Mám vysoký krvný tlak. Budem rodiť sekciou?

rybka1985
9. apr 2014

Som v 36tt a asi od 32tt mám zvýšený tlak okolo 140/85-90 a puchnú mi nohy,chcem sa spýtať či tie ktoré ste mali rovnaké problémy rodili ste normálne alebo sekciou? Ďakujem

severankasr
9. apr 2014

ja som mala obe tehu vysoky tlak a viac ako vy, prve som rodila normalne 13 hodin bez vyvolavacky - len dopegyt pod jazyk kazde dve hodiny- nepomahalo - nakoniec skoncil urgentnou sekciou-vykupenie pre mna, druhe vzhladom na este vyssi tlak- spodny nad 110 pocas tehu a neustalej liecbe tapletkami, vysoky vek som uz sla planovanou sekciou- aby sa pri tak vysokom tlaku nepotrhala maternica.

nicolle21
9. apr 2014

to asi zalezi aj od doktora, aky ma k tomu pristup.. ja som rodila planovanou sekciou (nie kvoli tlaku) a rodili nas dve v ten den, spolubyvajuca mala vysoky tlak, takze u nej to bolo planovane..

iivkaa1
9. apr 2014

ahoj ja som tiez mala vysuky tlak..max 170/130....ale bezne okolo 150/110 a rodila som nomalne...aj ked ma strasili sekciou.....

titkovamiriam
9. apr 2014

@rybka1985 ja som mala vysoky tlak u vsetkych a rodila som normalne 🙂

jajamalka
9. apr 2014

dopegyt 3x denne, ale tiež som rodila prirodzene 😉

hviezdicka111
9. apr 2014

tiez som mala problemy s tlakom a rodila som prirodzene 🙂

urbanovapatricia
9. apr 2014

ja mám vysoký tlak od 34rokov,keď som otehotnela ešte stúpol,lieky som brala až cez maxim.dávky.Po dohode s pôrodníkom a po tom ,aké som mala komplikácie pri 1.pôrode,som mala rodiť cisárskym rezom,ale malá aj tak prišla o mesiac skôr,tak už len prirodzene.

syslica
9. apr 2014

@rybka1985 Veď to máš ešte pekný tlak 😉 Ja som si pri poslednom tehotenstve užila najprv neskorú gestózu od 34. tt, ktorá sa neskôr rozvinula na ukážkovú preeklampsiu. Do HELLP štádia som sa našťastie nedostala, ale mala som ku koncu opuchnuté všetko vrátane tváre, tlak astronomický napriek liekom, bielkovinu v moči na stonásobku normálnych hodnôt... a rodila som prirodzene v 37+5tt. U mňa však veľa zavážilo, že som už mala pôrodné cesty pripravené na pôrod, takže ten bol malina, po všetkých prežitých nervoch. Malý sysliačik v tom čase zaostával vo vývine asi týždeň, teraz je v pohode, krásny a zdravý.

lorela
10. apr 2014

Pravdepodobne sekciou. O všetkom však rozhodne lekár - individuálny prístup si predsa vyžaduje každá rodička s ohľadom na jej anamnézu a celkový priebeh tehotenstva.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre