Mám počkať, alebo ide o missed abort?
Som v 8tt od poslednej menštruácie. Sóno vypočítalo plod starý 6 +0 tt.
Na sóne nie je vidieť plod iba gestačný vačok, ktorý stále rastie má 19mm a žĺtkový vak 2mm.
Nemám bolesti. Mierne napätie v prsníkoch, nebýva mi zle za celé tehotenstvo mi bolo max 3. Bývam unavenejšia posledné 2 týždne.
Užívam utrogestan od začiatku tehotenstva. Neviem čo mám robiť. Lekári sú presvedčení, že je to missed abort
ja som ich poprosila aby sme ešte počkali tak mi dali šancu do pondelka. Stále uvažujem či robím dobre, alebo nie. Psychicky ma to všetko veľmi vyčerpáva.
Na ďalšiej strane mám ešte aj veľký strach zo zákroku či ho spravia dobre. Je ťažké sa so všetkým vyrovnať a správne sa rozhodnúť, keď v sebe človek živí možno ešte nejaké plané nádeje. Prosím poraďte mi. Ďakujem
Ahoj, ja som bola v podobnej situacii... Podla PM uz malo byt srdiecko a na uzv iba gest.vacok. Lekar na Kramaroch sa mi smial ze ci chcem cakat na zazrak, ze som potratila. Ale ja som sa rozhodla pockat a ked som o tyzden prisla na kontrolu, srdiecko bilo ako zvon a dr.na Kramaroch nechapala. Dnes ma moj "gestacny vacok" 19 mesiacov a rozdava radost 🙂 takze nie kazdy novy zivot sa vyvija podla tabuliek a ak ti to tvoj zdravotny stav dovoli, urcite pockaj
@chantall005 urcite pockaj, ja som sla k dr. v 5tt a isla s usmevom oznamit, ze som tehotna a ona ma hned schladila, ze potrat, lebo ze tam nic nevidi... Dnes ma babatko uz 600g takze vsetko je ok. Drzim palce
Ahoj, pokial nekrvácaš svetlo červenou a nemáš bolesti alebo aj máš mierne podbruškové počkaj, ako povedali baby zázraky sa dejú ja tak mám dcérku, vôbec ju na sone nevideli a HCG stúpalo...držím palce, isto si urobila dobre.Predtým som si takto nechala urobiť kyretáž , pretože to bol primár a jedna doktorka vtedy chcela čakať, ale presvedčili nás , že má pravdu, že zostal len obal,,,,nemala som dobrý pocit, určite by som mala lepší pocit keby som skúsila počkať, ale nikto sa ma na nič nepýtal...pri druhom sa to zopakovalo len s inými doktormi a dopadlo to dobre.Je pravda, že som pri potrate mala krv, ale aj tak by som to rada vrátila spät a zabojovala.Ved druhýkrát som špinila a všetko bolo ok.Držím palce a treba sa pripraviť na všetko, osudu neujdeme a urobila si všetko, čo si mohla.
@chantall005 tiez by som cakala a ked bude v pondelok len o cosi vacsie tak cakaj dalej. Nevzdavaj to.
Určite budem čakať, ďakujem za pomoc. Dali ste mi nádej ďakujem 🙂
ahoj. ja som začala špiniť v 17tt, zistili, že plod je veľký na 13tt a nebije mu srdiečko... v každom prípade ti držím palce... vyčkaj, občas sa môžu mýliť aj oni 😉
@chantall005 este rozhodne pockaj...ak to je MA, nic sa ti nestane, ak pockas....ja som takto -sice nevedomky- zila cca mesiac...po diagnostike MA (zacala som krvacat) mi dr. odporucila cakat aspon 5 dni, ci sa spusti potrat sam, co sa aj stalo....som rada, sice to bolelo, ale dalo sa to vydrzat, telo sa krasne vycistilo a po mesiaci sme sa mohli snazit znovu....a div divuci, asi to ozaj vyslo hned na prvy sup 😉
@bajana to ma veľmi mrzí ☹ mám taký pocit niekedy ako keby si s týmto musela proste prejsť väčšina ako to tak čítam..ako keby sa ten organizmus mal nejako naštartovať na to zdravé tehotenstvo.
a gratulujem k dieťatku 🙂
Ja budem čakať, stále nemám žiadné bolesti je mi v podstate dobre. Posledné 4 dni mi býva ťažko od žalúdka ráno ale to je tak všetko.
Dúfam, že všetko dobre dopadne, stále v sebe živím nádeje.
@chantall005 ...ja ti drzim velmi palce.....aj ja som zazila kyret v 13tt ,ked som sa rozplakala dr.mi povedala ze to mam skusit brat aj z inej stranky ,ze je to tak lepsie ako by sa babo malo narodit nie uplne zdrave a trapit sa cely zivot....bolo to tazke a stale na to malinke myslim.Chcem ti dodat silu a mozno ta aj povzbudit, ze ak by to aj nedopadlo dobre,co verim ze dopadne,urcite to na dalsi krat vyde...Ja mam ddnes doma krasne dvojicky babule,ktore nam robia radost :D ....Takze drzim palce a verim ze nam tu napises ze SRDIECKO je TAM bije :D
Ahojte,
tak dnes som bola na spomínanej kontrole, ktorá dopadla podľa očakávania lekárov. Plod tam nebol resp. bol už rozpustený v tekutine, ktorú obsahoval gestačný vačok. Gestačný vačok už veľmi narástol a lekári sa obávali otravy krvi, prípadne iných komplikácií. Mala som šťastie v tom, že v nemocnici bol výborný lekár , ktorého poznám a požiadala som ho aby spravil zákrok on s čím samozrejme súhlasil. Prístup bol skvelý a zákrok mi urobili dobre. Nemám našťastie žiadne komplikácie. Vnútorne sa mi veľmi uľavilo ( posledný mesiac som bola veľmi nervózna bez príčiny - pravdepodobne obrana organizmu, alebo nejaká tá ženská intuícia, že nie je dobre) nervozita opadla a mám lepší pocit. Teším sa na zotavenie a snažím sa pozerať na to pozitívne. Dúfam, že ten ďalší pokus bude už úspešný. 🙂
Dobry den potrebovala by som poradit...Dnes mi ma zacat 8 tyzden,, v piatok som bola na kontrole u doktrora to bol koniec 7 tyzdna,urobil mi sono a skonstatoval ze plod nerastie a nevidi ani bit srdiecko i ked pred troma a po tyzdnami bolo vsetko ok.... Zhodnotil ze pojde o missed ab,ale povedal aby som do stredy pockala a prisla na kontrolu....tvrdil mi ze skrvacam a budem mat bolesti ale zatial chvalabohu nic obcas ma pichne jemne v odbrusku,ale nespinim ani nekrvacam...som unavena,mam citlive prsniky a pocit na zvracanie ...mozu byt take priznaky ak by plod nezil???? tuto stredu idem na kontrolu mzslite ze je este nejaka nadej ze bude dobre,doktor mi ju nedal...dnes som si este pre istotu urobila test a bol pozitivny a ciarky be boli viditelne hrubo..co vy na to,,,,mam este verit dakujem
@pipisa1 urcite este cakaj,vzdy je nadej,viem o com hovorim.mala som presne rovnako ako ty a dobre to dopadlo.prajem vsetko dobre.prve babatko.?
Ahojte baby. Chcela by som sa s vami poradit. Mam velmi nepravidelnu menstruaciu, teraz som nemala dokonca 4 mesiace no to mam od kedy som ju prvykrat dostala. Teraz mam 27 rokov a stale si to lieta 🙂 doktor povedal, ze ma vela takych pacientok a ze menzes k zivotu nepotrebujem, tak sa nemam strachovat. No aj tak ma poslal na sono. Tam som sa dozvedela, ze asi cakam babatko. Presnejsie povedane mam gestacny vacok vraj zatial este velmi malinky 3mm. No krvne testy mam vraj negativne a vraj malo tehotenskeho hormonu. Aj dva tehotenske testy mam negativne. Vraj mi zoberu krv este za 2 tyzdne, ci to nerastie a na sono mam ist o tyzden. Myslite, ze na tietesty bolo este moc skoro? Este nemam deti a bola by som velmi stastna 🙂 budem rada za kazdu vasu radu 🙂 Janka
@jaja131 no ja ti s urcitostou povedat neviem ako sa to bude vyvijat a ty mozes jedine testovat a cakat a verit ze bude vsetko tak ako ma byt.Hoci ja som vzdy sla doktorovi s pozitivnym tehotenskym testom , kde videl len malicky gestacny vacok ako tebe,ale to nic este neznamena, kludne ti mozu rast hodnoty HCG pomalsie ,kazda zena je ina, no s urcitostou sa v priebehu par dni dozvies ako to vlastne je.Mne tiez vzdy na zaciatku bolo vidno len gestacny vacok a az v neskorsom tyzdni babatko.neboj mysli pozitivne,zameraj myslienky inam,rob stale nejaku cinnost nech ti cas ujde rychlejsie,a vravim sprav test bud zajtra alebo pozajtra s citlivostou 10
@siska765 ano urobim si ho urcite 🙂 ja som myslela, ci mi to este neukazuje aj preto, ak mam nieco s hormonmi ked aj tu menstruaciu mam taku nepravidelnu. Sestricka tiez povedala, ze to moze zacat rast. A snazim sa na to nemysliet no neviem to 🙂 ale to mi asi nepomoze k nicomu dobremu. Tak sa aspon pokusim nieco vymysliet a zamestnat sa niecim pozitivnym. Dakujem moc za podporu 🙂. Je to pre mna prva skusenost s tehotenstvom, preto som asi taka nervozna.
