Máte neodhalenú tehotenskú cukrovku a ako to riešiť?
Ahojte dievčatá, pred týždňom, čiže v 26tt som absolvovala test na tehotensku cukrovku. Výsledky boli v poriadku. Kúpila som si však z vlastnej iniciatívy glukomer a meriam si cukor. Teóriu ovládam. Viem, ze po hodine by mal byť cukor z prsta 7, 8 mmol/l. No mne však po jedle uz druhý deň vyskakuje cukor po hodine z prsta nad 8, 5 mmol/l. Začínam sa bat, ze oggt test mi tehotensku cukrovku neodhalil a ja ju mam. Stretol sa s tým niekto, ze mu nebola odhalená tehotenska cukrovka, no napriek tomu ju mal. Ďakujem za odpovede.

@shakespearova no ak chcete vedieť hneď od pôrodu? Tak po pôrode hypoglykémia hneď mi ho brali na infúzie a dodávali mu glukózu, bol tak 3 dni....no a chodili má samozrejme strašiť, že bude mať poškodený mozog lebo tá hypoglykémia bola dosť zlá, ja som si to teda samozrejme odrevala. Chvála Bohu podchytili to tak včas, že je šikovný, múdry. Následky sú.... Nezrelé orgány - doteraz sa trápime s trávením, veľmi dráždivé bábätko/ dieťa až doteraz, nosí okuliare od 2 rokov, hyperaktivita....no a do budúcna predpoklad cukrovky a nábeh na nadváhu.