Mám napísať kamarátke, keď som sa dozvedela o jej problémoch v tehotenstve?
Moja blizka tehotná kamarátka sa dozvedela, ze bábätko má nejakú vážnu vadu a lekári jej odporúčajú umelé prerušenie. Je v 20tt. Ja som tehotná tiež 37tt. Dozvedela som sa to od jej muza, nie od nej. Pocedal mi to preto, aby som sa nepýtala na jej tehitentvo a nekontaktovala ju, ze si to on nepraje(v štvrtok bola na kontrole a väčšinou si vždy napíšeme, čo nové) mali jej potvrdiť pohlavie a teda neviem, xo mám robiť. Sama mi zatiaľ nenapisala, ja som v komunikácii posledná ktorá neodpisala a nechcem vyzerať, ze sa nezaujimam. Nemám pisat? Som nahnevana na jej muza, ze má postavil do tejto situácie. Keby mi to nezakázal, normálne ako zvyčajne by som jej napísala, ako dopadla kontrola a nechala rozhodnutie na nej, či aa chce vyrozprávať… cítim, ze sa potrebuje vyrozprávať a možno by jje to padlo vhod, len nevie ako zacat, ale on mi to zakázal a mna to teraz trápi dvojnásobne. Neviem aa z toho spamätať, neviem, čo musí zažívať ona. 😢
Mám ju nechať? Mám taký pocit, ze ten muž jej to zakázal komukoľvek pocedat. On je taký manipulátor, nemysli na pocity inych. Poraďte
Napisala by som,ale nieco neutralne. Ako sa ma alebo nieco v tom duchu. Nepytala by som sa ako dopadla kontrola.
Uplne normalne by som jej odpisala, len nie nic co sa tyka tehotenstva ale nieco uplne nepodstatne konverzacne. Pripadne spomenula ze mi ze keby mala chut napr ist na kavu alebo podobne nech da vediet - predpokladam ze ste sa stretali, tak netunene navrhrnut a nechat na nu .
Ty nemozes vediet co by ona chcela a co citi.Nechaj ju nech to spracuje ona sa ozve, ked sa neozve do par dni zavolaj ju na kavu von..
Nechaj tak, ona sa ozve.
je fajn, že si posledná v komunikácii čo neodpísala... tak odpíš na to posledné a nepýtaj sa čo na kontrole. (veď kludne si mohla aj zabudnúť že mala termín kontroly)
@1mina áno, stretávame sa…ma ísť somnou v stredu pre kočiar a ona si nala povodne popozerať nejaký pre bábatko. Neviem, čo mám fakt robiť. Keby mi jej muž nezakázal ju kontaktovať tak jej prirodzene ešte v ten deň napisem a nechám ju samu na rozhodnutie, či odpíše.
@zuzanka.zuzu ale práve to, že posledná správa je z noci, ze sa tesi na kontrolu a snad sa dozvie pohlavie, ja som už spala, správu som si našla rano keď som vstala o 10:00 a hneď za tým som mala aj spravu od jje muza ze jej nemám pisat ohľadne tehotenstva, ze si to on neželá… na otázku čo sa stalo len napisal ze ju posllai na potrat, lebo dieťa je choré
@beata_k budem v to dúfať 🙏
Nepíš jej nič.
Ó pár mesiacov neskôr mozno
No tak sa asi zrutila psychicky a aspon jej muz ma natolko rozum, aby predisiel este vacsiemu zruteniu, posledne co chce je sprava od veselej tehotnej kamosky 🙈
@luccija práveže ja neviem, ako sa cíti to sú len moje pocity a myslienky, podľa toho ako ju už poznám. Nepoznám ju mesiac ani rok, ale cely život od škôlky… akurát takú vážnu situáciu sme nikdy doteraz nemali. Ozvať sa ozve, len to že neodpisujem je napadne veď si píšeme takmer každý deň a zrazu z mojej strany ignorancia a nezaujem …
@cyberk si strašne hnusna…ako mozem byt v tejto chvíli veselá???? Ty kde zijes??? Tešiť sa z takej vážnej veci?
Asi jej nepíšte. Ono keby chcela tak by vám napísala ona. Keď sa do nej vcitim asi by sa mi tiež ťažko čítali ľútostne správy, pretože to musela byt pre ňu poriadna rána. Nechajte ju, nech smúti so svojou rodinou a ona sa vám určite po nejakom čase ozve 😔
Ja by som napísala. Len by som sa opýtala, ako sa má a či platí to stretnutie v stredu. Ak Ti neodpíše alebo len napíše, že stretnutie sa ruší, tak budeš vedieť, na čom si. Potom budeš len čakať, kedy sa opäť ozve - asi až keď "to" sama spracuje alebo sa bude chcieť vyrozprávať.
Nekontaktuj ju nijako.
Ťažko povedať, musela by som byť pri tom "zakazovaní". Môže byť, že muž ju chce len chrániť. A môže byť, že ona ho zaprisahala, aby to len preboha nikomu nepovedal. A môže byť, že len si on zmyslel. Každopádne, asi by som jej napísala niečo neutrálne, v štýle ahoj, ako sa máte? A uvidím, čo mi odpíše. Ak ti muž zakázal kontaktovať ju úplne, tak to je total divné a v tom prípade by som jej aj tak by som jej just napísala.
@sovica to mi príde dosť kruté, keď si mala ísť vybrať kočík pre svoje dieťatko 😏
Netesis sa na svoje dieta? Ides na potrat? Nevies si predstavit, ake by to bolo keby ti teraz lekar oznamil, ze je koniec? Daj tomu cas, musi byt psychicky dost na dne… jej muz je pri nej a vidi to, nebud taka sebecka, o lutostive reci takato mamicka vobec nestoji
Nechaj to na nu. Potrebuje cas to spracovat, rozhodnut sa co dalej. Je to obrovska rana a rozhodnutie este horsie. Ty nikdy nemozes pochopit co preziva. Ake je to hrozne dozvediet sa nieco take. A potrebuju si to vyriesit oni dvaja . Ine nazory nie su podstatne. Mozno ta ani nechce stretnut/ pisat/ volat skrz toho, ze ty cakas zdrave babo. Nechaj to na nu. Tvoje cislo ma.
Ja by som jej napísala stručne v zmysle, že ťa kontaktoval jej muž a nech sa ozve, keď sa na to bude cítiť. A potom by som to nechala na ňu. Tak som postupovala v podobnej situácii ja a stretlo sa to s vďačnosťou z druhej strany.
Este mi napadlo. Mozno ona sama poziadala muza nech to s tebou "vybavi". Mozno nemala sil ti to hovorit a momentalne s tebou nechce hovorit
@gabriela2952 Ak boli spolu dohodnuté na stredu, tak aj tak by sa jedna alebo druhá museli kontaktovať, či to platí resp. kde a kedy sa stretnú. Takto je to také neutrálne. @autorka sa jej neopýta priamo na to, ako dopadla kontrola, ale nechá kamarátku, nech sa sama rozhodne, či jej o diagnóze povie alebo si to nechá pre seba. Či ako si to teraz predstavuješ? Boli dohodnuté a zrazu ani obraz, ani zvuk? Však ak by sa jej kamarátka neozvala a @autorka by túto správu od jej manžela nevedela, tak pravdepodobne sa bude o kamarátku báť a napísala by jej tak, či tak...
...a mimochodom, kamarátka nemala ísť vyberať kočík, ale @autorka
@cyberk prišlo mi t teba strašne zle. Ze od veselej tehotnej kamarátky. Ty si normálne hnusoba hnusná. Aj všetky tie, čo to lahkujete ako to môže vôbec s niekam taký súhlasiť? Keby sa toto stalo vasej blízkej priateľke boli by ste veselé???? Hnus hnus hnus….
@beata_k Nie to si nemyslím, on je zvláštna povaha…on každému hovoril, že čakajú chlapca pritom pohlavie mala mat potvrdené až v štvrtok. Predomnou jej raz pocedal, že keď to bude dievča ani nech to domov nenosi, že on určite robi len chlapcov…vraj to myslel zi srandy ale smial sa len on…
Ja suhlasim s
@cyberk.
Jasne, ze ta to trapi tiez, ale nejde o tvoje dietatko. A myslim, ze jej muz az velmi mysli na svoju zenu.. Lebo kebyze mne sa take nieco stane tak posledme co chcem je vidiet inu tehotnú co ma všetky vysledky v poriadku. Tu nejde o to, ze by ti to nepriala, ale citi nespravodlivost, zufalstvo a dookola sa pyta ze prečo prave ona preco jej babatko. To ako fakt si myslis, ze pojde s tebou po kocik? Snad nie... Ak bude jej babatko ozaj umrie, tak ver, ze na tvoje sa bude vždy velmi trpko pozerat, zakazdym ju nesmierne pichne pri srdci, lebo i jej mohlo byt uz take velke, i jej uz mohlo robit prve krociky atd atd..
Pocuvni jej manzela. Hadam on je jej najbližšia osoba nie ty. Ak bude chciet ozve sa.
aha takto, jej muz ti to napisal!!!!
takze sa jej ozvi. Niektori muzi su hovada. Aj ten moj popisal mojim kamoskam hluposti, pretoze ma chcel odstrihnut od okolia. A moj potrat na to vyuzil, este mi rozpraval o tom ze kamoska asi neni dobra kamoska ked sa mezaujima ako sa citim....
fakt sa ti divim ze si ho posluchla. Preco?
normalne jej napis..... ospravedln sa ze sa ozyvas az teraz, ale ze ta kontaktoval jej muz.
mozno ON chce potrat, ona mozno zvazuje - a jej chlap sa boji aby si na nu nemala vplyv v rozhodovani, co dalej.
@sovica ja som si mala ísť prevziat kočiar a ona chxela ísť somnou do predajne pozrieť a vyskúšať nejaké. V devinskej je predajná kde sa dá objednat kočiar a dajú ti tým vacsiu zlavu, čím máš viac dni do pôrodu. Chcela to využiť
Reagujem na toto “ cítim, ze sa potrebuje vyrozprávať a možno by jje to padlo vhod, len nevie ako zacat
Nie, nevies ci citi…cez vikend bola s muzom pockaj par dni…ale bude to tazke pre nu prezivat svoje trapenie a vidiet teba s bruskom aj, ked za to nemozes.
proste sa ozvi - a zvysok nechaj na nu.

a ty akoze nie si svojpravna? 🤷🏼♀️