No presne moja situácia z pred polroka😒iba prázdny gestac.vak a plod nikde. Žiadna akcia srdiečka a to už bol začiatok 8tt. Hneď ma poslal dr. Na kyretaž ale chcela som počkať este pár dni... No nič z toho nakoniec mi urobili sono este aj v nemocke a žiadny plod a bol začiatok 9tt😒 vybavila som si kyretaž s jednodnovej chyrurgiou na Sliaci, nechcela som v BB ani za svet.... Vsetko dobre prebehlo je to 5 minútovy zákrok so slabou vnutrozilovou narkozou, prijali ma o 8.00. Vyšetrenia a sono spravili a 10.00 už som bola po zákroku. 13.00 somuz bola doma... Dúfam ze to nebude tvoj prípad a nakoniec plod a akcia srdiečka sa zjaví... Ale ak nie tak ber to tak ze vsetko je tak ako ma byt, na svete to tak chodi.A v budúcnosti výnosǐ a porodis zdrave krásne miminko💕💕💕
monicka9 to ma velmi mrzi :( ja vobec este neviem, v ktorom by som mohla byt tyzdni ale niekde som citala, ze ten gestacny vacok je 3mm okolo 2-3 tyzdna. Mna hlavne vystrasili tie nizke, teda vraj skoro negativne vysledky HCG a tych tehotenskych testov kedze som na sone ten vacok uz videla. Dakujem krasne aj za tvoj prispevok 🙂 budem ti drzat palceky, aby sa ti cim skor babatko podarilo 🙂
jaja131 držím palce nech ti to vyjde. Ak náhodou nie tak vedz že vsetko na tomto svete co sa ti prihodi ma svoje opodstatnenie. Či su tomu pozitívne alebo negativnejsie udalosti😊ja som tuto moju situáciu hneď prijala a vedela som ze sa to raz podarí a babatko príde v správny čas😊 mam už dve detičky no tuzim mat väčšiu rodinku😉nemám žiadne zdravotne problémy som úplne zdravý a spokojný človek a predsa som 3x potratila. 2 x v 5-6 tt spontánne nebola potrebná kyretaž a 1 x v tom 9tt s kyretazou😒 no verím ze sa podari mi otehotniet a donosit tretie miminko, lebo tuzim po veľkej rodinke😊ale ono to príde samo, natlačim na pilu😊 všetkým znazilkam a budúcim maminkam prajem veĺa stastia🍀🍀🍀
jaja131 hcg by ti už malo stúpať nie klesať a aj tehot.testy by mali byt pozitívne... Držím palce nech sa zjaví plod na ďalšom sone😊
No to je tiez pravda. Záleží od výšky hcg... Ja som zase pri všetkých mojich tehotenstvach mala pozitívne testy už pred ocakavanou menstruaciou 2-3dni. Tak potom daj vedieť ako si dopadla. Ja tiež čakám kedy sa už na teste zjavia // 🌞🌞🌞
baby tak nemam 2// :(. No nejdem zatial stresovat. Uvidim, co sa dozviem v pondelok na sone. Stale myslim pozitivne 🙂 kamaratka mala pozitivne testy az po 1. mesiaci tehotenstva. Vsak sme tu ciernu gulicku videli 🙂 tak dam vediet, ako som dopadla 🙂 zatial vam prajem krasny vikendik 🙂
jaja131 tak daj vedieť ako si dopadla drziiiiiiim palce. Pekný víkend aj tebe🍀
Baby tak teraz sa zasmejete 🙂 prisla som na dalsie sono a moja cierna gulicka uplne zmizla. Vraj to bola pravdepodobne iba nejaka tekutinka, ktora sa vstrebala 🙂 aj mi to neslo do hlavy, kedze som mala vsetky testy negativne. Tak som aspon rada, ze to dopadlo takto a nemusi mi to byt luto. Dakujem vam krasne za podporu a dufam, ze coskoro si tu napiseme same dobre spravy 🙂

@chantall005 ahoj.mam za sebou missed abort. prisli sme na to podla mojich vypoctov v 12 tt ale rast podla USG ukazoval 6 tt.takze cca 6 tydnov som netusila ze plod nerastie.ja som vlastne nevedela ani ze som tehotna a vzapati ked som zistila ze som, musela som riesit to ci babo zije alebo nie. doktorka mi par dni po sebe brala krv na hladinu HCG hormonu, ktory kazdym dnom klesal takze bolo uplne jasne ze babatko nezije.myslim ze vyska HCG by mohla pomoct. inak, chcem ti povedat, moj svokor bol lekar a vzdy mi tvrdil ze vacsina missed abortov je viacmenej vysporiadanie sa tela s nezdravym plodom, je to akoby zakon prirody ze telo sa snazi zbavit niecoho nezdraveho.takze naozaj to mozes brat aj z druhej strany.ak sa to stalo, priroda vie preco.drzim palce.ja som do pol roka po zakroku otehotnela bez hormonov, bez vsetkeho a porodila som zdrave dvojicky 🙂 😉