiu kolaj lebo vsetok cas a energia matky je venovana tomu choremu surodencovi a este nasledne na neho prenesu bremeno, ze sa o surodenca patri starat, ked tu raz rodicia nebudu) - nie, ja by som si to nevedela predstavit, uprimne obdivujem kazdeho, kto to zvlada
@petamich su krajiny kde tieto NIPT testy su samozrejmostou. Ako pises, snad raz aj u nas budu miesto triple 🙂
@petamich presne tak ako pises...mne je tazko pri srdci vzdy,ked sme na navsteve u nich..pomahame ako sa da,ale nestaci to.len navsteva u specialneho zubara ich jednorazovo vyjde okolo 700e,kedze chlapec musi byt v celkovej narkoze..a predsa sa najdu ludia,ktori im zavidia ze dostali prispevok na auto ci bicykel pre chlapca 🤦♀️ to,ze dochodok mama ako opatrovatelka bude mat minimalny a kto sa o nich a o neho potom postara,na to uz nik nepozera. Sami priznali,ze keby vedeli ake bude mat diagnozy,ze by sa rozhodli inak 😔
Ja som rodila v 37,5 a nedala som si robit testy navyse. Jedine co som bola je morfologicky ultrazvuk. Lekar velmi rad odporuci kde co ked ma z toho peniaze.
@simona92101 ja to tiež pochopím, ja pracujem s takými pacientami, len v nemecku skoro vsetko preplaca poisťovňa
Rodila som 35, nedali sme ani Triple test (ten zadarmo), ani žiadnu genetiku. Iba kvalitné sono, aby sme sa vedeli pripraviť, ak by bolo treba niečo riešiť po pôrode.
Nedavala a vsetko ok. Mam dve deti po 35. A poravde nemam znamu, ktora by rodila skor ako 33. Vsetky maju deti ok.
Rodila som v 38-mich, od začiatku som vedela, že chcem AMC, aj som ju absolvovala. Platené testy som si nedala robiť. Len sono som si hradila sama - v 13.tt a tuším, že v 18.tt.
Ja som mala 28 keď som bola tehotná a dala som si urobiť dokonca nifty pro, už len preto aby som mala celé tehotenstvo pokojne a vedela som že bábo je z genetickej stránky v poriadku
Lekari z toho maju nejake "provizie" pokial viem, preto to tak ochotne ponukaju mamickam. Proste biznis.
@bela30 maju z toho nieco, ale napriklad pri mne mali tolko ostari :D 3x vypisana ziadanka, 2x odber, bola som u nich prva co si dala complet, potom ten vysledok konzultovala s genetikom, mne to vysvetlovala 20 minut co vyslo atd…vsak nik nikoho nenuti a moze si spravit na to nazor sam, ci mu to za to stoji alebo nie. Mne tych 500€ za pokoj stalo a preto som do toho isla 🙂
@lucinka9292 Vidis a ja poznam mamicku, ktoru do toho doktorka dotlacila uplne zbytocne. Len preto lebo babo bolo nejako inak otocene v brusku a vraj tam pani doktorka nieco nevidela. Mamicka ostala uplne v soku a v tej panike test podstupila, ktory samozrejme vysiel v poriadku. Neskor sa ukazalo, ze pani doktorka si z testov robi mega biznis a posiela na ne pomaly kazdu mamicku..
Rodila som ako 39r. aj 41r. Nedala som si nič robiť dokonca ma nikto nikam neposlal

@hariet mozno sa raz dozijeme doby, ze nahradia triple, budu sa robit automaticky a pre buducu mamicku to bude len dalsi odber 🙂 ale to uz asi ja nestihnem