icon

Mám počkať, alebo ide o missed abort?

chantall005
19. dec 2013

Som v 8tt od poslednej menštruácie. Sóno vypočítalo plod starý 6 +0 tt.
Na sóne nie je vidieť plod iba gestačný vačok, ktorý stále rastie má 19mm a žĺtkový vak 2mm.
Nemám bolesti. Mierne napätie v prsníkoch, nebýva mi zle za celé tehotenstvo mi bolo max 3. Bývam unavenejšia posledné 2 týždne.
Užívam utrogestan od začiatku tehotenstva. Neviem čo mám robiť. Lekári sú presvedčení, že je to missed abort
ja som ich poprosila aby sme ešte počkali tak mi dali šancu do pondelka. Stále uvažujem či robím dobre, alebo nie. Psychicky ma to všetko veľmi vyčerpáva.
Na ďalšiej strane mám ešte aj veľký strach zo zákroku či ho spravia dobre. Je ťažké sa so všetkým vyrovnať a správne sa rozhodnúť, keď v sebe človek živí možno ešte nejaké plané nádeje. Prosím poraďte mi. Ďakujem

Strana
z3
jaja131
18. aug 2014

@monicka9 jeej jeej jeej to je super sprava 🙂 vyzera to velmi slubne 🙂 moc ti drzim palceky, aby si dostavala len same dobre spravy 🙂 budem cakat a tesit sa, ako sa ti dari 🙂

monicka9
19. aug 2014

@jaja131 ďakujem ti krásne si zlata😊 dnes to vypada zase lepšie. Další mamamtestik je uz s tmovsou ruzovu ciarocku to mam 27dc tak dúfam ze menzes nepríde ani zajtra ani vo štvrtok ani potom😄

monicka9
19. aug 2014
jaja131
26. aug 2014

@monicka9 ahoj Monicka 🙂 tak ako pokracujes? Ako sa mas? A uz si bola u doktorky? Dufam, ze budem citat len same dobre spravy 🙂 nemohla som skor napisat, som na dovolenke a az dnes spojazdnili wifi 🙂 kazdy den si na teba spomeniem a drzim ti palceky 🙂

monicka9
26. aug 2014

@jaja131 dakujem krasne si zlata😊ahoooj no ako ti je dobre si dovolenkovala👍no u mna je to nové ze zatiaľ mešká mi skoro tyzden a testy su nádherne pozitívne tak mozno to tento krat konečne vyjde😊 nechcem sa dako velmi vytesovat uz som prešla kadečím😔ale tak verím silno ze tentokrat to vyjde. Práve mi dorazili kapsulu ktore idem papať su čisto prirodne na regeneraciu maternice, po potratoch a na udržanie plodu tak mohlo by to konečne vyjst😊 u Dr som este nebola chcem az neskôr aby som sa netešila predčasne a menzes nakoniec pride😔ale tak hádam nie a mininko sa uz pekne udrzí😊chcela by som tak v 7tt aby bolo krásne vidiet plod a uz aj akciu srdiecka😊 a ty máš čo nové??

monicka9
28. aug 2014

@jaja131 tak bola som u Dr. Dnes mi zacal6tt ale musím podstúpiť znova kyretaž... Tentokrát je miminko okvsetko v poriadku ale podla sona mam slabú maternicu a je roztrhnuta cca 1 cm na kraji jazvy na maternici. Dr v žiadnom prípade nedoporucuje pokračovať v tehotenstve inak ma to moze smrteľne ohrozit😔o 2 týždne sa rozhodne este jedno sono mi spravia... Ach jaj konečne to vyšlo plodík sa vyvíja tak ako ma a musím na potrat😔😔😔

lenocka84
7. sep 2014

ahojte.podla ms by som mala byy 6tt+5 na uzv len ges.vacok zodpovedajuci 4-5tt
kedze jemne spinenie nasadila duphaston a ascorutin
je tam este sanca ze to bude ok?

monicka9
7. sep 2014

@lenocka84 ahoj no ja mam podobny problem uz som to pisala aj v "aprilovkach"; bola som u dr a ta ma hned naplasila ze asi sa zopakuje scenar z minuleho roka ked som potratila lebo plodik sa prestal vyvijat😣 preto ze mi robila sono; podla posledneho menzesu som bola 5tt+5dni a na sone sa zjavila len dutinka cize prazdny vacok bez plodiku😣😣😣a ze teda som uz v 6tt a ze plodik uz vidiet musi byt... Dutinka mala rozmer 13 mm na sono fotke mam udaj ze zodpoveda 5tt+4dni... Zobrala mi krv vysledky budu utorok ze mi spravi este sono v utorok to budem podla menzesu 6tt+4dni a ze ked z krvicky zisti dr ze hcg klesa a ak sa plodik v utorok nezjavi tak bude zrejme kyretaz😁😁😁

monicka9
7. sep 2014

@lenocka84 aj mne dal dr duphaston uz ked som bola na prvej prehliadke ked mi menzes meskal 3 dni to vtedy na sone nevidel absolutne nic a teraz v 6tt vlastne len dutinku😣😣😣no dufam ze sa mi nezopakuje scenar z minuleho roka ked sa mi embrio prestalo vyvijat a plodik sa nezjavil ani 9tt musela som ist na potrat...

monicka9
7. sep 2014

@lenocka84 este mi dr povedala ze sa to moze stat ze plodik nevidno ak som mala posunutu ovulku len ze to v mojom pripade nie je lebo tehotenske testy som mala pozitivne uz 4dni pred menzesom co mal prist... Ci ze ti nemusel byt vidiet plod ak si mala ovulku posunutu to vtedy je sklz 1-2tyzdne kludne...

