icon

Máte skúsenosť s pichaním železa do žily pri anémii?

amelia17
13. okt 2011

Ahojte, mali ste niektorá tak málo železa, že Vám navrhli jeho pichanie do žily? Mne to navrhli dnes, ale čítala som, že je to veľmi nebezpečné....ďakujem za skúsenosti 😝

kaciatko81
13. okt 2011

@amelia17 mne to hrozi... preco je to nebezpecne?

petusko
13. okt 2011

@amelia17 mne ho pichali, ale ked som uz nebola tehotna. Nestalo sa mi nic, praveze som sa citila ovela lepsie.
Neviem vsak, ci to moze mat nejaky vplyv na babatko/babatka. Drzim palce, nech je to cim skor. o.k. 😉

amelia17
autor
14. okt 2011

@petusko aha, nuz mne ho chcu pichat teraz, lebo mi to dramaticky pokleslo a tak by ani nemohli robit cisarsky... neviem, na internete som citala, ze pri tych liekoch clovek nesmie byt alergik a ja som silny... plus mam astmu, neviem ci mi to vobec mozu podat
diky za drzanie palcekov 😝

amelia17
autor
14. okt 2011

@kaciatko81 ak sa mozem spytat, aku mas hladinu hemoglobinu a aku hladinu zeleza a feritinu? a v ktorej nemocnici ti to chcu pichat? mne to chcu pichat na Antolskej... vraj sa to nesmie podavat iba v prvom trimestri, ale ked si pozries na internete letacik k tomu lieku, je tam napisane, ze je velmi riskantne, ze upadnes do anafylaktickeho soku... je to vlastne silna alergicka reakcia a ak mas napr. pelovu nadchu, astmu, tak o to horsie... ja to mam... a teraz beries ake zelezo, vobec ti nefunguje? mne dali od vcera Sorbifer Durulex, modlim sa, aby zabralo...

amelia17
autor
24. okt 2011

ahojte dievcata, tak zajtra idem na pichanie zeleza priamo do zily... nakolko mam astmu aj alergie, mam velky strach z toho anafylaktickeho soku... pichali vam niektorej uz zelezo? ako ste to znasali? dakujem

nikk3y
11. jan 2024

Ahojte ako ste dopadli alebo ma niektorá z vás novšie info ? Lebo o tomto počujem prvý krát