monicka9
7. sep 2014

@lenocka84 co tebe povedal dr??? Na čo sa pytal? Je ok ze v 6-7tt ti nebolo vidiet plod?? Moju dr este zaujimalo ci mam este tehotenske priznaky a ci som si teraz dakedy test robila či je tmava druha ciarka... No mam ju silnu riadne,nebledne mi a mam nadalej velmi citlive prsia. Bolesti nemam, nekrvacam, nespinim, ziadne krce nic... Tak neviem preco sa plodik skryva😣dufam ze to ok bude u nas.. A kedy mas sono dalsie???

monicka9
22. sep 2014

@lenocka84 tak teda som po kyretaži 3 dni.. Vsetko ok prebehlo, v zime mozme pracovat na miminku😊

lenocka84
23. sep 2014

@monicka9 ahoj moja.hlavne ze si ok a mozetr potom dalej.ja cakam v cakarni u dr ze co dalej

emilia25
23. sep 2014

Joj baby citam to tu ja som bola na cisteni v januari pri dvojickach ktore mi doktor zistil az na druhom sone vtedy mi doktor povedal ze mensi plod sa vstrebe aj tak veru bolo na dalsom sone uz bol iba jeden a aj ten sa prestal vyvyjat asi v 9 tyzdni a podla ms som bola viac.takze asi tyzden som ho nosila uz mrtve tiez som nemala ziadne ani len naznaky ani spinenie ani bolesti nic.uz mi chcel davat vtedy aj knizku.no a potom sme sa dalej snazili vsetko neuspesne.tak sme to v july vzdali.ale tento mesiac som mala take divne spinenie a v sobotu ma prist ms.tak v piatok idem na gyndu ci som tam v poriadku aj minuly mesiac ms 4dni.

monicka9
23. sep 2014

@lenocka84 tak potom daj vedieť ze čo máš nové držím ti palce🙂 ja som už z apríloviek odhlasena tak ma nájdeš v skupinke napríklad Sekcia, sanatórium koch,stokke kočík,..ozvi sa pa

monicka9
23. sep 2014

@emilia25 tiež som mala nezivy plod vyše týždňa a keby som nešla do nemocky k druhej dr tak nosím v sebe mŕtvy plod kým nejdem na ďalšiu poradňu ku môjmu gynekológovi v 12tt☹ to by mi už aj mohol zle narobiť tak dlho v tele nezivy plod☹ ešte ze som to zistila Skorej lebo u mna bolo všetko ok ani bolesti áno spinenie,... Naďalej tehotenske príznaky,... Toto je môj druhý potrat s kyretazi v 9tt, prvý bol minuly rok tiež v 9tt☹ a potom som mala 2x spontánny kde som sa sama vyčistili v 5-6 tt nebol potrebný zákrok.... Zajtra idem na kontrolu som zvedavá čo mi povie dr... Dáke testy mi budú robiť po druhom kyrete.. Ale nevzdávame sa ja veriiim ze príde bábätko ešte k nám🙂

emilia25
23. sep 2014

@monicka9 no mne to zistil doktor prave na dalsom sone u mojho doktora sa na zaciatku chodi kazde dva tri tyzdne na poradnu az od 12 tyzdna raz za mesiac a prave medzi tymito poradnami v polke musel sa prestat vyvyjat hned ma poslal na cistenie este mi povedal ze mi pre istotu urobia sono ci naozaj to srdiecko uz nebije velmi dlho ma vysetroval skusal viac krat ci nezachyti pristroj srdiecko a nic a predtym pekne bilo len tomu druhemu to bolo take divne v papieroch som mala ze srdiecko nezachytene.no ja som zvedava na piatok co mi povie.

monicka9
23. sep 2014

@emilia25 aj mne bilo pri tomto tehotenstve krásne v 7tt preto ma dr objednal až o mesiac na poradňu lebo všetko ok bolo... A ja som šla do nemocky si daj jazvu po cisárskom skontrolovať či sa nerozchadza a dr zistila ze plod nežije,žiadna akcia ,zacal sa vstrebávať už to bol 8tt..zobrala mi 3x krv po tri dni a hcg išlo dole už☹

emilia25
23. sep 2014

@monicka9 ale neboj isto sa podari uz zdrave pekne tehu a az do krasneho konca a este nadhernejsieho noveho zaciatku.nikdy netreba stracat nadej.u nas to je ine my mame krasne zdrave 3deti.chceli sme 4.celych 10rokov sme to takto planovali sice s odstupom 3rokov ale nakoniec to vzdy bolo skor kazde tehu na prvy sup a toto 4 nie a nie tak som sa s tym uz zmierila som vdacna za mojich zdravych synov.sice dnes na tehu teste sa zjavil duch ale to uz som zazila tak vela a nic z toho.

monicka9
23. sep 2014

@emilia25 jooj neboj nič ja sa nevzdavam veru ja veriiim ze babatko este k nam pride😊 ja uz mam dve deticky krasne,zdrave dievcatká takmer 11rocnu a skoro 6rocnu a este chceme 1-2deticky aj ked je to riziko po dvoch cisarskych ale ja dako verim ze vsetko ok dopadne a budeme velkaaa rodinka😊 tak ty uz mas 3 deturence👍👍👍 parada to sa mi pači. Drzkaj sa😊

monicka9
23. sep 2014

Toto napisal jeden uznavany primar po dlhanskom clanku o potrate.... Na zaver taka pekna pozitivna vetička 😊😊😊

emilia25
23. sep 2014

@monicka9 krasne veru a pravdive.

Strana
z3